خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | شرایط دریافت کارت اعتباری اعلام شد
در اسفند سال گذشته، سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز شد، اما در این فرآیند، هشت شرکت بدعهدی کردند و عده ای از مشمولان نتوانستند سود سهام عدالت خود را به موقع دریافت کنند.
عدم پرداخت به موقع سود سهام عدالت باعث شده تا افراد در ماه خرداد منتظر دریافت سود سهام خود باشند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با شرکتهایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند، گفت: مهلت قانونی این شرکتها تمام شده و هشت ماه قانونی پایان سال 1402 بوده است منتهی این که تاکنون این شرکتها سود سهام عدالت را واریز کردند یا نه؛ بر اساس آخرین اطلاعات خیر.
او افزود: شرکتهایی که سود سهام عدالت را همچنان واریز نکردند مطالباتی از کارفرماهای خود دارند تا آنجایی که ما در جریان هستیم این مطالبات را نتوانستند وصول کنند لذا سود سهام عدالت را هم پرداخت نکردند اما زمان اعلام واریزی خرداد برای مرحله سوم سود سهام عدالت سرجای خود باقی است.
جعفری همچنین اظهار کرد: اگر این شرکتها سود سهام عدالت را واریز نکنند سازمان بورس بر اساس ضوابط، مقررات، وظایف و اختیاراتی که دارد حتما برخورد مقتضی را انجام میدهد در نهایت سازمان بورس پیگیر است که مابقی سود سهام عدالت را دریافت تا برای سهامداران این سود واریز شود.
در راستای واگذاری سهام عدالت به گروه هایی از جاماندگان، ثبت نام سود سهام عدالت برای سال 1403 آغاز شده است.
بر اساس مصوبه هیات وزیران در سال جدید به تمامی جاماندگان مشمول، سهام عدالت 10میلیون تومانی تعلق میگیرد که با اِعمال 50 درصد تخفیف به صورت اقساط یک و ده ساله خواهد بود. مشمولین سهام عدالت پس از اعلام رسمی دولت میتوانند برای ثبت نام سهام عدالت با گوشی به سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت به آدرس sahamedalat. ir مراجعه کنند. اما پیش از ثبت نام باید فرایند ثبت نام در سجام را انجام دهید.
برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت، لازم است به این موارد توجه کنید:
کاربر باید در ابتدا امضا دیجیتال (در منوی گواهی امضاء) خود را تعریف کند.
این سرویس مربوط به کاربرانی است که سهام عدالت دارند و حساب آنها در بانک ملی ایران است. در این حالت، کاربر سهام عدالت خود را وثیقه قرار میدهد و به کمک آن میتواند با توجه به ارزش روز سهام، مبلغی وام به صورت کارت اعتباری دریافت کند.
کارت اعتباری دریافتی در فروشگاههای وین مارکت، افق کوروش و رفاه قابل مصرف است.
برای استفاده از این سرویس باید اطلاعات هویتی صاحب کارت (حساب) بانک مبدا با مالک سیم کارت یکسان باشد.
در منوی گزارشات کاربر میتواند گردش کارت اعتباری مختص این وام را مشاهده کند.
پس از تکمیل فرآیند ثبت اطلاعات در این سامانه، کارت اعتباری دیجیتالی ظرف مدت دو تا سه روز صادر میشود و پس از آن دارندگان کارت میتوانند با مراجعه به فروشگاههای نامبرده با اسکن بارکد فروشگاه و تعیین مبلغ با کارت اعتباری، خرید خود را انجام دهند.
زمان بازپرداخت اقساط تسهیلات سهام عدالت نیز سه سال است و در صورتی که متقاضیان طی یک ماه، اقساط تسهیلات دریافت شده را بازپرداخت کنند، سود به آن تعلق نخواهد گرفت. در صورت عدم بازگشت پول پس از گذشت یک ماه، بازپرداخت تسهیلات سه ساله در نظر گرفته میشود و کارمزد آن متفاوت است.
نکته: سهامدارانی که وام 10میلیون تومانی دریافت میکنند 362 هزار تومان و کسانی که وام 5 میلیون تومانی میگیرند باید 181 هزار تومان بابت قسط پرداخت کنند.
تمامی افرادی که در بانک سینا حساب قرض الحسنه جاری یا سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ماه شمار دارند، میتوانند برای طرح تسهیلاتی «نرگس» درخواست دهند. این وام با حداقل سود ارائه شده است.
متقاضیان دریافت وام طرح نرگس، باید گذشته از داشتن حساب مورد نظر برای گرفتن این تسهیلات 300 میلیونی، حداقل به اندازه دو ماه یا حداکثر 12 ماه حساب ایجاد کنند. سقف این وام 300 میلیون تومان اعلام شده و سود آن نیز برحسب مدت زمان ماندگاری، بازپرداخت و ضریب برابری متغیر است، اما در کل از 10 درصد کمتر و از 20 درصد بیشتر نخواهد شد.
افرادی که به دریافت این تسهیلات تمایل دارند باید به بانک ضامن رسمی ارائه دهند و اعتبار شغلی مورد نظر این مجموعه را داشته باشند. امکان پرداخت اقساط این تسهیلات طی 60 ماه موجود است.
با توجه به شرایط ذکر شده و در نظر گرفتن حداقل نرخ سود برای این تسهیلات، میزان هر قسط 4 میلیون و 249 هزار و 409 تومان خواهد بود. کل سود تسهیلات 54 میلیون و 964 هزار و 537 تومان بوده و جمع رقم وام و سود آن نیز به 255 میلیون و 64 هزار و 537 تومان میرسد.
لازم به ذکر است که این تسهیلات برای تمامی افراد حقیقی تدارک دیده شده و افراد حقوقی امکان استفاده از این وام را ندارند. افراد حقیقی این امکان را دارند تا در هر مرحله از فرآیند دریافت وام، در صورت تمایل، امتیاز آن را به اقوام درجه یک اعم از پدر، مادر همسر، فرزندان، خواهر یا برادر خود انتقال دهند.