سه‌شنبه 6 آذر 1403

حاج قاسم؛ مرد میدان عملیات کربلای یک / نقش لشکر 41 ثارالله در جنگ خاکریزها چه بود؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حاج قاسم؛ مرد میدان عملیات کربلای یک / نقش لشکر 41 ثارالله در جنگ خاکریزها چه بود؟

عبدالحسین رحیمی گفت: سپهبد شهید سلیمانی در عین اینکه مردم میدان بود، از همه جلوتر بود و خطر را به جان می خرید تا کارها به خوبی انجام گیرد و در عملیات کربلا یک نیز حاج قاسم مرد میدان بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سردار عبدالحسین رحیمی در گفتگو با راه آرمان؛ با اشاره به سالروز عملیات کربلای یک گفت: پس از آنکه خداوند توفیق داد و دست عراقی ها از دریا قطع شد، در سال 65 عراقی ها با تدابیری با کمک منافقین عملیاتی را در مهران انجام دادند و هدف آنها این بود که مهران را به جای منطقه فاو به دست بگیرند و شعارشان این بود که تا فاو را آزاد نکنید، مهران را آزاد نمی کنیم.

این رزمنده دفاع مقدس بیان کرد: تصرف شهری دیگر برای ایران بسیار نگران کننده و سنگین بود و با تصرف مهران و قطع راه ارتباطی دهلران، محور غرب کشور مورد تهدید قرار گرفته بود.

وی با تأکید بر اینکه لشکر ثارالله در آن زمان در اوج اقتدار خود بود، اظهار کرد: چندین خط پدافندی ما در فاو و هورالعظیم و تعدادی دیگر از نیروهای ما در منطقه غرب بودند و عملیات انجام می دادند؛ از سوی قرارگاه نجف دستور آمادگی دادند که به سمت مهران برویم؛ چند گردان در ابتدا کاملا درگیر شدند و از این جا می توان گفت کار شروع شد.

سردار رحیمی اظهار کرد: زمانی که وارد منطقه شدیم مردم بسیار هراس داشتند که دشمن مجددا آمده و قدرت پیدا کرده است؛ با حضور رزمندگان در منطقه مردم خوشحال بودند و از رزمندگان می خواستند که مهران آزاد شود.

این رزمنده دفاع مقدس ابراز کرد: لشکر ثارالله در آن زمان اوج قدرت را داشت و به فرماندهی سپهبد شهید سلیمانی و دیگر شهدایی که در لشکر بودند و با حضور لشکرهای دیگر همچون سیدالشهدا، امام حسین (ع)، بیت المقدس، حضرت رسول، امام رضا (ع) مأموریت آزاد سازی مهران را داشتند.

وی افزود: به هر لشکر یک خط و حدی را دادند و کار هم کار سختی بود؛ چرا که دشمن در دشت پخش شده بود و سنگرهایشان، سنگر جدید بود و حضورشان را حس نمی کردیم، آنها در دل زمین بودند و حالت آرایشی جدیدی گرفته بودند.

سردار رحیمی عنوان کرد: طرح مناسبی توسط سردار سلیمانی و دیگر نیروهای بخش عملیات شهید یونس زنگی آبادی طرح ریزی شد و تقریبا 12 گردان را برای اجرا آماده کردیم تا بتوانیم در وهله اول شناسایی را انجام دهیم و در این مرحله چند تن از نیروها مجروح شدند.

این رزمنده دوران دفاع مقدس تأکید کرد: این حساسیت ها نشان می داد که ما نباید فرصت را از دست بدهیم؛ بنابراین با تدبیر سردار سپهبد شهید سلیمانی و شهید یونس زنگی آبادی، رویکردی در نظر گرفته شد که چگونه به دشمن نزدیک شویم به این گونه که با استفاده از لودر و بلدوز، اقدامات مهندسی را در دل شب انجام دهیم که این اقدام مهندسی بسیار مؤثر بود.

