حمایت از تئاتر در حد شعار باقی مانده است / شرمنده بازیگرانم هستم
احمد مرادی حقیقی که اخیرا یک تئاتر ارزشی و فاخر را مدیریت کرده است، از بی مهریهای مسئولان نسبت به وضعیت تئاتر گلایه کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازمرآت؛ متاسفانه این روزها حال هنر های نمایشی و تئاتر خوب نیست و فارع از سیل کرونا که تامدتها سبب خاموش شدن چراغ سالن های تئاتر شده بود مرگ خاموش این هنر در راه است و ضعف مدیریت تیشه بر ریشه این هنر زده است.
بی توجهی به این هنر در سطح شهرستانها با وجود استعداد های بالقوه و توانمند و خیل مشتاقان برای ورود به عرصه هنر متاسفانه پررنگ تر است و این موجب ناامیدی بیشتر هنرمندان شهرستانی و کم شدن رونق تئاتر در شهرستان ها شده است.
اما جان گرفتن این هنر در شهرستان ها با اقدامات نمایشی محقق نمی شود و نیازمند آن است که سیاست گذاری و برنامه ریزی بودجه ای عادلانه ای در این خصوص انجام می گیرد چه بسا نگاه برابر به همه هنرمندان تئاتر کشور فارغ از جغرافیای محل سکونت یا فعالیت و البته بر اساس سوابق، تخصص و توانمندی هر فرد چاره کار است؛ توجه داشته باشیم که بسیاری از فعالان تئاتر در پایتخت، از شهرستانها به تهران کوچیدهاند.
احمد مرادی حقیقی نویسنده و کارگردان تئاتر که توانسته در این هنر طی سالهای متمادی به خوبی بدرخشد و اثار جذابی را در دو بعد طنز و تاریخی به روی صحنه ببرد و اخیرا هم تئاتری ارزشی و فاخر تحت عنوان خورشید برنیزه را کارگردانی کرده است از بی مهری های مسئولین نسبت به وضعیت تئاترمی گوید.
این نویسنده و کارگدان تئاتر در خصوص مشکلات این هنر و اهالی این رشته گفت: دنیای تئاتر به چند جهت دنیای خاصی است، ابتدا اینکه فضایی کاملا روشنفکری است که با علم، اندیشه و احساس آمیخته و در عین حال هم هنرمندان و هم مخاطبانش متفکرند.
وی که تئاتر را که حاصل مواجهه زنده و رو در روی صحنه و تماشاگر می داند پاندمی کرونا را شرایطی غیر منتظرهای برای حوزه فرهنگ و هنر دانست و افزود: تئاتر اما از هنرهایی است که بیشتر از بقیه از این اتفاق آسیب دید.
این هنرمند سمنانی ادامه داد: با توجه به اینکه تئاتر بسیار مهجور بوده و کمتر مورد عنایت و حمایت از سوی مسئولین کشور قرار دارد مشکلات ریشهای و عدیدهای را شامل می شود که به نظر نمیرسد کسی هم به دنبال ارائه راهکاری مناسب برای رفع معضلاتی چون بیمه و حقوق هنرمندان باشد.
این نویسنده و کارگردان عرصه تئاتر با اشاره به وعده های همیشگی مدیران درخواست حمایت جدی ارگان های متولی هنر را مطرح کرد و گفت: همواره مدیران و مسئولان محترم در ارگان هایی نظیر فرهنگ و ارشاد در بزنگاه های مختلف حرف از حمایت از اهالی تئاتر را می زنند ولی در عمل به ندرت چنین اتفاقی رخ می دهد. بازگشایی سالن های تئاتری بدون حمایت چنین ارگان هایی برای جلب اعتماد مخاطب میسر نخواهد شد.
با مسئولین اتمام حجت کرده ام
وی که به تازگی تئاتر خورشید برنیزه را به روی صحنه برده است، ابراز کرد: متاسفانه علیرغم تلاش بسیار هیچ ارگان و نهادی از ما حمایت نکرد و من قصد داشتم با اجرای این نمایش به تمام مسئولان اتمام حجت کرده باشم که با وجود هنرمندان توانمند در سطح استان اما از این پس منتظر اجرای آثار فاخر در استان نباشند.
مرادی حقیقی با بیان اینکه در نمایش خورشید برنیزه تمام عوامل و امکانات این نمایش از داخل استان تامین شده است، اظهار کرد: خوشبختانه در این زمینه به خود کفایی رسیده ایم و نیاز به هیچ بازیگر و یا امکانات خارج از استان برای اجرای نمایش نداریم.
بنا به گفته این کارگزدان تئاتر متاسفانه در سبد رفاهی کارکنان به مقوله فرهنگ و تئاتر توجه نمی شود در حالیکه بلیط استخر برای کارکنان اداره جات تهیه می شود بلیط تئاتر نیز باید به صورت اختصاصی برای حمایت از بازیگران خریداری شود و این نیازمند حمایت ارگانها و هاد هایی مانند شهرداری و یا فرمانداری است.
وی که در نمایش خود از گروههای نوجوان نیز بهره برده است، تصریح کرد: جوانان و نوجوانان که به تازگی علاقه مند به این عرصه می شوند را نباید بگذاریم قربانی شده و انگیزه های آنها با بی توجهی و بی مهری از بین برود.
