حرم مطهر رضوی و زائران آن جزو داراییهای ملی محسوب میشود
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از حرم مطهر رضوی و زائران آن به عنوان داراییهای ملی یاد کرد.
چهارمین جلسه شواری عالی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل آستان قدس رضوی صبح امروز، 15 آبان ماه، با حضور مصطفی خاکسار قهرودی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و جمعی از مدیران استانی در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی برگزار شد.
سردار غلامرضا جلالی در این مراسم با بیان اینکه موضوع پدافند غیرعامل بر مقولههای تهدید، آسیبپذیری، مخاطرات و ریسک و اقدامات پدافند غیرعامل متمرکز است، اظهار کرد: حوزه تهدیدات به دو مقوله عام و خاص تقسیم میشود. تهدیدات عام مانند تهدیدات کلی است که یک کشور را در معرض خطر قرار میدهد اما تهدیدات خاص به تهدیدات ویژه و اختصاصی یک مجموعه مربوط میشود.
وی با بیان اینکه تهدیدات دشمن تغییر ماهیت داده و اکنون دشمن تمرکز خود را بر تهدیدات علیه زیرساختها و تهدیدات علیه مردم قرار داده است، تصریح کرد: حفظ تداوم کارکردهای ضروری یکی دیگر از ماموریتهای سازمان پدافند غیرعامل کشور است چون اگر تداوم کارکرد زیرساختها حفظ نشود، بر زندگی مردم تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه یکی از مهمترین ماموریتهای سازمان پدافند غیرعامل کشور حفاظت از داراییهای ملی است، خاطرنشان کرد: مکلفیم با بهکارگیری الزامات پدافند غیرعامل از این آستان مقدس و زائران آن در برابر تهدیدات محافظت کنیم. حرم مقدس رضوی نیز از کارکردی معنوی برخوردار است که با توجه به اهمیت آن و ارتباط معنوی مردم ما با امام رضا (ع)، تداوم کارکرد آن بسیار اساسی و حائز اهمیت است.
رعایت مناسب شیوهنامههای بهداشتی در حرم رضوی
وی سطح رعایت استاندارها و شیوهنامههای بهداشتی در حرم رضوی را از بسیاری مراکز و نهادها در کشور بهتر، بالاتر و شایسته تقدیر دانست و آن را نمونه خوبی برای سایر ارگانها اعلام کرد.
جلالی احساس مسئولیت آستان قدس رضوی نسبت به مباحث پدافند غیرعامل را شایسته تقدیر دانست و تصریح کرد: در مجموعه آستان قدس رضوی اقدامات بسیار خوبی در زمینه ارتقای آمادگیها انجام شده که باید بیش از پیش توسعه یابد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اثرات سبک زندگی معنوی و دعا بر سلامت بیماران تصریح کرد: در شرایطی که بیماری کرونا، درمان و واکسن ندارد، رویکرد بهداشت محور، مبتنی بر سبک زندگی و آموزههای دینی که بر رفتارهای مراقبتی بهداشتی با تاکید بر آموزههای دین اسلام معنویت تاکید دارد، میتواند فرایند جامع مقابله با کرونا کمک کند.
ارتقای جایگاه مدیریت بحران در آستان قدس رضوی
در ادامه قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه راهکارهای مقابله با تهدیدها در حوزه پدافند غیرعامل ضروری است و باید شناسایی شود، اظهار کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در راستای مقابله با تهدیدات دشمنان اسلام سالهاست که سازمان پدافند غیرعامل را راهاندازی و طی این سالها تجربیات مطلوبی را کسب کرده است.
مصطفی خاکسارقهرودی با اشاره به اینکه میهن اسلامیمان به دلیل برخورداری از نعمت دین مبین اسلام، مذهب تشییع و آموزههای پیامبر مکرم اسلام (ص) طی 40 سال با توجه به مشکلات، نابسامانیهای موجود و تهدیدهای نظامی و غیرنظامی دشمنان، در برابر کفار مقاومت کرده است، افزود: با توجه به ظلم و فشار حداکثری استکبار جهانی بر ملت ایران، طبق وعده الهی پیروزی برای این ملت شریف حاصل خواهد شد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به اینکه در گذشته نقش مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در آستان قدس رضوی کمرنگ بود، افزود: پس از اصلاح ساختار آستان قدس رضوی، جایگاه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل با تدوین سند راهبردی آن ارتقا یافت و برجسته شد.
خاکسارقهرودی انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک آستان قدس رضوی با سازمان پدافند غیرعامل کشور را گام مهمی در راستای عملیاتی کردن ماموریتهای خطیر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل این آستان مقدس دانست و اضافه کرد: امروز با امضای این تفاهمنامه وارد تعاملی موثر، عملی و کارساز در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل میشویم و برنامهریزیهای متعددی برای تحقق ماموریت محول شده، خواهیم داشت.
محمد قاسمیزهان، مدیر بحران و پدافند غیرعامل آستان قدس رضوی، نیز در این نشست به ارائه گزارش عملکرد در خصوص اقدامات و ماموریتهای این مدیریت پرداخت.
امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و آستان قدس رضوی
همچنین در حاشیه این مراسم، تفاهمنامه همکاری مشترک بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و آستان قدس رضوی به امضا رسید.
این تفاهمنامه در راستای گسترش و تقویت هرچه بیشتر تعاملات طرفین به منظور گسترش همکاریهای موثر، شناسایی و استفاده بهینه از تواناییها، ظرفیتها و بهرهمندی از امکانات متقابل، همافزایی در انجام اقدامات پیشگیرانه و افزایش توانمندی و آمادگیها، تابآوری و پاسخ موثر در برابر مخاطرات و تهدیدات احتمالی در آستان قدس رضوی به ویژه حرم مطهر حضرت امام رضا (ع)، تامین ایمنی و حفاظت از داراییها و زیرساختها با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای مشترک با رویکرد توسعه پایدار در زمینه اقدامات مدیریت بحران و پدافند غیرعامل منعقد شده است.
انتهای پیام