تکمیل فرودگاه گناباد در اولویت طرحهای فرودگاهی خراسان رضوی است
گناباد - ایرنا - مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی گفت: تکمیل فرودگاه گناباد در اولویت اقدامات و رویکردهای این اداره کل در سال جاری است و از همه ظرفیتهای موجود برای شتاب دادن طرح و به بهرهبرداری رساندن آن در نیمه نخست امسال استفاده میشود.
محمود امانی بنی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از روند احداث طرح فرودگاه گناباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از 70 درصدی در حال اجرا است و بالغ بر 500 میلیارد ریال برای ساخت آن هزینه شده است که با نظرداشت تحولات اقتصادی و افزایش هزینهها، ارزش امروز سرمایه صرف شده برای این طرح بالغ بر 2 هزار میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: باند و سطوح پروازی فرودگاه گناباد به اتمام رسیده و ساختمان پایانه مسافربری آن که قرار بود بهمن ماه سال گذشته تکمیل شود به دلیل مسائل مالی به تعویق افتاد که تا 2 ماه آینده تکمیل می شود.
مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی با اشاره به تکمیل بخش اعظم زیرساختهای فرودگاه گناباد گفت: اجرای شبکه آبرسانی و عملیات فیبر نوری این فرودگاه تکمیل شده و قرارداد اجرای سامانه برق رسانی آن منعقد و تا دو ماه آینده عملیاتی می شود، علاوه بر آن گازرسانی به این طرح در دست پیگیری است و اگر تا زمان بهره برداری فرودگاه روند گازرسانی به آن به اتمام نرسد به صورت موقت از سوخت دیگری استفاده خواهد شد.
امانی با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات اقتصادی و شیوع ویروس کرونا موجب کندی در روند اجرای طرح احداث فرودگاه گناباد در چند ماه گذشته شد، گفت: طرح محوطه سازی این فرودگاه اسفندماه سال گذشته به یک پیمانکار محلی واگذار شده و در دست اجرا است و 2 دستگاه ماشین آتش نشانی مجهز فرودگاهی نیز با اعتبار 80 میلیارد ریال تامین شده که با تکمیل ساختمان ایستگاه آن، در محل مستقر می شوند.
وی سایر اقدامات در دست انجام اداره کل فرودگاههای خراسان رضوی در سال جاری را علاوه بر تکمیل فروردگاه گناباد، بهسازی و رفع موانع فرودگاه سبزوار و بهسازی و توسعه پایانه فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد به 22 هزار متر ذکر کرد.
فرماندار گناباد نیز گفت: طرح ساخت فرودگاه این شهرستان از سال 1372 آغاز شده و تا سال 1397 تنها 12 درصد پیشرفت داشته است ولی از آن سال با توجه دولت تدبیر و امید، روند اجرایی آن شتاب گرفته است.
حامد قربانی بدون اشاره به میزان پیشرفت این طرح گفت: فرودگاه گناباد جزو 16 طرح مهم اقتصادی این شهرستان در راستای تحقق مثلث توسعه اقتصادی است و به عنوان یکی از طرحهای مهم و دارای اولویت این شهرستان در دست اجرا است.
وی افزود: شهرستان گناباد با توجه به موقعیت خود در جنوب خراسان رضوی و قرار گرفتن در نقطه ورودی استانهای جنوبی و مرکزی کشور به خراسان رضوی از ظرفیتهای خاص اقتصادی، فرهنگی و گردشگری برخوردار است، که انتظار می رود با بهره برداری از این طرح فرودگاهی، توسعه این خطه رونقی دیگر بگیرد.
فرودگاه گناباد به وسعت دو هزار و 500 هکتار و دارای دو هزار و 700 متر باند به عرض 60 متر است و تا فرودگاه مشهد 270 کیلومتر، تا سبزوار 300 کیلومتر و تا بیرجند 218 کیلومتر فاصله دارد که بعد از راه اندازی به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی بعد از مشهد و سبزوار، مناطق جنوبی این استان را پوشش خواهد داد.
با راه اندازی فرودگاه گناباد علاوه بر شهروندان گنابادی، ساکنان شهرستانهای جنوبی استان خراسان رضوی از جمله رشتخوار، مهولات، بجستان و خواف و شهرهای فردوس، سرایان، خضری دشت بیاض در شمال استان خراسان جنوبی نیز از ظرفیت این فرودگاه استفاده می کنند و پیشبینی میشود سالانه بالغ بر 900 هزار نفر جمعیت ساکن این مناطق از مزایای آن بهره مند شوند.
لزوم احداث فرودگاه گناباد از اوایل دهه 1370 مورد توجه مسوولان ذیربط قرار گرفت، گناباد از معدود شهرهای کشور است که پیش از انقلاب نیز دارای فرودگاه بوده که به دلایل فنی و زیربنایی بعد از مدتی تعطیل شده است و پس از انقلاب در سال 1370 با متروکه ماندن محل سابق فرودگاه این شهر، محل جدیدی برای ساخت فرودگاه در نظر گرفته شد.
مراحل اجرایی ساخت فرودگاه گناباد از سال 1372 آغاز شد و تا سال 1383 فقط باند خاکی آن اجرا شد و از آن زمان تا ابتدای سال 1395 بتن ریزی و تکمیل پهنای باند فرودگاه به اتمام رسید. مرحله دوم ساخت فرودگاه گناباد شامل پایانه آن نیز تیرماه 1394 از طریق مناقصه به پیمانکار واگذار شد و از شهریور این سال گودبرداری و بتن ریزی سالن فرودگاه انجام شد و روند احداث آن در سه سال گذشته و با تلاش دولت تدبیر و امید افزایش یافت و این مساله موجب شد طرحی که 25 سال با پیشرفت بسیار اندک پیش می رفت، سرعت گیرد.
مرکز شهرستان 93 هزار نفری گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
*س_برچسبها_س*