شنبه 20 بهمن 1403

تکاپوی احزاب سیاسی و تشکل‌ها در عرصه انتخابات 1400

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تکاپوی احزاب سیاسی و تشکل‌ها در عرصه انتخابات 1400

تهران - ایرنا - هرچند یک سال تا انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 زمان باقی مانده است؛ اما تحلیل‌های متفاوتی از آنچه در گود انتخابات رخ خواهد داد به گوش می‌رسد. گفتمان‌ها و تفکرهای سیاسی که در آن هم جریان‌ها، ائتلاف‌ها حضور پررنگ و تاثیرگذاری دارند و می‌توانند نقش قابل توجهی در مسیر انتخابات داشته باشند.

گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره گزینه‌های احتمالی شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده مطرح شده است. حال باید دید چه افرادی و با چه سازوکاری به انتخابات ریاست جمهوری 1400 گام می گذارند، انتخاباتی که بنا بر عقیده بسیاری از کنشگران و تحلیلگران سیاسی، برنده قطعی آن تا دقیقه 90 هم معلوم نیست و باید منتظر ماند و دید در نهایت چه فردی برای نشستن بر صندلی عالی پاستور به مردم معرفی خواهد شد. در این خصوص به منظور بازتاب دیدگاه‌ها و نظرات منعکس شده در رسانه‌های گروهی در این مجمل، مطالب مربوط به انتخابات ریاست جمهوری به صورت گزیده‌وار انتخاب و گردآوری شده است.

رسانه‌های اصلاح طلب

احزاب و انتخابات ریاست‌جمهوری 1400

روزنامه آرمان ملی با درج یادداشتی به قلم محمد نعیمی‌پور نماینده مجلس در دوره ششم، نوشت: فضای سیاسی کشور به گونه‌ای رقم خورده است که این احتمال را ایجاد کرده که اجازه رقابت جدی در انتخابات 1400 وجود نداشته باشد؛ به همین علت شاید نقش احزاب نیز در انتخابات ریاست‌جمهوری سال1400 به شکلی که در گذشته وجود داشت چشم‌گیر نباشد و درصد تاثیرگذاری آنها بر نتیجه انتخابات کم باشد و شاید حتی کنش‌های آنها در ماه‌های پیش رو تاثیر آنچنانی بر نظر مردم نگذارد. با وجود این اوصاف، احزاب اگر می‌خواهند بر انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 نقش‌آفرینی موثری داشته باشند باید به‌زودی برنامه تدوین کرده و آن را به مردم ارائه دهند. برنامه احزاب باید در ابتدا مشکلات کشور را ریشه‌یابی کند و با پذیرفتن آنها راهکارهایی برای عبور از آنها به مردم ارائه دهد و عنوان کند این راهکارها چگونه عملیاتی خواهند شد و با توجه به چه شرایطی در عمل محقق می‌شوند. مردم دیگر همچون گذشته فریب شعارها و کلی‌گویی‌ها را نخواهند خورد و آگاهی آنها به سطحی رسیده است که احزاب را بدون برنامه قبول نمی‌کنند و به سمت و سویی اقبال نشان می‌دهند که کارآمدی داشته باشد. احزاب در زمان حال با مردم و تمامی ارکان نظام از جمله دولت، مجلس و سایر نهادها نیز تعامل دارند و به آن شکل نیست که تصور شود اگر مجلس یازدهم غالبا اصولگرا شده است دیگر نمی‌توان کاری انجام داد و حتی اگر دولت بعدی نیز همسو با مجلس یازدهم بود باز هم احزاب می‌توانند نقشی موثر داشته باشند و با آنها تعامل کنند و بر آینده سیاسی کشور تاثیر بگذارند.

