توضیحات دولت درباره علت حذف ارز 4200 تومانی
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 با دادن این احتمال که فردا درباره کلیات بودجه رای گیری میشود گفت که در جلسه عصر امروز نمایندگان دولت به ارائه توضیحاتی درباره علت حذف ارز 4200 تومانی پرداختند.
به گزارش تابناک، رحیم زارع در گفتگو با ایسنا در توضیح جلسه عصر امروز کمیسیون تلفیق گفت: جلسه عصر امروز درباره ارز بود که دولت ارز 4200 تومانی را در بودجه حذف کرده و به ازای آن 140 هزار میلیارد تومانی منابع برای سرمایه گذاری اشتغال در اختیار استانها تحت صندوق پیشرفت و عدالت ایران میگذارد. قبلا این صندوق به نام صندوق کارآفرینی امید فعالیت میکرد.
وی افزود: دلیل دولت برای حذف ارز ترجیجی این است که در صورت رخ دادن چنین کاری 7 درصد به تورم اضافه شده و در غیر این صورت با باقی ماندن ارز ترجیحی تورم 28 درصد بیشتر میشود و دولت به دنبال نرخ تورم کمتر است.
وی درباره موضوع قیر رایگان در بودجه گفت: قیر رایگان در اختیار وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، مدارس بسیج و شهرداری و دستیاریها قرار داده میشود.
زارع با اشاره به طرح مباحثی درباره تورم و پایه پولی و سهم نفت افزود: 40 درصد از سهم نفت برای صندوق توسعه است که دولت 20 درصد آن را استفراض میکند، 14.5 درصد هم وزارت نفت و سهم دولت 45.5 درصد است. همچنین با توجه به اینکه تورم امسال بیش از 49 درصد بود نمایندگان دولت به ارائه توضیحاتی درباره راهکارهایی کاهش تورم در سال آینده پرداختند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 درباره مزایای بودجه گفت: طبق توضیحات نمایندگان دولت در بودجه سال آینده تمرکز بر اولویتها و حرکت به سمت برنامه محوری بوده که اینها در راستای اصلاح ساختار بودجه است. درباره حذف تسهیلات تکلیفی بانکها و افزایش سرمایه بانکهای دولتی و کاهش بدهی دولت به بانکها نیز توضیحاتی داده شد. تسهیلات تکلیفی در تبصره 16 بودجه آمده که نظر دولت این است برای اجرای آن با بانکها تواقق صورت گیرد.
وی درباره رشد اقتصادی گفت: علاوه بر اینکه رشد اقتصادی کاهنده است، اقتصاد ما در طول چند سال گذشته پر نوسان بوده به همین دلیل دولت به دنبال مثبت شدن رشد اقتصادی، ثبات در اقتصاد، تولید و اشتغال است.
زارع با بیان اینکه سرمایه گذاری در چهار سال اخیر منفی بوده است، افزود: دولت 3461 میلیارد تومان برای سرمایه گذاری پیش بینی کرده که 907 هزار میلیارد تومان توسط بانک ها، 562 هزار میلیارد تومان توسط بازار سرمایه، 252 هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی دولت و 435 هزار میلیارد تومان از شرکت ها، یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی، 181 هزار میلیارد تومان از بخش خصوصی و 800 میلیون دلار از منابع خارجی برای سرمایه گذاری اختصاص داده شود تا به سمت رشد اقتصادی 8 درصدی حرکت کنیم.
وی به موضوع بهره مالکانه اشاره و اظهار کرد: سال آینده بهره مالکانه 40 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که تاکنون دولت 17 هزار میلیارد تومان وصول داشته است. بحث بهره مالکانه، فروش مازاد داراییها و مازاد مالیات استانها در اختیار صندوق پیشرفت و عدالت برای بحث اشتغال و رشد اقتصادی استانها قرار میگیرد.
زارع ادامه داد: 32 هزار میلیارد تومان طرحهای اعتبارات تملک دارایی سرمایهای استانها به 128 هزار میلیارد تومان رسیده و رشد چهار برابری داشته است. در مجموع اعتبارات استانها نسبت به سال 1400، 208 درصد افرایش داشته است.
وی اضافه کرد: اعتبارات آب در سال جاری 9300 میلیارد تومان بود که در بودجه سال آینده به 22 هزار و 300 میلیارد تومان بوده است. 10 هزار میلیارد تومان برای شبکه ملی ارتباطات اختصاص یافته و در مجموع نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری در سال 1401 به 18 درصد پیش بینی شده که امسال 14 درصد بود.
وی در پایان گفت: با توجه به مباحث مطرح شده در جلسه عصر کمیسیون احتمالا فردا درباره کلیات لایحه بودجه 1401 رای گیری میشود.