حمله تند و تیز بایدن به ترامپ
بایدن هشدار داد که مردمسالاری آمریکایی توسط نیروهای جمهوری خواه وفادار به ترامپ و باور افراطی بازگرداندن عظمت گذشته به آمریکا (ام ای جی ای) که آتش خشونت سیاسی را به منظور دستیابی به قدرت با هر هزینهای شعله ور میسازند، در معرض خطر بزرگی قرار دارد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در آستانه انتخابات میان دورهای کنگره در سخنان کوبندهای دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین و نزدیک ترین هوادارانش را به تلاش برای تضعیف نظام مردمسالاری این کشور متهم کرد.
به گزارش از رسانههای غربی، بایدن در فیلادلفیا زادگاه پدیده مردمسالاری آمریکایی افزود که حزب جمهوری خواه تحت تسلط و راهبری ترامپ و یا بیمناک از او قرار دارد.
وی افزود: مردمسالاری از سوی ناباورمندان به انتخابات و خشونت سیاسی، زیر حمله و تهاجم قرار گرفته است. ترامپ و جمهوری خواهان باورمند به بازگرداندن عظمت به آمریکا، نمایندگان گونهای افراط گرایی هستند که اساسی ترین بنیادهای جمهوری ما را تهدید میکنند.
بایدن تاکید کرد که همه یا حتی بیشتر جمهوری خواهان به این باور تندروانه اعتقاد ندارند.
ام ای جی ای مخفف شعار ترامپ برای بازگرداندن بزرگی به ایالات متحده در کارزار انتخابات ریاست جمهوری 2016 بود که به پیروزی یک دورهای او انجامید.
نتایج نظرسنجیهای تازه نشان میدهند که برای نخستین بار در ماههای اخیر، نگرانی اصلی هواداران 2 حزب اصلی آمریکا از بالا بودن هزینههای زندگی به در معرض تهدید قرار داشتن مردمسالاری در کشورشان تبدیل شده است.
تارنمای هیل نوشت؛ اکثریت پاسخ دهندگان به نظرسنجی تازه دانشگاه "کوئینی پیاک" از هواداران دمکراتها و جمهوری خواهان، گفتهاند که از دید آنان نظام مردمسالاری ایالات متحده در معرض خطر فروپاشی قرار گرفته است.
67 درصد از پرسش شوندگان هوادار 2 حزب اصلی آمریکا، این موضوع را مطرح کردهاند که (این خطر) نسبت به ژانویه 9 درصد افزایش یافته است. 72 درصد پاسخ دهندگان متمایل به دمکراتها، 70 درصد از جمهوری خواهان و 69 درصد از افراد بدون گرایش و وابستگی حزبی همین نظر را ابراز کردهاند.
به نوشته رویترز، نظرسنجیها نشان میدهد که بیشتر جمهوریخواهان معتقدند در انتخابات ریاست جمهوری 2020 به ضرر دونالد ترامپ تقلب شده است. با این حال مک کانل از مخاطبانش خواست تا نگران تقلب در انتخابات نباشند.
سناتور میچ مک کانل رهبر جمهوریخواهان سنا در آستانه انتخابات میان دورهای کنگره، ضمن اذعان به وجود تقلب در انتخابات آمریکا، پیش بینی کرد که در انتخابات پیش رو احتمال کسب اکثریت سنا به دست هم حزبیهایش 50-50 باشد.
انتخابات میاندورهای 17 آبان امسال برای گزینش 435 نماینده مجلس، 35 سناتور، 39 فرماندار و شماری زیادی از مقامهای محلی و ایالتی در سراسر آمریکا برگزار میشود.
هم اکنون جمهوریخواهان 50 کرسی و دموکراتها و مستقلین نیز 50 کرسی سنا را در اختیار دارند. با افزوده شدن معاون رئیس جمهور، اکثریت این نهاد قانونگذار در دست دموکراتها قرار دارد.
گرچه پیش بینی میشود که جمهوریخواهان کنترل مجلس نمایندگان را در انتخابات 2022 در دست گیرند، اما احتمال تکرار چنین موفقیتی در انتخابات سنا با توجه به عملکرد کم فروغ جمهوریخواهان تازه کار در ایالتهای رقابتی مانند آریزونا، جورجیا، اوهایو و پنسیلوانیا کمرنگ شده است.
--> اخبار مرتبط
-
--> وکیل دموکرات: 59 دادخواست ترامپ برای ابطال آرای انتخابات شکست خورد
-
--> رد دادخواست تجدیدنظر ستاد ترامپ برای ابطال آرای ایالت جورجیا
-
--> خروج حامیان جریان صدر از منطقه سبز بغداد
-
--> دوئل عمران خان با ارباب قدرت به کجا میانجامد؟
-
--> ایلان ماسک منچستر را نمیخرد
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.