خاک، نیازمند ردیف بودجه مجزا است
![خاک، نیازمند ردیف بودجه مجزا است](https://img9.irna.ir/d/r1/2020/07/28/4/157263426.jpg)
تهران - ایرنا - معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تاکنون به دلیل غفلت، خاک در کشور ردیف بودجه نداشته است، گفت: بهبود وضعیت خاک کشور نیازمند ردیف بودجه مجزا است.
«علیمراد اکبری» روز دوشنبه در مراسم روز جهانی خاک که با شعار «خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم» در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: این در حالیست که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری موضوع خاک از آب مهمتر است و اگر نتوانیم خاک را مدیریت کنیم به طور قطع آب، مدیریتپذیر نخواهد شد.
وی اظهارداشت: بنابراین پیشنهاد دادیم با استفاده از ماده 23 قانون بودجه، ردیفی برای بخش خاک، افزایش توان حاصلخیزی خاکهای کشور و تهیه نقشههای مدیریتپذیر و افزایش مواد آلی خاک پیگیری شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در اجرای مصوبه قانون حفاظت خاک، آییننامه اجرایی، تدوین شده است؛ با وجود اینکه ما در شرایط کرونایی واقع شدیم با کمک سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی، تدوین آییننامه به اتمام رسیده است.
اکبری گفت: اکنون این آییننامه در بخش حقوقی قرار دارد که بهزودی به دولت تقدیم می شود تا بتوانیم در ماه آینده به تصویب برسانیم. این آییننامه در سطوح مختلف و در تمامی استان ها عملیاتی خواهد شد.
راهاندازی رسمی دفتر خاک برای افزایش توان اراضی کشاورزی
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: سال گذشته دفتر خاک به صورت غیررسمی با ابلاغ وزیر وقت تشکیل شد و برای پیگیری مسائل خاک با دستور وزیر فعلی جهاد کشاورزی به طور رسمی شروع به کار کرد.
اکبری اظهارداشت: با انتصاب مدیرکل دفتر خاک که یکی از متخصصان خاک کشور است، امیدواریم با استفاده از این ظرفیت، تعهدات برنامه ششم برای بخش خاک کشور تدوین و اجرایی شود تا با تامین اعتبارات پیشنهادی در بودجه سال 1400 به اهدافمان برسیم.
اصلاح 500 هزار هکتار خاک در بیش از سه استان کشور
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور ما در بحث اصلاح خاک، عملیات زهکشی و دانش آن یکی از کشورهای پیشرو در دنیاست گفت: اکنون بیش از 500 هزار هکتار عملیات زهکشی برای اصلاح خاک در استان های خوزستان، گلستان، فارس و دیگر نقاط کشور صورت گرفته است.
وی افزود: از مجموع 18 هزار هکتار اراضی بخش کشاورزی 1.3 میلیون هکتار فاقد محدودیت است و بیش از چهار میلیون هکتار دارای محدودیت شوری و قلیایی است که به طور حتم اجرای عملیات زهکشی حائز اهمیت است.
اکبری اظهارداشت: یکی از بزرگترین پروژه های کشور در سطح 280 هزار هکتار در استان گلستان اجرایی شده که 80 هزار هکتار آن به اتمام رسیده و برای 35 هزار هکتار اسناد مناقصه آماده شده است.
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: به همین منظور حدود 300 میلیارد تومان اعتبار از محل ماده 10 و 12 تامین شده است.
وی یادآور شد: به دلیل شوری خاک در این منطقه، پیش از این، میزان برداشت در اراضی دیم حدود 800 کیلوگرم در هر هکتار بود که اکنون در مناطق اجرایی عملیات زهکشی رکورد ما به بیش از چهار تن در هکتار و میانگین به 2.5 تن در هکتار رسیده است که این امر می تواند در تولید و پایداری این استان نقش مهمی ایفا کند.
به گزارش ایرنا، مراسم روز جهانی خاک امروز - دوشنبه با شعار «خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم» با حضور وزیر جهاد کشاورزی و نمایندگان فائو و سایر معاونین و مدیران برگزار شد.
*س_برچسبها_س*