خالق «مغازه خودکشی» درگذشت
ژان تولی نویسنده نمادشکن فرانسوی که برای علاقهاش به تاریخ و شعر شناخته میشد در 69 سالگی از دنیا رفت.
به گزارش مشرق، ژان تولی داستاننویس و کاریکاتوریست فرانسوی بر اثر ایست قلبی از دنیا رفت. گفته شده این ایست قلبی پس از مسمومیت غذایی رخ داده است.
ویراستاران ژان تولی با اعلام این خبر با یادآوری لبخند و چشمان درخشان وی، به دوستدارانش تسلیت گفتند.
این نویسنده که ابتدا برای تلویزیون مینوشت و بعد خالق رمان پرفروشی چون «مونتسپان» شد که بیش از نیم میلیون نسخه فروش کرد، فرزند یک سرایدار مدرسه و ادامه تحصیلش را مدیون معلم نقاشی کلاس سومش بود. این معلم شیفته خط خطیهای وی شد و به او کمک کرد تا مسیر کاریکاتور را در پیش بگیرد.
وی سپس شروع به نوشتن برای تلویزیون کرد و پس از آن به نوشتن رمان روی آورد و از آغاز سال 1990 به توصیه یک ناشر و در حالی که 38 سال داشت چالش رماننویسی را تجربه کرد و پس از آن بود که «رنگینکمانی برای رمبو» خلق شد.
وی بیشتر به خلق رمانهای تاریخی علاقه داشت و با اقتباس از رمان «مغازه خودکشی» وی که سال 2007 منتشر شد فیلمی به همین نام ساخته شد.
این نویسنده نخستین بار با ترجمه رمان «مغازه خودکشی» به فارسی زبانان شناسانده شد. این رمان یک فانتزی سیاه تکان دهنده وهجوی است تمام عیار درباره مرگ و امید. رمان درباره یک دکان فروش ابزار و ادوات خودکشی است. یک فروشگاه منحصر به فرد در زمان و مکانی نامعلوم. این رمان گره خورده است به نام برخی از مهمترین چهرههای ادبی و هنری که خود را کشتهاند؛ میشیما، مرلین مونرو، ونسان ونگوگ و...
«اگر دوست دارید آن آقا را بخورید» از دیگر آثار این نویسنده فرانسوی است که با عنوان «آدم خواران» به فارسی ترجمه شده است. این کتاب روایتگر یک واقعه تاریخی است که در سال 1870 در فرانسه رخ داده و تمام داستان آن در یک دهکده رخ میدهد؛ دهکدهای که یکی از هولناکترین جنایات انسانی را به چشم میبیند و علامت سوال بزرگی در مورد رفتارهای بشر در تاریخ به جا میگذارد. مردم این دهکده تحت تاثیر اخبار مخرب جنگ و در اثر ناآگاهی و کمسوادی دست به فاجعهای وحشتناک میزنند و جوانی فرانسوی را طی یک سلسله حوادث به آتش میکشند و میخورند!
ژان تولی بیش از 15 عنوان کتاب در کارنامه داشت که «مردم فرانسه»، «زازو»، «چشم عید پاک»، «تصنیفی برای یک پدر فراموش شده»، «چارلی 9»، «شوهر هرلی برلی»، «جملات طولانی»، «من فرانسوا ویون» و «قوانین جاذبه» از جمله آنها هستند.