شنبه 10 آذر 1403

جشنواره فیلم کوتاه | گره کور پارکینگ پردیس ملت بازشدنی نیست / «مورچه» پرطرفدار بود اما «نیچه» چشم داوران را دزدید!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
جشنواره فیلم کوتاه | گره کور پارکینگ پردیس ملت بازشدنی نیست / «مورچه» پرطرفدار بود اما «نیچه» چشم داوران را دزدید!

ساعات پایانی جشنواره فیلم کوتاه و یکی دو سانس پایانی است؛ سالن سینما پر از مخاطبانی است که برای تماشای «خودکشی به سبک نیچه» «یوفو» و «مورچه» خود را به پردیس ملت رسانده‌اند اما گرفتار گره کور پارکینگ در پردیس ملت می‌شوند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته، دوشنبه 1 آبان ماه آخرین روز از چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در پردیس سینمایی ملت برگزار شد تا این رویداد سینمایی به پایان برسد. حالا همه منتظر مراسم اختتامیه در برج میلاد هستند تا مشخص شود تندیس‌های جشنواره به دستان کدام فیلمسازان می‌رسد؟

شاید برخلاف بسیاری از جشنواره‌ها که روز پایانی آن ساکت و خلوت است، روز پایانی جشنواره فیلم کوتاه نه تنها به اندازه همان روز اول شلوغ بود بلکه بسیاری از علاقه‌مندان به هنر هفتم برای تماشای آخرین سانس‌ها خود را به پردیس ملت رسانده بودند تا هیچ فیلمی از دستشان در نرود؛ در دو سانس پایانی و در هر دو سالنی که میزبان آثار بخش داستانی بود جای سوزن انداختن نبود و علاوه بر پله‌ها که پر از جمعیت بود، بسیاری از مخاطبان ایستاده فیلم‌ها را تماشا کردند. همچنین معضل پارکینگ در پردیس سینمایی ملت مخاطبان جشنواره را اذیت می‌کند و دوباره اثباتی می‌شود بر اینکه این پردیس سینمایی استاندارهای لازم را برای برگزاری یک جشنواره ندارد. شب گذشته مخاطبان جشنواره فیلم کوتاه در مسیر ورودی پارکینگ گیر کرده بودند و نه راه پیش داشتند و نه راه برگشت، ظرفیت پارکینگهای جشنواره اندک بود و با تعداد کارتهایی که صادر شده بودند کاملا پر شده بود.

آرایی که برای یک جایزه مهم به صندوق می‌افتند / درددل‌های یک مستندساز با دوربین تسنیم + فیلم

سالن شماره یک در سانس چهارم یکی از شلوغ‌ترین سانس‌ها در طول برگزاری جشنواره بود. بسیاری از مخاطبان برای تماشای فیلم‌هایی آمده بودند که جز آثار پرطرفدار براساس آرامی مردمی بودند؛ از «گربه ماهی» تا «مورچه» و «استیک»؛ استیک، زیر 10 دقیقه بود اما به شدت تاثیرگذار، مورچه 30 دقیقه بود اما از نظر پرداخت و سوژه به اندازه‌ای خوب بود که تعدادی از حاضران در سالن را ناخودآگاه از روی صندلی بلند کند تا تشویقش کنند. «رویای نیمه جان» نیز احساسات مخاطبان را درگیر کرد و تلنگری بهشان زد.

سالن شماره 2 سانس چهارم نیز بسیار شلوغ و پرمخاطب بود؛ بسیاری از تماشاگران آمده بودند تا فیلم کوتاه «یوفو» را که آنهم از جمله کارهای خوب حاضر در جشنواره امسال است تماشا کنند. اثری که نظر داوران را نیز به خود جلب کرده و در کنار فیلم کوتاه «خودکشی به سبک نیچه» بیشترین نامزدی را در بخش داستانی کسب کرده‌اند.

آمار و ارقام نیز حاکی از حضور قابل توجه مخاطبان برای تماشای فیلم‌های چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران است. روز دوم جشنواره بود که محراب محمدزاده مدیر کمیته اطلاع‌رسانی جشنواره فیلم کوتاه از حضور 5 تا 6 هزار نفری در روز اول خبر داده بود. او در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم مجددا اعلام کرد که روزانه چیزی حدود 5 هزار نفر به پردیس ملت می‌آیند و فیلم‌ها را تماشا می‌کنند.

خبر مهم روز پایانی جشنواره، اعلام نامزدهای چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران بود. اگر از جوایز فنی گذر کنیم و به دو جایزه اصلی یعنی «بهترین کارگردانی» و «بهترین فیلم» برسیم، نام فیلم‌های کوتاهی نظیر «یوفو»، «خودکشی به سبک نیچه»، «بازسازی»، «قوتار»، «شریف» و «جاذبه غیر نیوتونی» به چشم می‌خورد. با مروری گذرا به لیست نامزدها به نکات قابل توجهی می‌توان رسید:

* «خودکشی به سبک نیچه» و «یوفو» بیشترین شانس دریافت جایزه را با 6 و 5 نامزدی در رشته‌های مختلف دارند.

* «خودکشی به سبک نیچه» و «یوفو» در کنار دو فیلم «شریف» و «قوتار» هم در بخش بهترین کارگردانی نامزد هستند و هم در بخش بهترین فیلم.

* برخلاف استقبال خوب مخاطبان از فیلم کوتاه «مورچه» و سوژه متفاوتی که این فیلم انتخاب کرده است در هیچ بخشی کاندید نشده است.

* فیلم کوتاه «مدیر مدرسه» که به دلیل سوژه سیاسی آن یکی از پرسروصداترین فیلم‌های جشنواره بود در 3 رشته فنی یعنی بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین و بهترین فیلمنامه نامزد شده است.

* بختیار پنجه‌ای برای بازی در فیلم «خودکشی به سبک نیچه» و محمدرضا سامیان برای بازی در فیلم «بازسازی» به عنوان نامزدهای بهترین دستاورد هنری برگزیده شده‌اند. بازی آنها در این 2 فیلم بسیار درخشان بود.

یکی از بخش‌های متفاوت جشنواره فیلم کوتاه امسال، بخش «کتاب و سینما» بود که طرفداران زیادی نیز داشت. این بخش با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران برگزار می‌شد، و در خبرها آمد که قرار است پس از جشنواره فیلم‌کوتاه تهران نیز ادامه داشته باشد.

به گفته دبیرخانه انجمن سینمای جوان، پس از اتمام جشنواره، دو اردوی فیلمسازی «از کتاب تا فیلم» با تمرکز بر «اقتباس» برگزار خواهد کرد. در این اردوها کتاب‌هایی به شرکت‌کنندگان پیشنهاد می‌شود که پیش‌تر مجوز اقتباس از آن‌ها از ناشر و صاحب اثر توسط «خانه کتاب و ادبیات ایران» تهیه شده و علاقه‌مندان می‌توانند برمبنای آن‌ها فیلم‌نامه‌هایی را بنویسند. از میان فیلم‌نامه‌های برتر به سرانجام رسیده در این اردوها، 4 فیلم اقتباسی تولید خواهد شد که 2 فیلم داستانی و دو فیلم شخصیت‌نگار خواهد بود.