سه‌شنبه 6 آذر 1403

حکمرانی فضای مجازی را باید به دست بگیریم / ضرورت شکستن حصر مجازی با ارتقای سواد رسانه و توسعه زیرساخت‌ها

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حکمرانی فضای مجازی را باید به دست بگیریم / ضرورت شکستن حصر مجازی با ارتقای سواد رسانه و توسعه زیرساخت‌ها

دنیای امروز، دنیای جنگ روایت‌هاست. در این ورطه هر کشوری که بتواند روایت خود را در بستر امن تحت مدیریتش به افکار عمومی منتقل کند، برنده است. طبق نظر کارشناسان باید حصر مجازی را از طریق ارتقای سوادرسانه، توجه به مدیریت زیرساخت ها و سرویس ها بشکنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، در فرایند پنج گانه تحقق تمدن اسلامی، انقلاب اسلامی به عنوان اولین گام مطرح است و باید پس از انقلاب اسلامی گام‌های نظام سازی، دولت سازی و جامعه سازی برداشته شده و در تراز جمهوری اسلامی حرکت نمود. پیمودن همین طریق در فضای مجازی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی ضروری است. باید بدانیم که ما در جنگ روایت ها قرار گرفته ایم. در این ورطه هر کشوری که بتواند روایت خود را در بستر امن تحت مدیریتش به افکار عمومی منتقل کند، برنده است. با این وجود از آنجایی که در کشور ما توجه چندانی در بحث حکمرانی سایبری نشده و فضای مجازی از سوی پیام رسان های خارجی اشغال شده است در نتیجه روایت هایی که مدنظر دشمن بوده در بستر رسانه ها به افکار عمومی القا شده و این خود عامل مهمی در مسائل و مشکلات اخیر بوده است. طبق نظر کارشناسان باید حصر مجازی را از طریق ارتقای سوادرسانه، توجه به مدیریت زیرساخت ها و سرویس ها بشکنیم.

باید حکمرانی فضای مجازی را باید خودمان به دست بگیریم، تا مردم درگیر فیک نیوز نشوند/ وجود فقر سواد رسانه ای در میان مسئولان

سیدعلیرضا آل داوود در گفتگو با مرصادنیوز با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان نقشه راه، اظهار داشت: وقتی از نقشه راه بی خبر باشیم کنشگری به جایی نمی‌رسد و نقشه راه ما در فضای مجازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.

مسئول رسانه و فضای مجازی بسیج دانشجویی کشور افزود: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم حتماً رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم» که این بیانات، اهمیت فضای مجازی را نشان می‌دهد و لذا در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به این فضا تاکید کرده است.

وی بیان کرد: در دولت قبل به حاکمیت سایبری جمهوری اسلامی بها داده نشد و دیدیم که رهبر انقلاب اسلامی از واژه‌های «رها شده و بی‌ضابطه» برای توصیف این فضا استفاده کردند.

معماری جهان به واسطه فضای سایبری در حال تغییر است

این مدرس سواد رسانه خاطرنشان کرد: اعتقاد رهبر معظم انقلاب این است که معماری جهان به واسطه فضای سایبری در حال تغییر است و یکی از دلایل راه اندازی شورای عالی فضای مجازی این بود که باید مدلی برای اعمال حاکمیت در فضای سایبر داشته باشیم.

وی با بیان اینکه 22سال راه اندازی شبکه ملی اطلاعات روی زمین مانده است افزود: مقام معظم رهبری نخستین گام نا امیدسازی را در جامعه در گام دوم انقلاب انتشار خبر‌های جعلی عنوان کردند.

آل داوود خاطرنشان کرد: باید توجه کنیم که اساسا تا زمانی که زیرساخت قابل مدیریت توسط خود سیستم فضای مجازی وجود نداشته باشد به ویژه زمانی که دشمنان بر این فضا مدیریت دارند به توفیق نمی رسیم. ما باید حکمرانی فضای مجازی را باید خودمان به دست بگیریم، تا مردم درگیر فیک نیوز نشوند.

