سه‌شنبه 6 آذر 1403

حوزویان باید برای «رفع نگرانی امام خامنه‌ای» درباره تبلیغ، تلاش کنند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
حوزویان باید برای «رفع نگرانی امام خامنه‌ای» درباره تبلیغ، تلاش کنند

امام خامنه‌ای یک ماه پیش درباره مسئله «تبلیغ» اظهار نگرانی کردند، اینک مدیر حوزه‌های علمیه کشور می‌گوید «ما حوزویان مقصریم و باید با حداکثر توان و برنامه‌ریزی برای پیشبرد نگاه ایشان تلاش کنیم.»

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم، 21 تیرماه 1402 بود که مبلغین و طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور با رهبر انقلاب دیدار کردند و ایشان در آن دیدار فرمودند «واقعاً با اطلاعاتی که به من می‌رسد از جهات مختلف، نسبت به تبلیغ نگرانم!»

رهبر انقلاب: نسبت به تبلیغ نگرانم

حالا آیت الله علی‌رضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، در 21 مردادماه 1402 یعنی یک ماه پس از دیدار با امام خامنه‌ای، در جمع اساتید بسیجی حوزه علمیه قم، با اشاره به سخنرانی ایشان گفته است: مخاطب اصلی این فرمایش مقام معظم رهبری حوزویان هستند و نباید به دنبال پیدا کردن مقصری، جدای از خودمان باشیم.

امام خامنه‌ای یک ماه پیش در دیدار با مبلغین و طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور لزوم در اولویت قرار گرفتن «تبلیغ و تربیت مبلغ» را مورد تأکید قرار داده، فرمودند: «امروز نگاه رایج در حوزه‌های علمیه این است که تبلیغ در مرتبه دوم قرار دارد. مرتبه اول چیزهای دیگر است [مانند] مقامات علمی و امثال اینها؛ «تبلیغ» در مرتبه‌ی دوم است. ما از این نگاه باید عبور کنیم. تبلیغ، مرتبه‌ی اول است.»

امام خامنه‌ای همچنین در بیان راه عملی کردن این مطالبه خویش از حوزه‌های علمیه فرمودند:

اگر ما بخواهیم به قدر ظرفیت یا نزدیک به اندازه‌ی مورد نیاز ظرفیت، عناصرِ تبلیغیِ داشته باشیم، احتیاج داریم به کانون‌های عظیم حوزوی. در حوزه، کانون‌هایی باید به وجود بیاید فقط برای همین: برای تربیت مبلغ؛ و پشتوانه فکری و تحقیقی و علمی هم داشته باشد... مرکز هم در درجه‌ی اول، حوزه‌ی علمیه‌ی قم است؛ وقتی در قم این کار انجام گرفت و تجربه‌ای شد، آن‌وقت در حوزه‌های بزرگ سراسر کشور هم این کار می‌تواند تکرار بشود؛ تشکیل کانونی با مأ‌موریتِ اولاً «تهیه‌ی مواد تبلیغیِ به‌روز.»...

مأ‌موریت دوم، «تنظیم شیوه‌های اثرگذار تبلیغی» است. بالاخره شیوه‌های تبلیغی ما محدود است. ای بسا شیوه‌های اثرگذار بهتری، بیشتری وجود داشته باشد؛ این شیوه‌ها در آن مرکز بایستی تنظیم بشود، تهیه بشود. در این قضیه غربی‌ها از ما جلویند؛ شیوه‌های نوبه‌نو، شیوه‌های اثربخش برای پیام‌ها دارند؛ ما در این زمینه‌ها عقبیم. شیوه‌هایی را بایستی حتماً تنظیم کنیم، تولید کنیم، فن بیان را به معنای واقعی کلمه تعلیم بدهیم. این مأموریت دوم.

بعد هم «تربیت مبلغ.» در این کانون به معنای واقعی کلمه مبلغ تربیت بشود. همچنان که مجتهد تربیت می‌کنیم، مبلغ تربیت کنیم. خب حالا بحمدالله در قم آقایانِ مسئولان محترم یک حرکت جدید فقهی را شروع کردند، فقه معاصر را دارند تحقیق می‌کنند، مسائل موجود روز را از لحاظ فقهی دارند کار می‌کنند، بسیار باارزش است، باید هم ادامه پیدا کند؛ مثل همین باید مبلغ تربیت کنیم، مبلغینی که بتوانند اثرگذار باشند، بتوانند همه‌جا منتشر باشند و از لحاظ کمیت کفایت کنند. یک جاهایی را، یک مراکزی را انسان سراغ دارد یعنی بنده سراغ دارم که اینها از بودن یک روحانیِ فعال بین مردم محروم‌اند؛ یکی دو جا [هم] نیست، خیلی زیاد است؛ مثلاً در مرکز کشور، مِن‌باب‌مثال در خود تهران، مواردی از این قبیل داریم. کمبود معلم، کمبود مبلغ، کمبود پیام‌رسان روحانی بایستی در این کانون جبران بشود. بنابراین آنچه حتماً باید دنبال بشود و جزو کارهای اساسی است، و امروز که شما شروع کنید، ممکن است 5 سال دیگر یا بیشتر نتیجه بدهد، این است که یک چنین کانونی به وجود بیاید با این چند مأموریتی که گفته شد.

اینک مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفته است: بسیج اساتید حوزه، یک کانون جامع و فعال تبلیغ است که نتایج ارزشمندی را به همراه خواهد داشت. باید با حداکثر توان برای پیشبرد نگاه مقام معظم رهبری تلاش کنیم و این تلاش باید مبتنی با برنامه‌ریزی دقیق باشد.