سه‌شنبه 6 آذر 1403

خسارت 218 میلیارد تومانی گریبان‌گیر زیرساخت‌های گردشگری کرمان / نگاه ویژه دولت راهکار عبور صنعت گردشگری از بحران کرونا است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خسارت 218 میلیارد تومانی گریبان‌گیر زیرساخت‌های گردشگری کرمان / نگاه ویژه دولت راهکار عبور صنعت گردشگری از بحران کرونا است

شیوع ویروس کرونا بیشترین آسیب را به حوزه گردشگری وارد کرد، به دنبال اعمال قانون فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی اجتماعات نه تنها تالارها بسته شدند بلکه صنعت گردشگری با تعطیلی طولانی و ادامه داری مواجه شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، همه ساله با نزدیک شدن تعطیلات نوروز صنعت گردشگری خود را برای بزرگترین پیک کاری در طول سال آماده می کند، نوروز امسال با اعیاد ماه رجب همراه شد و بسیاری از مردم برای برگزاری جشن های خود برنامه ریزی کرده بودند.

شیوع ویروس کرونا همه معادلات را به هم زد، به دنبال اعمال قانون فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی اجتماعات نه تنها تالارها بسته شدند بلکه صنعت گردشگری با تعطیلی طولانی و ادامه داری مواجه شد.

قطعا بروز چنین شرایطی تبعات سنگینی برای فعالان حوزه گردشگری به دنبال دارد و معیشت هزاران نفر را تحت الشعاع قرار می دهد.

فریدون فعالی مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان در این خصوص به خبرنگار ما می گوید: با توجه به شرایطی که گریبان گیر اقتصاد کشور شده است، صنایع مختلفی همچون صنعت گردشگری متاثر از شیوع کرونا دچار آسیب شدند.

*س_ فعالان گردشگری آسیب دیدگان بزرگ متاثر از شیوع کرونا_س*

وی افزود: شرایط پیش آمده تاثیر مستقیمی بر فعالیت های گردشگری استان گذاشت و به تبع آن صنعت گردشگری تحت تاثیر مستقیم شیوع کرونا قرار گرفت، بیشترین آسیب در حوزه گردشگری متوجه فعالان گردشگری است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان ابراز کرد: بر این اساس جلساتی تشکیل شده، مقرر شد صنعت گردشگری استان همگام با ستاد کرونا در راستای حفظ سلامت مردم، خدمات را به شکلی سامان دهی کند که آسیبی به مردم وارد نشود.

فعالی تصریح کرد: به دنبال این تصمیم گیری مراکز دولتی و گردشگری در حوزه گردشگری تعطیل شدند، با توجه به اینکه استان پذیرای مسافران نبود واحدهای بوم گردی و بسیاری از هتل ها تعطیل شدند.

وی یادآور شد: خسارت و آسیبی که به حوزه گردشگری وارد شده به اطلاع کمیته کرونا رسیده است البته در این کمیته میزان خسارتی که واحدهای گردشگری متحمل شدند، مورد بررسی قرار گرفت.

*س_ خسارت 218 میلیارد تومانی گریبان گیر زیرساخت های گردشگری کرمان _س*

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان بیان کرد: بر این اساس حدود 218 میلیارد تومان خسارت به هتل ها، دفاتر خدمات مسافرتی، بوم گردی، راهنمایان گردشگری و سفره خانه های سنتی وارد شده است، البته مبلغ این خسارت به اطلاع مسئولان و مراجع تصمیم گیر رسیده است.

فعالی اظهار کرد: بر این اساس برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا بتوانیم شرایطی را برای تسهیل ارائه خدمات و توزیع بسته معیشتی بین فعالان بخش گردشگری که متضرر از شیوع کرونا هستند، فراهم شود.

وی ادامه داد: حوزه گردشگری شامل 10 رسته است، سه بخش هتل داری، دفاتر خدمات مسافرتی و صنایع دستی که مربوط به سازمان میراث فرهنگی هستند، بیشتر آسیب را از شیوع کرونا متحمل شدند.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان تاکید کرد: برای حمایت از این قشر آسیب دیده می توان اقداماتی شامل رایزنی با شهرداری و بخشودگی تعرفه این بخش ها را انجام داد.