مرادی حقیقی همچنین خاطر نشان کرد: متاسفانه ردیف بودجه و اعتباری در سطح وزارت فرهنگ و ارشاد عادلانه نیست و تئاتر هیچ سهمی از ان ندارد و این قبیل تبعیض ها بر مظلومیت این هنر بیش از پیش می افزاید.
شرمنده بازیگران هستم
این هنرمند و بازیگر عرصه تئاتر و تلویزیون با بیان اینکه هزینه های جاری این تئاتر در حدود 150 میلیون تومان شده است، بیان کرد: متاسفانه به دلیل عدم حمایت نتوانستم حق الزحمه بازیگران را پرداخت کنم و این موضع در حالی است که حتی هزینه های جاری این نمایش هم بسیار زیاد بوده است که بخشی از آن از منابع شخصی تامین شده است.
وی بیان داشت: تمامی فعالیت های فرهنگ و هنری هزینه بر است اما تئاتر به دلیل نیازهایی از جمله گریم، نور، دکور و لباس هزینه های به مراتب بالاتری در مقایسه با سایر هنرها دارد که این امر حمایت بیشتر از تئاتر را ضرورت بخشیده است.
وی معضل تئاتر را معطوف به تمام گروههای نمایش فعال در سطح استان دانست و افزود: متاسفانه از هیچ گروه تئاتری حمایت نمی شود و اگر برگزار کننده تئاتر بتواند اسپانسرو حامی پیدا کند و یا از محل فروش بلیط درآمد زایی کند موفق است و در غیر اینصورت با بحران مالی مواجهه می شود.
وی با بیان اینکه گروههای نمایش در استان سمنان از حمایت های مالی مناسب برخوردار نیستند، خاطرنشان کرد: اجرای نمایش در سطح استان از بلیط فروشی درآمد مناسبی ندارند و بلیط فروشی هم نمی تواند هزینه های سنگین تئاتر را فراهم نماید و این گروه ها نیازمند حمایت های مالی از سوی مسوولان فرهنگی و هنری و اجرایی هستند.
وی با تاکید بر اینکه تئاتر را نباید به تئاتر تهران و تئاتر شهرستانها دسته بندی کرد، اضافه کرد: حداقل نصف اعتبار تئاتر کشور باید به استانها اختصاص یابد که همین امر هم به سختی محقق می شود.
این کارگردان تئاتر خورشید برنیزه با اشاره به اینکه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری سمنان تنها ارگان حامی از این نمایش بوده است، عنوان کرد: خوشبختانه این نهاد به قول خود وفادار بود و وعده بدون عمل نداد و در زمینه تبلیغات و بلیط حمایت ها یخوبی از ما به عمل آورد.
وی با اشاره به اینکه اکنون نیازمند ان هستیم که شور حسینی به شعور حسینی تبدیل شده و توجه و تمرکز به پیام عاشورا باید انجام گیرد، ابراز داشت: تئاتر صحنه ای است که قطعا نقش بسزایی در این جیان سازی داشته و باید برای فرهنگ سازی عاشورا به ان توجه ویژه شود.
وی جدا کردن سرفصل اعتباری هنر از فرهنگ کشور را دیگر نیاز هنر کشور عنوان کرد و گفت: هنر و فرهنگ حداقل باید اعتبارشان جدا باشد زیرا مدیران در خیلی از موارد بودجه هنر را به نام کارهای فرهنگی صرف امور دیگری می کنند پس اختصاص اعتبار مجزا به نام شاخه های هنری باید انجام شود.
وی با اشاره به مشکلات تئاتر در استانها، خاطرنشان کرد: در استان سمنان تئاتر مشکلات سخت افزاری ندارد و تئاترشهر و سالنهای نمایشی مناسب دارد اما مشکلات اعتباری اصلی ترین مشکل پیش روی گروه های نمایشی است.
این فعال عرصه تئاتر خواستار توجه ویژه به انجمنهای هنرهای نمایشی شد و اظهار داشت: اگر سازمان تئاتر در کشور ایجاد شود و انجمنهای نمایشی نیز به صورت سازمانهای غیردولتی فعال به رسمیت شناخته شوند، برخی مشکلات تئاتر برطرف می شود.
مرادی حقیقی موازی کاری دستگاههای متولی را مشکل دیگری دانست که باید به آن پرداخته شود به طوریکه هرارگانی به دنبال ان است که اگر حمایتی می کند نام ان ارگان و یا شخص خاصی برده شود در حالیکه باید هم افزایی بین دستگاهی وجود داشته باشد.
وی حل معضل تئاتر را نیازمند ارتباط دوسویه میان مدیران و اهالی تئاتر، رفع معضلات زیرساختی و در مرکز توجه قرار دادن نیازهای اهالی هنر دانست.
وی در نهایت ابراز امیدواری کرد: امیدوارم مدیران هنری تدبیری بیاندیشند و برای هنر تئاتر و هنرمندانش برنامهریزی درستی انجام دهند تا اهالی این عرصه در راهشان دغدغهای نداشته باشند و با خیالی آسوده ایدههایشان را عملی کنند.
انتهای پیام /