وی با اشاره به ذایقه سازی دشمنان گفت: استکبار با استفاده از کلان داده‌هایی که از پلتفرم های مختلف و تلفن‌های همراه به دست می‌آورند می‌توانند بر اذهان تسلط پیدا کرده نقاط ضعف و قوت و تهدید و فرصت‌ها را شناخته و سلیقه ها را تحلیل کنند و از این طریق برای ما ذایقه سازی کنند. آل داوود با تاکید به اینکه مردم باید با نگاه انتقادی به پیام های رسانه ای توجه کنند، بیان کرد: امروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی که شاهد هستیم از همین طریق شکل می‌گیرد، به عنوان مثال گفته می‌شود 67 درصد از التهاب ارزی ناشی از فضای مجازی است، وقتی منویات رهبر انقلاب برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات مورد توجه واقع نشود دشمن نیز بر ما مسلط شده و قاعده نفی سبیل نقض می شود. وی با اشاره به اینکه اکنون در حصر رسانه هستیم، گفت: یکی از مهمترین راهکارها برای رفع حصر مجازی، ارتقای سواد رسانه ای و استفاده از فضای مجازی میان مسئولان و مردم است. ما اکنون در سطح مسئولان شاهد فقر سواد رسانه ای و البته تحلیل در این عرصه هستیم که به ویژه در بحران های رسانه ای ضریب بالایی را دریافت می کند، به بیان دیگر در شرایط بحرانی به جای ارایه تحلیل درست رسانه ای از سوی مسئولان و راهبرد صحیح، با جریانی عکس آن مواجه می شویم. مسئول رسانه و فضای مجازی بسیج دانشجویی کشور در ادامه گفت: در کنار ارتقای سواد رسانه ای، توجه به زیرساخت ها و سرویس ها است. باید مثل بسیاری از کشورهای پیشرفته شبکه ملی اطلاعات و سرویس ها و خدمات بومی را در کشور در اختیار داشته باشیم و اگر هم قرار است که موتورهای جست و جوی خارجی در کشور فعالیت داشته باشند باید تحت قوانین ما خدمات ارایه کنند، اما اکنون شاهد هستیم که این سرویس ها عموما تحت قوانین داخلی ایالات متحده کار می کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما قاعده نفی سبیل را داریم، قاعده ای که اگر به آن توجه نکنیم در این دنیای رسانه ای شده، تحت استعمار و سلطه دشمن قرار می گیریم لذا باید طبق بیانیه گام دوم، به این سمت حرکت کنیم که سلب سلطه از دشمن داشته باشیم آن هم از فضایی که جنگ شناختی و ادراکی و ترکیبی در آن در حال اتفاق افتادن است.

فضای مجازی قلمرو دوم زندگی انسان‌هاست

محمدحسن عامری فر در گفتگو با مرصادنیوز با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی اظهار داشت: ما در فضای مجازی با یک جنگ ترکیبی مواجهیم که در آن دشمن روی ادراک، احساسات، باورها و مجموع پارادایم های ذهنی ما نقش بازی می کند و همین مساله علت بسیاری از آسیب های سیاسی، اجتماعی و امنیتی در کشور شده است.

مسئول مرکز فضای مجازی سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه افزود: رسالت ما خصوصاً همه بسیجیان فعال در حوزه سایبری مقابله با جنگ ترکیبی دشمن در این عرصه است و نخستین حربه استکبارجهانی در این فضا استفاده از اخبار جعلی برای ناامید کردن افکار عمومی است که مورد اشاره رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم قرار گرفت.

وی بااشاره به بخشی بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند: اهمیت فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: فضای مجازی قلمرو دوم زندگی انسان‌هاست و قلمرو دوم حکمرانی است و ازاین‌رو، تمام محورهای بیانیه گام دوم هر کدام به حوزه فضای مجازی مرتبط هستند. از جمله: حوزه علم و پژوهش، حوزه معنویت و اخلاق، حوزه اقتصاد، حوزه عدالت و مبارزه با فساد، حوزه عزت ملی و روابط خارجی و حوزه سبک زندگی.

