دوشنبه 5 آبان 1404

تولید تنباکو 2 برابر شد؛ صادراتش 3 برابر

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تولید تنباکو 2 برابر شد؛ صادراتش 3 برابر

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صمت نشان می‌دهد که در 9 ماهه امسال نسبت به زمان مشابه سال قبل، تولید انواع تنباکو تقریبا دو برابر و صادرات تنباکوی معسل بیش از سه برابر شده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار در 9 ماهه امسال مجموع تولید تنباکو در کشور به 3659 تن رسیده که نسبت به تولید 1872 تنی در مدت مشابه سال گذشته 95.5 درصد رشد داشته است.

صادرات تنباکوی معسل بیش از 3 برابر شد

بر اساس این آمار صادرات تنباکوی معسل در 9 ماهه امسال بیش از سه برابر مدت مشابه سال قبل شده است؛ به طوری که صادرات تنباکوی معسل با 218.4 درصد افزایش از 137.7 تن در 9 ماهه سال 1399 به 438.5 تن در مدت مشابه امسال رسیده است. اما صادرات تنباکوی سنتی در این مدت 11.2 درصد کاهش داشته و از 91.1 تن در 9 ماهه سال قبل به 80.9 تن در مدت مشابه امسال رسیده است.

صادرات توتون نیز در مدت یاد شده با 16.8 درصد افزایش از 2033.3 تن در 9 ماهه سال قبل به 2174.8 تن در مدت مشابه امسال رسیده که علت آن استفاده از توتون در تولید تنباکوی معسل بوده است.

تولید در برابر مصرف، ناچیز!

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی، سال قبل مصرف سالانه تنباکوی معسل در کشور را 10 تا 12 هزار تن اعلام کرده بود که بر اساس گفته‌های او تنها 2000 تا 3000 تن از نیاز سالانه کشور در بخش تنباکوی معسل در داخل تامین می‌شود و بیش از 8000 تن باید سالانه به کشور وارد شود، اما آماری از میزان واردات در سال جاری در دسترس نیست.

انتهای پیام