خبر مهم درباره لایحه فضای مجازی از زبان سخنگوی دولت / کدام کانال ها زیر ذره بین رفتند؟

سخنگوی دولت درباره در لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی به گفت: حق اظهارنظر، انتقاد و پیشنهاد دیده شده و محدودیتها صرفاً برای کانالها و گروههایی است که بیش از 90 هزار عضو دارند.
در هفتههای اخیر، انتشار جزئیاتی از لایحهای با عنوان «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» بار دیگر نگرانیها درباره مرز میان مقابله با اخبار جعلی و تحدید آزادی رسانهها را به صدر بحثهای رسانهای و سیاسی کشانده است.
مطهره خردمندان در گزارشی در اقتصادنیوز نوشت: بر اساس متنی که تاکنون در اختیار رسانهها قرار گرفته، این لایحه هدف خود را «صیانت از امنیت روانی جامعه، اعتماد عمومی و مقابله با تخریب نظام حکمرانی از مسیر اطلاعات جعلی» اعلام کرده است. اما در عمل، پرسشهای بسیاری درباره دامنه شمول، نهادهای تشخیصدهنده، و ضمانت اجرای آن در افکار عمومی و بین روزنامهنگاران شکل گرفته است. در گفتوگوی اختصاصی «اقتصادنیوز» با فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، تلاش کردهایم ابعاد این لایحه را از منظر دولت بررسی کنیم؛خانم مهاجرانی! درباره لایحه مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی، این روزها گمانههایی درباره احتمال اصلاحیه آن از سوی دولت منتشر شده است. آیا چنین احتمالی وجود دارد؟
لایحه زمانی که به دولت رسید، با نسخه اولیه تفاوتهایی داشت. برخی از بندهای آن در جلسات هماهنگی اصلاح شده بودند. وزیر دادگستری پیشنهاد دادهاند که منتقدان ابتدا متن کامل لایحه را مطالعه کنند. در این لایحه، حق اظهارنظر، انتقاد و پیشنهاد دیده شده و محدودیتها صرفاً برای کانالها و گروههایی است که بیش از 90 هزار عضو دارند؛ بنابراین گروههای کوچکتر مشمول این محدودیتها نیستند.
آیا دولت بنا دارد همچنان بر این لایحه پافشاری کند؟ یا احتمال عقبنشینی وجود دارد؟ خبرهایی درباره احتمال استرداد لایحه در رسانه ها مطرح شده است و....
در حال حاضر بناست جلسات بررسی در شورای اطلاعرسانی برگزار شود. دولت همواره نشان داده که در برابر نظر نخبگان، کنشگران جامعه و خواست عمومی مردم، در مسیر حقیقت میایستد. اجازه دهید جلسات بررسی برگزار شود و جمعبندی نهایی حاصل شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.