«خالی فروشی» مهم ترین تخلف بازار رمزارزها
معاون اجتماعی پلیس فتا، «خالی فروشی» را بیشترین تخلف بازار رمزارزها دانست و از چرایی حذف اپلیکیشن کوینکس از گوگل پلی و تهدیداتی که تبلیغات ایردراپ ها برای کاربران ایجاد می کنند، گفت.
معاون اجتماعی پلیس فتا، «خالی فروشی» را بیشترین تخلف بازار رمزارزها دانست و از چرایی حذف اپلیکیشن کوینکس از گوگل پلی و تهدیداتی که تبلیغات ایردراپ ها برای کاربران ایجاد می کنند، گفت.
سرهنگ رامین پاشایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خبر حذف اپلیکیشن کوینکس از گوگل پلی گفت: قطعاً افرادی که از صرافی کوینکس استفاده میکنند، اطلاع دارند که اخیراً این پلتفرم در بخش به روز رسانی نسخه موبایلی خود دچار مشکل شده و طی اطلاعیهای از کاربران خود خواسته است تا رفع مشکل صبر کنند. در نهایت در روزهای گذشته اخباری مبنی بر حذف برنامه Coinex از گوگل پلی منتشر شد.
معاون اجتماعی پلیس فتا بیان کرد: صرافی کوینکس (Coinex) از جمله معدود پلتفرمهای معاملات ارز دیجیتال است که پاسپورت ایرانی را برای احراز هویت میپذیرد. احتمال میرود که نظارتهای قانونی روی کار صرافیهای رمز ارزی مبنی بر عدم سرویسدهی به ایرانیان و وجود ایران در لیست تحریمهای بینالمللی از دلایل حذف برنامه اندروید و iOS صرافی کوینکس از گوگل پلی و اپ استور باشد.
وی با اشاره به اینکه سوال اکثر افرادی که در این بستر فعالیت میکردند، این بود که آیا این اپلیکیشن به گوگل پلی بر میگردد، گفت: اطلاع دقیقی از این موضوع نداریم چرا که در گذشته موارد مشابهی بوده که به بهانههای مختلف از جمله داشتن کاربران ایرانی (آی پیهای ایران) و رعایت قانون سوئیفت، اپلیکیشن هایشان را برای کاربران ایرانی بسته اند و داراییهای افراد را بلوکه کرده اند. مواردی هم بوده که بعد از مدتی مجدد شروع به کار کرده اند.
هیچ شرکتی برای فعالیت در بازار رمز ارزها از بانک مرکزی مجوز ندارد
معاون اجتماعی پلیس فتا اظهار داشت: شرکتهایی که در ایران در زمینه رمز ارزها فعالیت میکنند فعالیت شأن غیر قانونی است. چرا که مجوزی بابت این کار دریافت نکرده اند و فعالیت در بازار رمز ارزها در ایران ریسک پذیری بالایی دارد.
پاشایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از این شرکتها ادعا میکنند از بانک مرکزی مجوز دارند، آیا ادعای آنها درست است یا خیر؟ تصریح کرد: تعداد محدودی از این شرکتها هستند که در مقوله صادرات و واردات مجوزهای خاص و محدود از بانک مرکزی دارند. نه در رابطه با فعالیت داخل کشور و سرمایه گذاری و فعالیتهای روزمره.
وی بیان کرد: بازار رمز ارز مانند بازار بورس نوسان و بالا و پایین دارد و اگر قانونی در این زمینه نداشته باشیم افرادی که در این بازار فعالیت میکنند امکان دارد به یک باره دچار ضرر و زیان هنگفتی شوند.
