سه‌شنبه 23 بهمن 1403

تولید سالانه 46 هزار تن محصول گلخانه‌ای در همدان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تولید سالانه 46 هزار تن محصول گلخانه‌ای در همدان

همدان - ایرنا - مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه سالانه 46 هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای در این استان تولید می‌شود گفت: محصولات این گلخانه‌ها به دلیل کیفیت بالا زودتر و بهتر از تولیدات استان‌های دیگر به فروش می رسد.

حجت الله شهبازی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح توسعه گلخانه ها و انتقال کشت از فضای باز به گلخانه ها موجب صرفه‌جویی مصرف آب می‌شود که سالانه 23 میلیون و 500 هزار متر مکعب آب با کشت گلخانه‌ای در استان صرفه‌جویی می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس سند راهبردی تا پایان برنامه ششم توسعه 210 هکتار گلخانه در این استان احداث می‌شود افزود: کشت‌های گلخانه‌ای یکی از راهکارهای استفاده بهینه از منابع طبیعی است که با توجه به رشد روز افزون جمعیت، محدودیت منابع آب و خاک و ضرورت تامین مواد غذایی ضروری است.

وی با تاکید بر اهمیت بهره گیری مناسب از منابع برای افزایش تولید مواد غذایی اظهار داشت: باتوجه به نقش بسیار مهم گلخانه ها در کاهش مصرف منابع آبی و خاکی و انرژی، توسعه گلخانه ها در استان اولویت است.

شهبازی شرایط استان همدان را برای تولید محصولات گلخانه ای مناسب ارزیابی کرد و گفت: شرایط جغرافیایی، آب و هوایی و مرکزیت همدان در استان های غرب، مرکز و جنوب کشور از مهمترین مزیت های همدان است. وی ادامه داد: روزهای خنک و شب های سرد این استان شرایط مناسبی را برای تولید محصولات گلخانه ای با کیفیت فراهم کرده است.

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: تا پایان سال گذشته 132 هکتار گلخانه در سطح استان ایجاد شده که برای یک هزار و 452 نفر اشتغال ایجاد کرده است.

شهبازی با بیان اینکه هشت مجتمع گلخانه‌ای در همدان، ملایر، رزن، درگزین، نهاوند، تویسرکان، کبودراهنگ و اسدآباد وجود دارد بیان کرد: تولید خارج از فصل محصول، افزایش اشتغال و تثبیت اشتغال در تمام طول سال، افزایش کمی و کیفی محصول از مزایای توسعه گلخانه ها است.

وی ادامه داد: در 15 سال گذشته سالانه 6.7 هکتار گلخانه در استان ایجاد شده، اما سال 98 حدود 25 هکتار افزایش یافته که 320 درصد رشد را نشان می‌دهد.

گفتنی است سالانه 670 هزار تن محصولات باغبانی در استان تولید می شود.

*س_برچسب‌ها_س*