تولید تجهیزات پزشکی از زمینههای اولویتدار استان است
اصفهان - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: تولید تجهیزات پزشکی از زمینههای اولویتدار استان است که باید با دید صادراتمحور به آن نگریسته شود.
سیدحسن قاضی عسکر عصر چهارشنبه در نشست خبری افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع و تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و خدمات وابسته و دومین نمایشگاه بینالمللی دارو در سالن همایش های نمایشگاه های اصفهان گفت: امروز در برابر جنگ اقتصادی دشمن باید با دفاع دانشبنیان از ظرفیتهای داخلی در تولید تجهیزات پزشکی که از زمینههای اولویت دار استان است، استفاده کنیم و در این زمینه دید صادراتمحور بهویژه برای منطقه "اوراسیا" داشته باشیم.
وی افزود: صرف هزینه 15 هزار میلیارد تومانی در سال برای بیمه سلامت نشان میدهد که میبایستی در این حوزه حسابشده گام برداریم و به کمک صنایع تجهیزات پزشکی و صنایع با فناوری بالا، برای خیل عظیم دانشآموختگان خود، اشتغال مولد ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: اکنون آمار اشتغال دانشآموختگان دانشگاهها خوب نیست و توجه به چنین صنایعی علاوه برآنکه میتواند برای فارغالتحصیلان اشتغال ایجاد کند میتواند موجب توزیع ثروت و عدالت اجتماعی نیز شود.
وی اظهار داشت: به ازای هر یک میلیارد دلار واردات 50 هزار فرصت شغلی به خارج منتقل میشود و در شرایط فعلی که ارز ارزان براحتی در اختیار واردکنندگان قرار نمی گیرد، تولیدکنندگان میتوانند از این وضعیت به نفع رونق تولید داخلی استفاده کنند.
وی با اشاره به حضور 400 روزه خود در استانداری اصفهان اظهار داشت: تولیدکنندگان باید هدف خود را صادرت قرار دهند و اکنون شرایط خوبی برای صادرات تولیدات ایرانی به منطقه "اوراسیا" فراهم شده است و استانداری به صورت کامل از تولیدکنندگان حمایت میکند و در این راستا کارگروه خبرگان بانکی توسط استانداری تشکیل شده تا موانع بانکی در راه تولید را از بین ببرد.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان نیز در نشست خبری نمایشگاههای صنایع پزشکی و دارو گفت: قانون تاکید کرده است که تمام افرادی که تحت پوشش بیمه قرار ندارند، از سوی سازمان بیمه سلامت بیمه شوند و تاکنون به این منظور 80 درصد افراد به صورت رایگان بیمه سلامت شدهاند.
دکتر حسین بانک افزود: با توجه به آنکه 80 درصد افراد بهصورت رایگان بیمه سلامت شدهاند و دولت دوسوم هزینه بیمه سلامت کارمندان خود را که دارای بیمه سلامت هستند، پرداخت می کند، هزینههای این بیمه بر دوش دولت است و تنها کسانی که دارای بیمه ایرانیان هستند تمام سهم بیمه خویش را می پردازند و تعداد این گونه افراد در استان حدود هفتاد هزار نفر است که در مقایسه با کل بیمه شدگان استان، رقم اندکی است.
وی یادآور شد: بودجه تخصیصی برای بیمه سلامت در کل کشور سالانه حدود 15 هزار میلیارد تومان است که برآورد میشود در سال جاری سهم استان 700 تا 750 میلیارد تومان است.
بانک ادامه داد:40 درصد این بودجه صرف هزینههای دارو و تجهیزات پزشکی میشود و در استان اصفهان حدود دویست میلیارد تومان در بخش بیمه سلامت برای دارو و تجهیزات پزشکی صرف می شود.
وی یادآور شد: در سالهای اخیر شاهد موفقیت زیادی در زمینه تولید دارو بودهایم ولی هنوز در مورد داروهای گرانقیمت جای کار زیادتری وجود دارد و نمایشگاه صنایع و تجهیزات پزشکی و دارو اصفهان میتواند مقدمهای بر افزایش تولیدات کیفی در این حوزه باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در نشست خبری نمایشگاههای صنایع پزشکی و دارو گفت: ارزش بازار دارو در کل کشور سالانه حدود چهار و نیم میلیارد دلار و ارزش بازار تجهیزات پزشکی حدود دو و نیم میلیارد دلار در سال است که تنها 40 درصد آنها تولید داخل است که باید تلاش شود این میزان افزایش یابد.
دکتر ابوالفضل اصلانی افزود: در استان 70 شرکت تولیدی و 20 شرکت دانشبنیان در زمینه تجهیزات پزشکی و 60 شرکت دارویی فعال هستند و اصفهان قطب تولید منسوجات پزشکی در کشور است و در تولید تجهیزات توانبخشی و فیزییوتراپی همواره شاخص بوده است.
وی یادآور شد: صنایع تولیدات تجهیزات پزشکی، بهعنوان یک صنعت پاک میتواند مورد توجه سیاستگذاران استان قرار بگیرد و اصفهان میتواند قطب تولید تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی بهداشتی شود.
وی ادامه داد: سازمان غذا و داروی علوم پزشکی استان با تمام اختیارات خود به افزایش کیفیت نمایشگاه صنایع و تجهیزات پزشکی و داروسازی این استان کمک میکند تا نام اصفهان در این زمینه ماندگار شود.
وی تصریح کرد: در زمینه تولید تجهیزات پزشکی به انسجامی که در زمینه تولید دارو وجود دارد، نرسیده ایم و بسیاری از تولیدکنندگان هنوز در سامانه imed (سامانه پایش اطلاعات تولید کنندگان تجهیزات پزشکی) ثبت نام نکرده اند. مدیر نمایشگاههای داخلی شرکت نمایشگاه اصفهان نیز در این نشست خبری گفت: این نمایشگاه با حضور بیش از 110 برند برتر در زمینه صنایع و تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی برگزار میشود و از جمله نمایشگاههای موفق استان در سال های گذشته بوده است.
مجید نایبزاده افزود: رویکرد نمایشگاه پزشکی اصفهان بهسوی صنعتی بودن تغییر کرده و اکنون شاهد حضور تولیدکنندگان برتر صنایع و تجهیزات پزشکی کشور در این رویداد نمایشگاهی هستیم.
چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنایع و تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و خدمات وابسته و دومین نمایشگاه بینالمللی دارو امروز با حضور مسوولان استانی در اصفهان گشایش یافت.
این 2 نمایشگاه در فضای بیش از هشت هزار و 500 مترمربع با حضور بیش از 110 شرکت برتر داخلی و برخی نمایندگیهای شرکتهای خارجی، از دوم تا پنجم بهمن در محل برپایی نمایشگاههای بینالمللی استان واقع در پل شهرستان اصفهان دایر است.
*س_برچسبها_س*