جشن ثبت جهانی قاسمآباد گیلان روستای چادرشببافی برگزار شد
تهران - ایرنا - مراسم جشن ثبت جهانی قاسمآباد گیلان به عنوان روستای چادرشببافی با حضور معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد.
به گزارش ایرنا از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آیین جشن ثبت جهانی قاسمآباد گیلان به عنوان روستای چادرشببافی عصر روز دوشنبه - 11 بهمن 1400 - همزمان با روز سوم پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سیوپنجمین نمایشگاه ملی صنایعدستی با حضور پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی این وزارتخانه در محل غرفه استان گیلان برگزار شد.
در این مراسم که ولی جهانی سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان و تعدادی از مدیران و مسئولان استانی و ستادی میراث فرهنگی نیز حضور داشتند، لوح ثبت جهانی قاسمآباد روستای جهانی چادرشببافی رونمایی شد و معاون صنایعدستی کشور با جمعی از هنرمندان و فعالان صنایعدستی استان گیلان گفتوگو کرد.
محمودیان، صنایعدستی استان گیلان را فاخر دانست و از حمایتهای این وزارتخانه از حوزه صنایعدستی خصوصا شهرها و روستاهای ملی و جهانی خبر داد.
وی گفت: به منظور حمایت هر چه بیشتر از شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایعدستی، در این دوره از نمایشگاه غرفههای ویژه برای شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایعدستی در نظر گرفته شده است.
همچنین در حاشیه این مراسم از مجموعه نرمافزارهای گردشگری شهر من رشت نیز با حضور معاون صنایع دستی کشور رونمایی شد.
محمودیان همچنین در این مراسم از فرش دو رو منقش به نماد جام جهانی 1398 فرانسه که از سوی یکی از هنرمندان استان گیلان تهیه شده و قرار است به مسابقات جام جهانی 2020 قطر اهدا شود، رونمایی کرد.
روستای قاسمآباد استان گیلان سال 1398 به عنوان روستای جهانی چادرشببافی از سوی شورای جهانی صنایع دستی (World Crafts Council) ثبت جهانی شده است.
پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سیوپنجمین نمایشگاه صنایعدستی تهران صبح روز شنبه - نهم بهمن 1400- با حضور سیدعزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، مدیران و مسئولان این وزارتخانه و جمعی از مقامات کشوری و لشکری، در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه تا فردا (سهشنبه - 12 بهمن) دایر است. علاقهمندان میتوانند با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مقابله با کرونا، از ساعت 9 تا 17 از این نمایشگاه بازدید کنند.
در مدت برگزاری این رویداد در بخش گردشگری نشستهای متنوع، پنلها، کارگاهها و میزگردهای تخصصی با حضور اساتید و فعالان این حوزه برگزار میشود. فضایی مجزا هم برای مذاکرات B to B به صورت مجازی و حضوری برای فعالان و متخصصان صنعت گردشگری در نظر گرفته شده است.
همچنین در بخش صنایعدستی علاوه بر معرفی شهرها و روستاهای صنایعدستی ملی و جهانی، بخشی برای نمایش آثار هنری اساتید و نامآوران صنایعدستی و هنرهای سنتی اختصاص داده شده است. در این نمایشگاه به منظور حمایت از هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی استانهای کمتر برخوردار، غرفههای رایگان به هنرمندان 12 استان، اختصاص یافته است.