شنبه 10 آذر 1403

توسعه عمران روستایی گامی مهم برای جلوگیری از مهاجرت / 11هزار واحد مسکونی در روستاهای لرستان مقاوم سازی شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
توسعه عمران روستایی گامی مهم برای جلوگیری از مهاجرت / 11هزار واحد مسکونی در روستاهای لرستان مقاوم سازی شد

تابعی با اشاره به اینکه توسعه عمران روستایی گامی مهم برای جلوگیری از مهاجرت روستایی است، گفت: 11 هزار واحد مسکونی در روستاهای لرستان مقاوم سازی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، یکی از مهمترین نهادهای خدمات رسان بنیاد مسکن است که در فروردین سال 58 به فرمان امام (ره) تاسیس شد، این نهاد با هدف ارائه خدمت رسانی در روستاها و توسعه خدمات عمرانی برپا شد تا روستانشینان در دورترین نقاط هم بتوانند از امکانات و زیرساخت های لازم برخوردار شوند.

طی این سالها بنیاد مسکن در حوزه های ساخت و مقاوم سازی مسکن روستاها، اجرای طرح های هادی، ایجاد زیرساختها خدمات قابل توجهی را ارائه داده است و با ارائه این خدمات، بسیاری از روستاها رنگ و لعاب خاصی به خود گرفته اند.

رسیدگی به روستاها و توجه ویژه برای توسعه امکانات در این مناطق از مهاجرت افراد روستاها به شهر یا حاشیه شهر جلوگیری می کند و بدون شک افزایش این خدمات می تواند در جهت مهاجرت معکوس هم نقش بسزایی داشته باشد.

در همین راستا گفتگویی تفصیلی با پویا تابعی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان انجام شده است که مشروح آن را در زیر می خوانید.

چند درصد از واحدهای روستایی تاکنون مقاوم سازی شده اند؟

براساس آمار سرشماری سال 95 در استان دو هزار و 985 روستای دارای سکنه با جمعیت 630 هزار نفر وجود دارند و 153 هزار واحد مسکن در سطح روستاها می باشد.

از مهمترین خدمات بنیاد مسکن مقاوم سازی واحدهای مسکونی در روستاها است که استحکام لازم را ندارند، از تعداد 153 هزار واحد مسکونی در روستاهای استان تاکنون 11 هزار واحد مسکن مقاوم سازی شده که حدود 72 درصد است و لرستان در مقاوم سازی رتبه بسیار خوبی در کشور دارد.

با توجه به وقوع حوادثی مانند سیل، زلزله و یا سایر بلایای طبیعی لازم است که مقاوم سازی به عنوان یک امر مهم در دستور کار قرار گیرد که برنامه ریزی شده و تلاش داریم تا همه واحدهای روستایی مقاوم سازی شوند.

سهمیه لرستان در وام های 200 میلیون تومان چه تعداد است؟

توجه ویژه به روستاها از مهاجرت جلوگیری می کند و یکی از مهمترین مشکلات نبود امکانات در برخی از روستاها است و اگر زیرساختی نباشد خیلی از روستاها خالی از سکنه می شود، برهمین اساس توسعه عمرانی در روستاها یک امر لازم است که در دستور کار قرار دارد.

در همین راستا افزایش وام های مسکن روستایی از 100 میلیون به 200 میلیون تومان با همین نگاه آغاز شده که در سهمیه امسال مسکن روستایی هفت هزار واحد روستایی در استان می توانند از این وام بهره مند شوند که به بانکها ابلاغ شده و بانکهای عامل در حال تقسیم بندی هستند و به محض اعلام آمادگی بانکها، تشکیل پرونده و معرفی به بانک انجام می شود.

برای دریافت وام 200 میلیون تومانی، اولویت با متقاضیانی است که ساکن همان روستاها هستند که توسط دهیار تایید شوند و یا افرادی که مهاجرت معکوس نموده و باید تایید شود که قصد سکونت دارند.

در نهضت ملی مسکن چه تعداد متقاضی ثبت نام کردند؟

این طرح در شهرهای زیر 100 هزار نفر جمعیت به بنیاد مسکن واگذار شد ولی تملک زمین در اختیار راه و شهرسازی است که پیگیری هایی صورت گرفته و در سه شهر استان مشکل تامین زمین داریم.

در استان 49 هزار متقاضی در شهرهای زیر 100 هزار نفر در نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند که 11 هزار نفر تعیین تکلیف شده و 637 متقاضی وجه واریز کردند که تخصیص زمین برای این افراد انجام شده و 70 واحد شروع عملیات اجرایی و 36 واحد در مرحله دیوار چینی بوده و تا پایان سال 70 واحد به بهره برداری برسد.

طرح هادی در چند روستا بازنگری شده است؟

از دو هزار و 985 روستای استان تاکنون هزار و 575 روستای بالای 20 خانوار مشمول طرح هادی شده و طرح هادی 769 روستا در دست بازنگری است و هر ساله تعدادی از روستاها از این طرح بهره مند می شوند.

بنیاد مسکن در مناطق زلزله زده اندیکا چند واحد بازسازی کرد؟

خدمت رسانی بنیاد مسکن در حوزه مسکن بسیار گسترده است به طوری که در زلزله اندیکا در استان خوزستان، بازسازی 400 واحد مسکونی توسط ستاد معین بنیاد مسکن لرستان در دستور کار قرار گرفت تا افراد زلزله زده زودتر بتوانند در مسکن های بازسازی شده ساکن شوند.

در مجموع اولویت اصلی بنیاد مسکن، کمک به روستائیان و ساخت مسکن برای محرومان در نقاط دورافتاده است و تلاش می شود تا بتوانیم خدمات بیشتری را به این افراد ارائه دهیم.

انتهای پیام /