جزئیات قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در حساب کاربری خود در توییتر خبر داد این قطعنامه با 26 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع به تصویب این شورای 35 عضوی رسیده است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز پنجشنبه قطعنامهای ضد ایرانی به تصویب رساند.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در حساب کاربری خود در توییتر خبر داد این قطعنامه با 26 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع به تصویب این شورای 35 عضوی رسیده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلماتهای حاضر در جلسه غیرعلنی شورای حکام آژانس نوشته قطعنامه مذکور از ایران میخواهد فوراً با تحقیقات آژانس اتمی در خصوص ذرات اورانیوم یافتشده در سه مکان اعلامنشده در ایران همکاری کند.
این دومین بار است که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامهای در خصوص این موضوع صادر میکند. قطعنامه پیشین 18 خردادماه به تصویب این شورا رسیده بود. آن قطعنامه با 30 رأی موافق, 2 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع به تصویب رسیده بود. اولیانوف از اینکه تعداد موافقان قطعنامه فعلی نسبت به قطعنامه قبلی کاهش یافته استقبال کرد.
دیپلمات روسیهای در توییتر نوشت: «شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی همین الان قطعنامه در خصوص ایران را با 26 رأی موافق, 2 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع به تصویب رساند. از نقطه نظر روسیه، بهتر از ماه ژوئیه است که قطعنامه مشابه 30 رأی موافق کسب کرده بود.»
ایران در واکنش به قطعنامه مصوب در خردادماه با صدور بیانیهای اعلام کرد فعالیت تعدادی از دوربینهای فراپادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران را متوقف کرده است.
در بیانیهای که سازمان انرژی اتمی در آن زمان صادر کرده بود تصریح شد: ««جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاریهای گستردهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته است که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاریها ناشی از حسن نیت ایران است، نه تنها قدردان این همکاریها نبوده، بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت دوربینهای فراپادمانی دستگاه اندازه گیری بر خط سطح غنا OLEM و فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولان مربوطه داده شده است.»
سازمان انرژی اتمی در این بیانیه همچنین یادآور شده است: البته بیش از 80 درصد از دوربینهای موجود آژانس دوربینهای پادمانی هستند که کمافیالسابق فعالیت این دوربینها ادامه خواهد یافت.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سالهای گذشته برخی از ادعاهای مطرحشده از سوی رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران را مورد توجه قرار داده و تکرار کرده است. تهران این ادعاها را ساختگی دانسته و آنها را رد کرده است.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پیش از این تصریح کرده تهران به سوالات مطرحشده از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی پاسخ دقیق داده اما آژانس مبنای گزارشهایش را اطلاعات دریافتی از دشمنان ایران قرار میدهد.
همچنین بخوانید