جزئیات تازهای از ثبتنام اربعین اعلام شد
حجتالاسلام والمسلمین صحبتالله رحمانی معاون امورعتبات سازمان حج و زیارت درباره جزئیات این ثبتنام، گفت: تمام متقاضیان باید به سامانه سماح وارد شوند و مبلغ تعیین شده برای بیمه را که 18 هزار تومان است، پرداخت کنند.
معاون سازمان حج و زیارت از آغاز ثبتنام قطعی اربعین خبر داد و گفت: نامنویسی در سامانه «سماح» برای همه متقاضیان پیادهروی اربعین الزامی است.
به گزارش ایسنا، روابط عمومی سازمان حج و زیارت اعلام کرد: از دهم تیرماه که پیش ثبتنام اربعین آغاز شده است تا کنون، حدود یک میلیون و 600هزار نفر نامنویسی اولیه را انجام داده اند. براساس دادهها این سامانه، بیش از 25 درصد متقاضیان اربعین برای نخستین بار است که امسال در پیاده روی اربعین شرکت میکنند. بیش از 60 درصد درخواستها نیز برای خروج از مرز زمینی مهران است.
ستاد مرکزی اربعین مسؤولیت ثبت نام و اعزام زائران اربعین را به سازمان حج و زیارت واگذار کرده است، بنابر اعلام این ستاد یکی از شروط حضور در پیادهروی اربعین، نامنویسی در سامانه سماح است. این ستاد که در وزارت کشور تشکیل شده، بیمه را یکی دیگر از الزامات این سفر قرار داده که با تعیین هزینه آن به مبلغ 18هزار تومان، سازمان حج و زیارت نیز ثبتنام قطعی اربعین را از شامگاه روز یکشنبه 23 مردادماه آغاز کرد.
حجتالاسلام والمسلمین صحبتالله رحمانی معاون امورعتبات سازمان حج و زیارت درباره جزئیات این ثبتنام، گفت: تمام متقاضیان باید به سامانه سماح وارد شوند و مبلغ تعیین شده برای بیمه را که 18 هزار تومان است، پرداخت کنند.
او افزود: افرادی که در مرحله پیش ثبتنام شرکت کردهاند باید در سامانه سماح از قسمت «پیگیریِ وضعیت» و «ویرایش»، فقط با وارد کردن کدملی و شماره شناسنامه سرگروه با پرداخت حق بیمه، ثبتنام خود را قطعی کنند.
رحمانی گفت: چنانچه فردی قصد ثبتنام جدید دارد، باید از قسمت «ثبتنام» با مطالعه شرایط، نسبت به ثبتنام اقدام کند. انصراف از تشرف صرفاً تا دو روز قبل از تاریخ اعزام امکانپذیر است، وجه انصراف صرفاً با دریافت شماره شبا به حساب فرد منصرف واریز میشود.
معاون سازمان حج و زیارت از متقاضیان درخواست کرد در پایان ثبتنامِ قطعی حتماً نسبت به دریافت کارت شناسایی که توسط سامانه صادر میشود، اقدام شود.
او با بیان اینکه از دهم ماه صفر (16 شهریورماه) بیشتر اعزامهای اربعین آغاز میشود، افزود: البته موکبداران که قصد برپایی ایستگاههای صلواتی را دارند میتوانند بعد از طی مراحل تعیین شده در خصوص بیمه و... و.، زودتر به این سفر مبادرت کنند.
رحمانی درباره دستورالعملهای بهداشتی اظهار کرد: طبق مصوبه ستاد مرکزی اربعین، تزریق حداقل دو دز واکسن کرونا از شرایط اعزام به عتبات عراق است و در صورتی که از زمان تزریق آخرین دز، شش ماه گذشته باشد، تزریق دز یادآور الزامی است که در زمان ثبتنام قطعی، از وزارت بهداشت استعلام میشود؛ لذا خواهشمند است نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنید.
معاون عتبات عالیات با بیان اینکه امسال تعداد مرزهای زمینی برای تردد زائران افزایش یافته است و مرز خسروی نیز فعالیت خود را از روز یکشنبه 23 مردادماه از سرگرفته است، تاکید کرد: متقاضیان باید مرزهای خروجی و تاریخ اعزام خود را مشخص کنند و به جزییات زمان و نحوه تردد دقت داشته باشند؛ چراکه اهتمام به موضوعات مدنظردر سامانه سماح موجب روان بودن تردد وخدمترسانی خادمان به زائران خواهد شد.
او یادآور شد: داشتن گذرنامه معتبر الزامی است. در صورت لزوم نسبت به دریافت گذرنامه جدید اقدام شود.
رحمانی همچنین از زائران اربعین درخواست کرد زمان سفر خود را مدیریت کنند و تاریخ عزیمت را به روزهای آخر موکول نکنند.
معاون امور عتبات عالیات گفت: از میان افراد ثبتنام کننده غالبا تمایل به تردد از مرزهای زمینی دارند. تمام کمیتههای ستاد مرکزی اربعین برای خدمترسانی هرچه بهتر به زوار آماده هستند و سازمان حج و زیارت نیز در راستای انجام وظیفه خود از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
او همچنین درباره چرایی الزامی بودن نامنویسی در سامانه سماح بیان کرد: با توجه به لغو ویزا، برای اینکه هر شخص خود را بیمه کند، ثبتنام در سامانه سماح به عنوان شرط لازم و ضروری برای خروج از مرزها تعیین شد.
معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت از همه متقاضیان اربعین درخواست کرد به اطلاعیههای ستاد مرکزی اربعین و همچنین اطلاعیههای سازمان حج و زیارت و شرایط تعیین شده در سامانه سماح دقت ویژهای داشته باشند.
از میان اخبار