بازار رمز ارز مانند بازار بورس نوسان و بالا و پایین دارد و اگر قانونی در این زمینه نداشته باشیم افرادی که در این بازار فعالیت میکنند امکان دارد به یک باره دچار ضرر و زیان هنگفتی شوند
معاون اجتماعی پلیس فتا با اشاره به تخلفات انجام شده در زمینه رمز ارزها تأکید کرد: برخی از این شرکتها ادعا میکنند سرمایه دو میلیون تومانی را میتوانند 600 میلیون تومان کنند که این ادعا صد درصد دروغ است. درست است که بازار رمز ارز سود بالایی دارد اما این حجم از سود اصلاً منطقی و قابل قبول نیست و از مردم میخواهم فریب تبلیغات دروغین را نخورند و اگر هم تصمیم دارند در این بازار ورود کنند، به سراغ شرکتها و کارگزاریهایی بروند که ادعاهایشان با واقعیت تطابق بیشتری دارد.
پاشایی با اشاره به اینکه در ایران 12 تا 15 میلیون نفر به صورت رسمی و غیر رسمی در بازار رمز ارزها فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: متأسفانه قوانین و مقررات جاری پاسخ گوی این بازار نیست و متأسفانه مشاهده میکنیم کلاهبرداران از خلاء قانون سو استفاده میکنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهمترین تخلف در حوزه رمز ارزها چیست؟ گفت: خالی فروشی مهمترین تخلف در حوزه رمز ارزهاست. چرا که یک شرکت در حوزه رمز ارزهاست به عنوان مثال یک شرکت ثانویه 200 هزار رمز ارز تولید میکند اما بدون هیچ گونه پشتوانهای 300 هزار رمز ارز میفروشد. در واقع این شرکت خالی فروشی کرده است. چرا که باید به میزان اعتبارش رمز ارز بفروشد. در این میان خریداری که رمز ارز را خریده است، دستش خالی میماند و ضرر میکند.
فعالیت در زمینه خرید و فروش «تتر» ریسک پذیری کمتری دارد
معاون اجتماعی پلیس فتا ادامه داد: البته برخی از حوزههای این بازار مانند خرید و فروش «تتر» فعالیت میکنند، ریسک پذیری پایینتری دارند. چرا که شاخص تتر با دلار و طلا بالا و پایین میشود.
وی افزود: البته دستبرد زدن و دستکاری حساب مالی کاربران در این بازار یکی دیگر از تخلفات شایع و رایج است. به همین منظور توصیه میکنیم افرادی که ولت (کیف پول الکترونیکی) دارند حتماً رمزهای اولیه خود را تغییر دهند.
فریب تبلیغات ایردراپ ها را نخورید
پاشایی هشدار داد: کاربران بازار رمز ارز فریب تبلیغات ایردراپ را نخورند و این کاربران دانش خود را افزایش دهند و به هیچ عنوان رمز ولت خود را در اختیار دیگران قرار ندهند. ایردراپ به یک روش تبلیغاتی گفته میشود که در آن شرکتهای مختلف بخشی از رمز ارز جدید خود را به رایگان در اختیار کاربران میگذارند.
وی اظهار کرد: «ایردراپ» (Airdrop) یک استراتژی تبلیغاتی و بازاریابی است که در جریان آن شرکتهای مختلف به منظور ایجاد سروصدا و آشنا کردن کاربران فعال در حوزهی رمزارزها با پروژهی خود اقدام به پخش رایگان آن رمزارز میکنند. با این کار هم اسم رمزارز جدید به سر زبانها میافتد و هم افراد جدید با پروژه آشنا میشوند. علاوه بر این چون بسیاری از کسانی که در جریان ایردراپ رمزارزهای خود را دریافت کردهاند، آنها را در صرافیها میفروشند، قیمت و ارزش واقعی آن رمزارز هم مشخص میشود. در حقیقت ایردراپ یکی از راههای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال است اما امکان کلاهبرداری در این بازار به شدت زیاد است.
معاون اجتماعی پلیس فتا در پایان خاطرنشان کرد: اگر تلفن همراه کاربرانی که در بازار رمز ارزها فعالیت میکنند نیاز به تعمیر داشت، به سراغ تعمیرات موبایل امن و مطمئن بروند و در صورت امکان بعد از تعمیرات، رمز خود را تغییر دهند.