عامری فر گفت: امروزه چالش اساسی در مواجهه با انقلاب سایبری، صف بندی همه دشمنان علیه اسلام و همچنین نبود الگوی دقیق و تجربه شده و همچنین ناکارآمدی الگو‌های موجود در فضای مجازی است، لذا ما به انقلابی در این زمینه نیازمندیم.

وی با اشاره به فرایند پنج‌گانه تحقق تمدن اسلامی (انقلاب، نظام‌سازی، دولت‌سازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی) توضیح داد که محورهای مختلف بیانیه گام دوم را باید طیق این پنج گام مطالعه کرد؛ از نظر ایشان، وضعیت کنونی جامعه ایرانی از مرحله انقلاب، نظام‌سازی و دولت‌سازی عبور کرده و به مرحله جامعه‌سازی رسیده است و بیانیه گام دوم در پی ترسیم چگونگی جامعه‌سازی برای نیل به تمدن‌سازی است. اما در فضای مجازی، جامعه ایرانی در مرحله پیش انقلاب به سر می‌برد و باید نخست، انقلاب کند و از زیر استعمار مجازی بیگانگان بیرون بیاید.

مسئول مرکز فضای مجازی استان کرمانشاه در ادامه افزود: سه اقدام اساسی برای انقلاب سایبری تغییر حاکمیت استکباری آمریکا بر فضای مجازی، توجه ویژه به نخبگان و جوانان عرصه سایبری و تقویت روحیه خودباوری و امید به آینده است.

وی گفت: از آثار و نتایج تحقق انقلاب سایبری می‌توان به ثبات و امنیت سایبری جهان، جهش در عرصه‌های پژوهش و تحقیقاتی و ایجاد زیست بوم‌های سایبری، افزایش مشارکت مردمی در عرصه‌های مختلف، ارتقاء بینش سیاسی، توسعه عدالت، افزایش معنویت و اخلاق سایبری و انزوای مستکبران جهان در فضای مجازی اشاره نمود.

به گزارش مرصاد، اگر حاکمیت خودمان را در فضای مجازی نداشته باشیم، آسیب جدی خواهیم دید.

در فرایند پنج گانه تحقق تمدن اسلامی، انقلاب اسلامی به عنوان اولین گام مطرح است و باید پس از انقلاب اسلامی گام‌های نظام سازی، دولت سازی و جامعه سازی برداشته شده و در تراز جمهوری اسلامی حرکت نمود. پیمودن همین طریق در فضای مجازی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی ضروری است.

انقلاب سایبری باید مبتنی بر اهداف و هویت اسلامی ایرانی جامعه انجام شود و استقلال، آزادی اسلامیت و جمهوریت را در پی داشته باشد.

انتهای پیام /

حکمرانی فضای مجازی را باید به دست بگیریم / ضرورت شکستن حصر مجازی با ارتقای سواد رسانه و توسعه زیرساخت‌ها 2
حکمرانی فضای مجازی را باید به دست بگیریم / ضرورت شکستن حصر مجازی با ارتقای سواد رسانه و توسعه زیرساخت‌ها 3
حکمرانی فضای مجازی را باید به دست بگیریم / ضرورت شکستن حصر مجازی با ارتقای سواد رسانه و توسعه زیرساخت‌ها 4
حکمرانی فضای مجازی را باید به دست بگیریم / ضرورت شکستن حصر مجازی با ارتقای سواد رسانه و توسعه زیرساخت‌ها 5
حکمرانی فضای مجازی را باید به دست بگیریم / ضرورت شکستن حصر مجازی با ارتقای سواد رسانه و توسعه زیرساخت‌ها 6
حکمرانی فضای مجازی را باید به دست بگیریم / ضرورت شکستن حصر مجازی با ارتقای سواد رسانه و توسعه زیرساخت‌ها 7