سه‌شنبه 29 آبان 1403

تولید سالانه 184 هزار تن بذر محصولات کشاورزی توسط تعاونی‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تولید سالانه 184 هزار تن بذر محصولات کشاورزی توسط تعاونی‌ها

تهران - ایرنا - معاون فنی و اجرایی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: اکنون سالانه 184 هزار تن تولید بذر انواع محصولات کشاورزی توسط تعاونی‌های کشاورزی تامین می‌شود که تا سال 1404 به 250 هزار تن افزایش می‌یابد.

«خسرو شهبازی» روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در بخش تامین کود، 436 هزارتن کود اوره معادل 18 درصد کود کشور توسط تشکل ها و تعاونی های تولید می شود و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

معاون فنی و اجرایی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به خدمات رسانی تعاونی ها و تشکل های بخش کشاورزی به کشاورزان و بهره برداران و روستاییان اظهارداشت: با تشکیل سازمان مرکزی تعاون روستایی از ابتدای فعالیت قرار شد علاوه بر ایجاد خدمات دهی به روستاییان، فروشگاه هایی برای دسترسی روستاییان و مناطق دورافتاده در تهیه نهاده ها همچون بذر، کود و سموم ایجاد شود که همه اینها محقق شد.

تامین یک سوم بذر کشور توسط تعاونی‌ها

معاون فنی و اجرایی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اقدام دیگر تعاونی‌ها را تامین و تدارک بذور دانست و گفت: حدود 90 سایت فراوری بذور در 28 استان کشور فعال است که یک سوم بذر غلات کشور (حدود 140 هزارتن گندم و 20 هزار تن جو) از این محل تامین می شود.

شهبازی اضافه کرد: همچنین 90 درصد بذر کلزا ارقام بهاره، 30 درصد بذر سویا و 100 درصد بذر رقم ناشکوفا توسط تعاونی های کشور تولید و تامین می شود که بذر ناشکوفا در حدود 200 هزارتن در کشت و صنعت شهید رجایی خوزستان تولید می شود که با کمباین قابل برداشت است.

تولید 20 درصد بذر حبوبات کشور توسط تعاونی‌ها

معاون فنی و اجرایی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: اکنون 20 درصد بذر حبوبات کشور معادل 600 تن در استان های کرمانشاه، لرستان و ایلام تولید و تامین می شود.

وی درباره بذر سیب زمینی افزود: بذر سیب زمینی که پیش از این از خارج وارد می شد که اکنون حدود یک هزار و 200 تن توسط تعاونی های استان های اصفهان و مرکزی تامین می شود

شهبازی با اشاره به تامین 25 درصد بذر پنبه کشور گفت: بیش از 1000 تن بذر را تدارک می بینیم که 600 تن در داخل کشور و 400 تن هم از محل واردات تامین می شود.

به گفته وی، سالانه ما با توجه به شبکه های متعدد و انبارها و زیرساخت های ایجاد شده در نقاط مختلف، 300 هزارتن بذر انواع محصولات کشاورزی را توزیع می کنیم.

معاون فنی و اجرایی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: در بخش مکانیزاسیون 50 واحد داریم که 3.3 میلیون هکتار از اراضی کشور را تحت پوشش شبکه ها و تعاونی ها است.

شهبازی درباره بحث نظام های بهره برداری تصریح کرد: هدف از ایجاد نظام های بهره برداری مناسب در بخش کشاورزی حل مشکلات این بخش برای کشاورزان خرد و کوچک است که نمی توان روی آنها برنامه ریزی کلانی داشت.

1440 تعاونی تولید فعال 

معاون فنی و اجرایی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اضافه کرد: پس از این مرحله، برنامه استقرار و توانمندسازی تعاونی های تولید را در دستور کار قرار دادیم به طوری که یک هزارو 440 تعاونی تولید در سراسر کشور با هدف افزایش تولید و یکپارچه سازی اراضی و بهره برداری مناسب از منابع آب و خاک تشکیل شد.

وی ادامه داد: در این طرح، شبکه های زیر زمینی آبیاری و تسطیح اراضی ایجاد شد و از سوی دیگر آموزش هایی در قالب ترویج جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان و تشکل ها ارایه دادیم.

وجود 73 شرکت سهامی زراعی 

وی ادامه داد: اکنون 73 شرکت سهامی زراعی در سطح 70 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور داریم که توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی فرایند سیاست گذاری، هدایت و حمایت را داریم.

معاون فنی و اجرایی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه بخشی از سهام این شرکت ها مربوط به دولت و بخشی مربوط به افراد است، افزود: بخش سودی که مربوط به دولت می شود در راستای ارتقای نظام شرکت های سهامی زراعی بکار گرفته می شود و دولت از آن سود، بهره ای نمی برد.

شهبازی اظهارداشت: همچنین برای توسعه شرکت های کشت و صنعت آیین نامه و دستور العمل هایی تدوین شده که به زودی در دولت مصوب و بکار گرفته می شود.

*س_برچسب‌ها_س*