ورود حزب اسلامی کار به انتخابات 1400

محمد نیشابوری سخنگوی حزب اسلامی کار در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا در ارتباط با نحوه ورود حزب اسلامی کار به انتخابات 1400 اظهار کرد: همان‌طور که همه ارباب رسانه و احزاب می‌دانند حزب اسلامی کار از جمله احزاب شوررای هماهنگی جبهه اصلاحات است و ما برای ورود به هر انتخاباتی از سطح ریاست‌جمهوری، مجلس و خبرگان رهبری و چه انتخابات‌های محلی مثل شوراها تلاش می‌کنیم تا با مجموعه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به یک وحدت رویه برسیم و کارهای انتخاباتی‌مان را هماهنگ شده انجام دهیم. در انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و روستا و در بعضی از حوزه ها در انتخابات میان دوره ای 1400 با همین سیاست و مجموعه پیش می رویم؛ چراکه همیشه با وحدت رویه مشترک پیش رفته ایم. ما خودمان را با مجموعه شورای هماهنگی، هماهنگ می‌کنیم و ایده ها و نظرات خود را به آنان مطرح می‌کنیم و از نظرات‌مان دفاع می کنیم و در نهایت تصمیم جمعی اخذ شده را اجرایی می‌کنیم. در خود حزب نیز بنا را بر این گذاشتیم تا در یک ماه آینده سیاست های انتخاباتی خود را ترسیم کنیم تا توسط شورای سیاسی به دبیر کل محترم اعلام شود و سپس به مجامع سیاسی ارائه دهیم. با توجه به شرایط، انتقادات و نظرات توده های مردم و مطالباتی که دارند و همچنین شرایط اقتصادی باید تصمیم نهایی را اخذ کنیم.

پویایی شورایعالی اصلاح طلبان

علی‌محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، در خصوص مشکلاتی که جریان اصلاحات برای ادامه فعالیت با آن مواجه است، گفت: شکی در اینکه شورایعالی اصلاح‌طلبان با مشکلاتی مواجه است، نیست. پس از استعفای آقای موسوی لاری هم صحبت‌هایی در خصوص انجام یک تجدید سازمان جدی در این جریان سیاسی و انتخاب راهکارهایی با هدف فعال شدن و پویایی شورایعالی اصلاح‌طلبان و همچنین تطبیق این جریان با خواسته‌های به‌روز جامعه، انجام شد. اگر این فضا فراهم نشود، باز هم شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان امکان حضور در انتخابات را نخواهد داشت و در انتخابات 1400 هم شاهد کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات خواهیم بود.

کاندیداهای احتمالی 1400

به گزارش پایگاه خبری انصاف نیوز، «سیدعزت‌الله ضرغامی»، عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی در سال 1338 به دنیا آمد. پدر او کارمند شرکت نفت بود. ضرغامی دارای کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی بوده و لیسانس مهندسی عمران خود را از دانشگاه صنعتی امیرکبیر اخذ کرده است. بنا بر آنچه در زندگینامه رسمی منتشر شده آقای ضرغامی آمده است، او قبل از پیروزی انقلاب به فعالیت‌هایی نظیر «سخنرانی، تشکیل کلاس، تشکل دادن به جوانان محله در راهپیمایی‌ها و آگاهی بخشی به آنان» مشغول بود. عزت‌الله ضرغامی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود و در ماجرای اشغال سفارت آمریکا نقش داشت.

