تولید محتواهای جذاب و مخاطب پسند چه جایگاهی در برنامه های فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد دارد؟
یکی از مهترین رویکردهایی که باید توسط متولیان فرهنگی مورد توجه قرار گیرد ارائه محتواهای فرهنگی و امروزی متناسب با ذائقه مخاطب است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس فرهنگ بنایی است که مبین تمامی باورها، رفتارها، دانش ها، ارزش ها و مقاصدیست که شیوه ی زندگی هر ملت را مشخص می کند، از طریق فرهنگ است که اعضای جامعه می آموزند که چگونه بیندیشند و چگونه عمل نمایند.
پژوهشگران معتقدند که اعتلای هر جامعه به فرهنگ آن بستگی دارد، به طوری که حتی ما با یاری فرهنگ می توانیم مسیر حرکت حیات آن جامعه را بررسی و پیش بینی نمائیم، فرهنگ حاوی آفرینش ها، اندیشه ها و جهان بینی مردم یک سرزمین است و اجزائی که کنار هم محتوای درون و برون اعضاء را می سازد. شالوده انقلاب اسلامی با فرهنگ و ارزش های فرهنگی و دینی آمیخته شده است و اساس و ریشه برنامه های فرهنگی باید بر محور ارزش های اسلامی و دینی باشد در این راستا متولیان فرهنگی، نخبگان، دستگاه های اجرایی و سیاست گذاران مهترین تمرکز آنها باید نقش آفرینی در حوزه فرهنگ باشد.
مهترین رویکرد نهادهای فرهنگی در شرایط حاضر باید بر ارائه الگوهای مدرن و جدید جهت خنثی سازی ضد فرهنگ ها علیه فرهنگ ایرانی اسلامی باشد، در این راستا وظیفه متولیان فرهنگی مضاعف است و هرگونه کوتاهی در این راستا می تواند به قیمت تضعیف بنیان های فرهنگی کشور منجر شود.
مهترین مسئله ای که در شرایط حاضر مورد توجه همه دغدغه مندان فرهنگ و صاحب نظران است داشتن الگوهای امروزی فرهنگ با تنوع و محتواهای جذاب است که بتواند در رقابت با محتواها ضد فرهنگی به خوبی اثرگذاری ایجاد کند و تهدیدهای فرهنگی را خنثی کند.
در کهگیلویه و بویراحمد امروز ارائه محتواهای مفید فرهنگی با قالب های جذاب و مخاطب پسند که بتواند ذائقه مخاطب را جلب کند وجود ندارد و سبب گلایه دلسوزان عرصه فرهنگ شده است
امروز نهادهای فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد نیازمند تحولی اساسی برای برنامه ها و موضوعات فرهنگی دارند و در کنار برنامه حداقلی نظیر پوستر، بروشور، بیانیه باید به گونه ای عمل کنند که گروه ها و اقشار مختلف جامعه از قبیل کودک، نوجوان، جوان را جذب کند و در هجوم برنامه های ضد فرهنگی بیگانگان بتواند نقش تهاجمی و بازدارنده داشته باشد.
متولیان فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد باید چراغ خاموش عرصه فرهنگ را به گونه ای روشن کنند که آثار آن در بطن جامعه مشاهده شود و تاثیر پذیری اجتماعی آن در کالبد جامعه مشاهده شود و همه گروه های سنی را در بر بگیرد.
هرچند برنامه های فرهنگی نیازمند خلاقیت و ارائه ایده و طرح است اما توجه و توسعه این امر نیازمند درنظرگرفتن بودجه های مالی است تا نهادها و متولیان مربوطه نبود بودجه را بهانه ای برای کم کاری ها ندانند و در این راستا کوتاهی مشاهده نشود.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که نخبگان، صاحب نظران دغدغه مند، فعالان عرصه هنر و اثرگذران فضامجازی که به صورت کارشناسی تهدیدها و فرصت های فضای مجازی را رصد می کنند باید شناسایی و از ظرفیت آنها جهت اثرگذاری مثبت در حوزه فرهنگ دعوت کرد.
انتهای پیام /