توسعه اتصالات پسکرانهای در مکران ضرورت انکار ناپذیر است
![توسعه اتصالات پسکرانهای در مکران ضرورت انکار ناپذیر است](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1401/10/19/1401101911020821726806734.png)
هرچند توسعه اتصالات پسکرانهای در مکران یک ضرورت انکار ناپذیر است اگر بخش دولتی و خصوصی در خصوص رفع چالشهای مرتبط با جنوب شرق کشور به تفاهم برسند امکان همکاری با قدرتهای نوظهور در حوزه مکران در راستای توسعه چشم گیر اقتصادی ایران وجود دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در سلسله پیش نشستهای چهارمین همایش ملی توسعه سواحل مکران (با محوریت حکمرانی و تاکید بر دیپلماسی و اقتصاددریامحور) که در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، جواد هدایتی مدیر کل لجستیک و حمل و نقل بین الملل وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه، در دو دهه گذشته یک رقابت جدی در توسعه کریدورهای ترانزیتی در حال رخ دادن است از ترانس سیبرین تا کریدور تراسیکا (که از 20 سال قبل تحت نفوذ اتحادیه اروپاست) و مسیر سنتی راه ابریشم که به صورت سنتی در محدود جغرافیایی ایران قرار دارد گفت: در کنار این کریدورهای شرق به غرب، کریدور شمال به جنوب نیز از موقعیت جغرافیایی ایران عبور میکند. بخش عمده ای از دلیل جنگ اخیر در قفقاز مرتبط با کریدور زنگزور (ایده مشترک آذربایجان و ترکیه) است.
هدایتی گفت: منطقه مکران با دسترسی به حوزه اقیانوسی مورد تاکید ویژه رهبر انقلاب قرار گرفته است. بر این اساس از حوزه توسعه ای شرق به غرب نباید غافل بمانیم. از طرف دیگر با وجود چالشهایی مثل داعش و مشکلات افغانستان در حوزه کریدور شمال به جنوب ایران یک موقعیت انحصاری داشت. این درحالی است که هم اکنون پاکستان در این حوزه به شدت فعال شده تا با کشورهای بالادست افغانستان تفاهم کرده و در این حوزه نقش آفرینی کند. عراق نیز به دنبال این است که بندر ام القصر را به بندر شماره یک حوزه خلیج فارس مطرح کند. این موارد تهدیداتی است که در منطقه در حال اتفاق افتادن است و نشان میدهد توسعه دریا محور چه اهمیت اقتصادی ویژه ای برای کشور دارد.
مدیر کل لجستیک و حمل و نقل بین الملل وزارت راه و شهرسازی گفت: امروز اتصالات پس کرانهای بسیار مهم شده است. در حوزه مکران اتصال پس کرانه از لحاظ ریل و جاده نیاز به توسعه جدی دارد تا لجستیک به داخل قلمرو سرزمینی محقق شود، توسعه دریا محور در این حوزه به تنهایی کارگشا نیست.
وی در خاتمه گفت: متاسفانه توقف برای انجام تشریفات برای گذر به کشور مقابل 7 روز زمان میبرد، این درحالی است که تردد داخلی مسیر دو هزار کیلومتری در جاده های ایران تنها دو روز زمان میگیرد. در حال حاضر تلاش میکنیم توقف در مرزهای کشور از 7 روز به سه روز کاهش یابد.
دبیر اتاق بازرگانی تهران در این خصوص گفت: اگر بخش دولتی و خصوصی در خصوص رفع چالشهای مرتبط با جنوب شرق کشور به تفاهم برسند امکان همکاری با قدرتهای نوظهور در حوزه مکران در راستای توسعه چشم گیر اقتصادی ایران وجود دارد.