اصلاح طلبان برای کاندیدا در 1400، هنوز به نتیجه نرسیدند

علی باقری عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، در رابطه با برنامه این شورا برای حضور در انتخابات 1400 به خبرگزاری برنا گفت: شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بعد از انتخابات مجلس یازدهم تاکنون جلسه‌ای نداشته است، به عبارت دیگر این شورا طی چهارماه گذشته جلسه‌ای برگزار نکرده و در نتیجه شورای عالی در خصوص انتخابات 1400 وارد بحث نشده است. اما حتما گروه‌های اصلاح‌طلب در داخل احزاب بحث انتخابات را باز و به این مسئله ورود پیدا کردند اما شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به عنوان مرکز هماهنگ‌کننده جریان اصلاحات، هنوز جلسه‌ای برگزار نکرده است که بخواهد وارد موضوع انتخابات ریاست جمهوری شود. بهرحال تعیین تکلیف و نوع رفتار انتخاباتی اصلاح‌طلبان در 1400 موضوعی است که جریان و جبهه اصلاحات به عنوان یکی از جریانات اصلی کشور در این خصوص اعلام موضع می‌کند. پارلمان اصلاحات طرحی بود که سال گذشته در شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان مطرح شد، ساز و کار آن تا حدی هم پیش رفت اما بحث مربوط به آن قبل از انتخابات مجلس یازدهم متوقف شد و برای بررسی بیشتر به کمیسیون سیاسی شورای هماهنگی برگشت، لذا تاکنون اتفاق جدیدی در خصوص پارلمان اصلاحات نیفتاده و در همان وضعیتی که از شورا به کمیته سیاسی ارجاع شده است، به سر می‌برد و در کمیته سیاسی هم بحثی در این مورد صورت نگرفته است.

کدام چهره‌های سیاسی اضلاع انتخابات 1400 را تشکیل می‌دهند؟

به گزارش نامه نیوز، هرچه به انتخابات ریاست‌جمهوری نزدیک می‌شویم، گمانه‌زنی‌ها بر سر نامزدهای احتمالی بیشتر می‌شود، نام‌هایی که هر کدام در مقطعی در عالم سیاست ایران تأثیر گذار بوده‌اند. در این مطلب سعی می‌شود به نام‌های مطرحی که این روزها شنیده می‌شود پرداخته شود. محمدجواد ظریف: ظریف که همچنان وزیر امور خارجه دولت مستقر است، عموما با انعقاد برجام شناخته می‌شود. برجام و مذاکره با کشورهای غربی و خاصه آمریکا منتقدان و موافقان زیادی داشت که نتیجه مذاکرات طولانی مدت ظریف و تیم دیپلماسی ایران با کشورهای1+5 باعث شد. ظریف هم موافقان و مخالفان زیادی داشته باشد. اخیرا برخی از او به عنوان گزینه احتمالی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری یاد می‌کردند اما او در آخرین اظهاراتش در یک گفت‌وگوی اینستاگرامی آب پاکی را بر دست همه ریخت و گفت: «من در کمال صداقت عرض می‌کنم در خودم صلاحیت این مسئولیت را نمی‌بینم و فقط دیپلماسی بلدم و همین را ادامه خواهم داد». اما با این حال دنیای سیاست همیشه چرخش های زیادی به خود دیده است.

رسانه‌های اصولگرا

خوش‌بینی ترقی به پیروزی اصولگرایان در انتخابات 1400

به گزارش سایت خبری تابناک، حمیدرضا ترقی یک عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: با توجه به موفقیت اصولگرایان در انتخابات مجلس یازدهم، به پیروزی در انتخابات 1400 ریاست‌جمهوری خوش‌بین هستم. موتلفه در مرحله تشکیل ستادهای انتخاباتی در دفاتر خود در سراسر کشور است البته هنوز وارد بحث مشخصی نشده است، زیرا تا زمان انتخابات زمان زیادی باقی مانده است و بحث‌های انتخاباتی برای تعیین راهبردها زمان‌بر است. درباره انتخابات ریاست‌جمهوری، باید مرکز تصمیم بگیرد و ما معتقدیم که وحدت اصولگرایان عامل اصلی موفقیت خواهد بود، اما برای انتخابات شوراها این اختیار به استان‌ها داده می‌شود که برنامه‌ها و نحوه تعامل با سایر احزاب را تهیه کنند. معمولا روال این است که جریانی که پیروز انتخابات مجلس می‌شود، می‌تواند پیروز انتخابات ریاست جمهوری هم بشود بنابراین من به پیروزی اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری خوش‌بین هستم.

*س_برچسب‌ها_س*