تولید کشمش طلایی در کردستان به روش بولاو
فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان آغاز شد و نحوه تولید این فراوردههای باغی در کردستان که به "بولاو" معروف است که از روزگاران قدیم رایج بوده و با این روش سنتی سالانه بیش از 200 تن کشمش طلایی دراستان تولید میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان آغاز شد و نحوه تولید این فراورده های باغی در کردستان که به "بولاو" معروف است که از روزگاران قدیم رایج بوده و با این روش سنتی سالانه 250 تن کشمش طلایی در استان تولید می شود. روش سنتی باغداران برای تهیه کشمش اینگونه است، خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود و ماده ای که بدست می آید خوشاب یا تیزاب نام دارد.
تیزاب باید به اندازه گوشت گوساله جوشانده شود، تا کشمش با کیفیتی تهیه شود و این کار سنتی از سالهای گذشته برای تولید کشمش در این منطقه رواج دارد، بعد ازبدست آمدن خوشاب انگورها را به آن آغشته می کنند سپس انگور آغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نور خورشید قرار می دهند تا خشک شود. برای خشک شدن انگورها هفت تا 15 روز زمان صرف می شود و در نهایت کشمش تولید شده به مصرف می رسد.
عکس از الهام امی
انتهای پیام /