وی گفت: به دلیل آنکه دشمن در دل زمین بود، زمانی که صدای لودر می آمد، متوجه نمی شد که صدای لودر، بلدوز و یا تانک است و با این اقدام هول و هراسی برای دشمن ایجاد می شد؛ به دلیل آنکه فاصله زمانی بسیار کم بود، فشار مضاعفی به نیروها می آمد، چرا که در دل شب هم باید خاکریزها را می زدند و هم سنگر ایجاد می کردند؛ چرا که صبح در تیر رس دشمن بودند.

سردار رحیمی ادامه داد: به یاد می آورم قرارگاه در ایلام بود و چادر زده بودیم و در عین حال سردار سلیمانی نیز پیگیر کار بود که کار به چه صورت پیش می رود؛ همه افراد با تمام توان پای کار بودند و خاکریزها را می زدند و سنگر ایجاد می کردند.

این رزمنده دوران دفاع مقدس با تأکید بر اینکه شهید یونس زنگی آبادی در بحث عملیات بسیار جدی بود و با صلابت برخورد می کرد، اظهار کرد: مسئول نیروهایی که خاکریزها را می زدند در جلسه ای گفت می خواهم از حاج یونس شکایت کنم، گفتند چرا؟ گفت اینقدر از نیروهای ما کار کشیده است که دیگر توان ندارند.

وی افزود: نیروها با تمام توان و با پشتکار و جدیت وارد عمل می شدند و هر چه در توان داشتند پیاده می کردند تا بر دشمن فائق بیایند و بتوانند دشمن اشتغاگر و خبیث را که به کمک خود فروختگان و وطن فروشان فعالیت می کردند را از شهر مهران بیرون کنند و خداوند هم در این زمینه به نیروها و رزمندگان کمک کرد.

سردار رحیمی با بیان اینکه به عینه دیدم که کارها در این عملیات به خوبی پیش رفت، عنوان کرد: در این عملیات مهم که افتخاری بود برای ما و در جنگ خاکریزها به دشمن نزدیک شدیم، چرا که هر چه به دشمن نزدیک شویم، تلفات کمتر است و ما با جنگ خاکریزها توانستیم خودمان را به دشمن نزدیک کنیم و به اهدافی که مد نظرمان بود، دست یابیم.

این رزمنده دفاع مقدس بیان کرد: شهید عرب که از شهرستان زرند بود، قبل از عملیات آسیب دید، دشمن به آر پی جی که در دست او بود تیراندازی کرد و آر پی جی آتش گرفت و شهید برای آنکه محور لو نرود، خود را بر آر پی چی انداخت و بدنش سوخت و در این شرایط دست خود را در دهانش گذاشت تا صدایش در نیاد و شهید عرب در این زمینه بسیار از خودگذشتگی و فداکاری کرد.

وی ادامه داد: در تمام عملیات، نیروها با تمام توان خود وارد شدند و خداوند نیز به وعده خود عمل کرد و توفیقات خوبی در این عملیات داشتیم و در این عملیات چند برابر عملیات والفجر سه توانستیم منطقه را تصرف کنیم و این عملیات، یک عملیات بسیار موفقت آمیز و شیرین با رمز یا ابوالفضل العباس ادرکنی علیه السلام بود که توانستیم دل امام خود، مردم منطقه را شاد کنیم و این بهترین پاداش برای بچه ها بود.

سردار رحیمی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس شاهد اوج همکاری بین اقوام، مذاهب و غیره بودیم و این نشان می دهد زمانی که مسئله ای ایران اسلامی را تهدید می کند همه پای کار می آیند و تجربه هشت سال دفاع مقدس درس بزرگی برای ماست.

این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه حاج قاسم می گفت تجربه دفاع مقدس را به جبهه مقاومت منتقل کردیم، ابراز کرد: در عملیات کربلای یک شاهد تدبیر، سرعت عمل و تسلط حاج قاسم بودیم، چرا که در یک لحظه ما با عراقی ها یکی شدیم، ولی سریع خودمان را جمع کردیم؛ چرا که نزدیک بود ما و حاج قاسم اسیر شویم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: این مسئله نشان می دهد که سپهبد شهید سلیمانی در عین اینکه مردم میدان بود، از همه جلوتر بود و خطر را به جان می خرید تا کارها به خوبی انجام گیرد و در عملیات کربلا یک نیز حاج قاسم مرد میدان بود.

انتهای پیام /