جزئیات دو شیوه جدید پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی اعلام شد
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی شیوه های جدید پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را تشریح کرد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی شیوه های جدید پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را تشریح کرد.
رضا نقی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شیوه های پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی گفت: قبلا شیوه پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، دو مدل بود. یک مدل از طریق دفترچه آزمون کنکور سراسری و یک مدل هم از طریق فراخوان های استعداد درخشان بود که بدون آزمون ولی در قالب رقابتی انجام می شد.
وی ادامه داد: در سال های اخیر، دو شیوه پذیرش جدید به شیوه های قبل اضافه شد، که یک شیوه «پذیرش استاد محور» مبتنی بر نیازهای کشور، برای «استعدادهای درخشان» است، پیش بینی شد که هم برای کارشناسی ارشد و هم دکتری، اساتیدی که جز دو درصد برتر جهانی هستند، بتوانند از ابتدا با مشخص کردن موضوع پایان نامه و رساله، دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد جذب کنند.
وی افزود: این روش قبل از سال تحصیلی جاری به دانشگاه ها ابلاغ شده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی افزود: همچنین در نشست معاونان آموزشی منتخب این شیوه مورد تاکید قرار گرفت براین اساس استاد موضوع رساله و پایان نامه را از سامانه نان انتخاب کرده و در شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه به تصویب می رساند و سپس به دانشجویان اعلام می شود آن دانشجویانی که علاقمند هستند با این استاد و موضوع کار کنند، می توانند با تایید استاد و رعایت ضوابط دانشگاه به عنوان دانشجو در دانشگاه مشغول فعالیت و پژوهش شوند.
وی ادامه داد: شیوه دوم نیز پذیرش استاد محور دانشجویان تحصیلات تکمیلی است که از طریق آزمون سراسری و سازمان سنجش پذیرش دانشجو صورت می گیرد.
به گزارش مهر، پذیرش استاد محور دانشجویان تحصیلات تکمیلی، یکی از طرحهایی بود که توسط وزارت علوم در دوره جدید ارائه شد و هدف آن سوق دادن جذب دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به سمت نیاز بازار و بر مبنای تحقیقات تقاضامحور است. پیش از این آیین نامه پذیرش دکتری بدون آزمون استاد محور از سوی وزارت علوم ارائه شده بود.
بنا بر این آییننامه، در شیوه پذیرش استاد محور از طریق کنکور دکتری، داوطلبان متقاضی دورههای دکتری تخصصی بر اساس امتیازات علمی کسب نموده در مراحل اول و دوم آزمون دکتری تخصصی که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود، برای انتخاب استاد راهنمای رساله دوره دکتری از اولویت حق انتخاب برخوردار میشوند. به همین منظور تمام اعضای هیئت علمی مشمول این شیوه نامه در هنگام انتخاب رشته داوطلبان دورههای دکتری تخصصی در دفترچه انتخاب رشته کد اختصاصی خواهند داشت تا داوطلبان بتوانند استادان راهنمای مورد علاقه خود را براساس اولویت انتخاب کنند.
سازمان سنجش آموزش کشور، مشخصات استاد پذیرنده به همراه عنوان طرح تحقیقاتی موضوع رساله را به صورت یک کد رشته محل در دفترچه انتخاب رشته دکتری درج میکند.
پذیرش داوطلبان براساس این شیوه نامه به صورت مازاد بر ظرفیت تعیین شده برای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی است. روش کار به این صورت است که سازمان سنجش آموزش کشور، پس از برگزاری آزمون کتبی، بر اساس نمره کسب شده در آزمون و اولویتهای انتخابی داوطلبان، به ازای هر کد رشته محل مربوط به شیوه استاد محور، 4 نفر از داوطلبان را برای انجام مصاحبه و ارزیابیهای علمی به دانشگاه معرفی میکند.
پس از قبولی نهایی دانشجو، استاد پذیرنده به عنوان استاد راهنمای دوره دکتری وی خواهد بود. داوطلبانی که با استفاده از شیوه استاد محور پذیرفته میشوند، نباید با استاد پذیرنده دارای رابطه نسبی یا سببی باشند.