چهارشنبه 3 بهمن 1403

تکلیف واریزی این افراد روشن شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
تکلیف واریزی این افراد روشن شد

با توجه به این که تعیین نرخی بالاتر از 20500 تومان ممکن است پرداخت مطالبات گندم‌کاران در سال آینده را با چالش مواجه کند و به منظور جلوگیری از تکرار تاخیرات امسال در تسویه‌حساب با کشاورزان، قیمت 20500 تومان به عنوان نرخ خرید تضمینی هر کیلو گندم تصویب گردید.

عطآلله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران ایران، در مورد تعیین نرخ 20500 تومان برای خرید تضمینی گندم گفت: برآوردهای ما با در نظر گرفتن سود متعارف و شاخص نرخ تورم، بالاتر از این قیمت بود. اما در جلسه‌ای که با حضور وزرای اقتصاد و کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، مطرح شد که اقتصاد کشور ما دچار تورم است و افزایش بیشتر قیمت گندم می‌تواند به تشدید تورم منجر شود.

وی در گفت‌وگو با ایلنا افزود: البته هر سه تن قبول داشتند که هزینه‌های تولید براساس نرخ تورم بالا رفته و با توجه به قیمت تمام‌شده تولید قیمت خرید تضمینی باید بالاتر از نرخ اعلامی باشد اما با استدلال به اینکه تعیین نرخی بالاتر از 20500 تومان می‌تواند پرداخت مطالبات گندم‌کاران را در سال آینده با مشکل مواجه کند و برای اینکه تاخیراتی که امسال در تسویه‌حساب با کشاورزان صورت گرفت سال آینده تکرار نشود، قیمت 20500 تومان برای خرید تضمینی هر کیلو گندم مصوب شد.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران ایران خاطرنشان کرد: با تصویب این نرخ ما نیز تاکید کردیم که برای جبران مابه‌التفاوت قیمت مطلوب گندمکاران و قیمت مصوب یادشده جایزه هر ساله دولت به گندمکارانی که گندم خود را به دولت تحویل می‌دهند امسال نیز پرداخت شود، گندمکاران همچنین خواهان بیمه رایگان و فراگیر سطح زیر کشت گندم در سراسر کشور از سوی دولت و به صورت حمایتی هستند.

هاشمی در ادامه میزان واقعی خرید گندم را در سال 1403 تشریح کرد و گفت: دولت در واقع از ابتدای سال جاری تاکنون 12میلیون و 500هزار تن گندم از کشاورزان خریداری کرده است. 12 میلیون تن به ارزش 210 همت را شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی با هدف تامین گندم خبازی و صنف و صنعت خریداری کرده و نزدیک به 500هزار تن دیگر را شرکت‌های تولیدکننده بذر از کشاورزان خریدند تا این بذرها فرآوری شوند و بذرهای با کیفیت بالا در اختیار کشاورزان قرار بگیرند.

وی اضافه کرد: کشاورزان از 210 همت خریداری شده هنوز 50 همت طلبکار هستند و 160 همت به آنها پرداخت شده و این 160 همت با مجوزی که مقام معظم رهبری برای برداشت از صندوق توسعه ملی دادند پرداخت شد و آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در شورای قیمت‌گذاری قول دادند که تا پایان شهریور این 50 همت باقی‌مانده نیز پرداخت شود.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران ایران درباره پیامدهای افزایش قیمت کود در کشت گندم توضیح داد: ما به افزایش قیمت کود اعتراض کردیم و پاسخی که دریافت کردیم این بود که افزایش قیمت‌ها علی‌الحساب است و برطرف خواهد شد.

وی افزود: افزایش بهای این نهاده هزینه سنگینی را به کشاورز تحمیل می‌کند و همچنین سبب می‌شود کشاورز مصرف کود را کاهش دهد و این امر کیفیت محصول کشاورزی را پایین می‌آورد.

هاشمی تصریح کرد: از ابتدای سال 1403 قیمت کود 132درصد رشد داشته و کشاورزی که در سال گذشته با 400هزار تومان 100 کیلو کود اوره موردنیاز زمین خود را تامین می‌کرد اکنون با همان 400هزار تومان تنها می‌تواند یک کیسه اوره تهیه کند.

وی گفت: دلیل این افزایش قیمت ناتوانی دولت در پرداخت مطالبات سال گذشته پتروشیمی‌هاست و شرکت‌های پتروشیمی نیز قیمت‌ها را بالا بردند تا کمتر زیان کنند. بنیاد ملی گندمکاران به رئیس جمهوری، رئیس مجلس و وزیر جهاد کشاورزی نامه‌هایی ارسال کرده و خواستار پیگیری این موضوع شده است.

تکلیف واریزی این افراد روشن شد 2