*س_ بخشودگی عوارض خدمات شهری در راستای حمایت از فعالان حوزه گردشگری_س*

فعالی عنوان کرد: البته این مسئله تاحدودی محقق شده، با ورود شهرداری بخشودگی ها و معافیت های عوارض خدمات شهری برای شاغلین این حوزه انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: برای جبران خسارت راهنمایان گردشگری طرحی در قالب راهنمایان سلامت شهروندی تدوین شده و با قراردادی تنظیم شده تا برای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در دوران کرونا، از این افراد استفاده شود.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان اذعان کرد: یکی از مواردی که با جدیت از طریق ستاد کرونا پیگیری می شود مسئله پرداخت بیمه بیکاری به افرادی است که شیوع کرونا حرفه آن ها را تعطیل کرده است، انتظار می رود اکنون به یاری این افراد بشتابند چرا که نوش دارو پس از مرگ سهراب اثری ندارد.

*س_ معیشت 4 هزار و 300 نفر از فعالان حوزه گردشگری استان مختل شده است_س*

فعالی افزود: حدود 4 هزار و 300 نفر شاغل در حوزه گردشگری استان فعالیت می کنند و در حال حاضر نیازمند کمک هستند چرا که تعطیلی شغل آن ها، به طور مستقیم بر معیشت 4 هزار و 300 خانوار اثر گذاشته است.

وی مطرح کرد: انتظار می رود به واسطه برنامه ریزی های انجام شده در دوران پسا کرونا بتوانیم با اجرای پروژه های زیرساختی در حوزه گردشگری و توانمندسازی که برای محیط ایجاد می شود، شرایط را برای جذب گردشگر فراهم کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان تشریح کرد: امیدواریم بتوانیم با رعایت پروتکل و فاصله گذاری اجتماعی فعالیت خود را آغاز کنیم، اگرچه این اقدام در بسیاری از استان ها شکل گرفته، برنامه های سفر و آموزش های آنلاین برای از سرگیری فعالیت های گردشگری در حال انجام است.

*س_ استفاده از ظرفیت بانک و معین های اقتصادی برای ارتقا شرایط گردشگری کرمان_س*

فعالی ابراز کرد: استفاده از ظرفیت بانک ها برای آسان کردن سفر به عنوان یک پشتیبان، استفاده از ظرفیت معین های اقتصادی برای ارتقا شرایط از جمله برنامه های میراث فرهنگی استان کرمان برای رونق دوباره این صنعت در شرایط پساکرونا است.

وی یادآور شد: البته سازمان ها و دستگاه های دولتی می توانند خدمات رفاهی را در قالب بسته های سفر برای همکاران خود در نظر گیرند و فرصت مناسبی را برای توسعه گردشگری فراهم کنند.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان بیان کرد: صنعت گردشگری استان کرمان آینده روشنی را در پیش دارد و ما می توانیم به عنوان یک بازار جدید گردشگری داخلی و خارجی مطرح شویم، تنها ایراد ما این است که نتوانستیم ظرفیت های خود را به خوبی معرفی کنیم.

*س_ مزار سردار دلها بزرگترین ظرفیت گردشگری مذهبی در استان کرمان_س*

فعالی تاکید کرد: وجود مزار مطهر سپهبد شهید سردار سلیمانی می تواند به عنوان یک ظرفیت بسیار خوب به عنوان گردشگری مذهبی در استان کرمان معرفی شود و در ایجاد بازار گردشگری نقش کلیدی ایفا کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: استان کرمان می تواند با توجه به پتانسیل هایی که دارد به عنوان مقصد و هدف در بازار گردشگری داخلی و خارجی به عنوان یک ظرفیت جدید خودنمایی کند.

رضا بهرامی رئیس اتحادیه صنف هتل و رستوران داران کرمان در گفتگو با خبرنگار راه آرمان اظهار کرد: مشاغل مربوط به هتل داری و تالارها غالبا فصلی هستند، ماه های رجب و شعبان پیک کاری تالارها و مصادف با ایام نوروز بود از این رو تدارکات بسیاری برای این دوره تهیه شده بود.

وی افزود: در حوزه گردشگری سال گذشته در چندین نمایشگاه شرکت کرده و به دنبال آن بازاریابی خوبی انجام شده بود از سوی دیگر با شهادت سردار سلیمانی انتظار می رفت نوروز امسال استان کرمان میزبان میهمانان این سردار عزیز باشد.

*س_ نگاه دو گانه مسئولان به حوزه گردشگری عامل ضرر روز افزون این صنعت_س*

رئیس اتحادیه صنف هتل و رستوران داران کرمان مطرح کرد: بسیاری از تالارها برای برگزاری مراسمات خود اقدام به خرید مواد اولیه کرده بودند اما شیوع کرونا تمام معادلات ما را بر هم زد و علاوه بر متضرر شدن، همه نیروهای ما بیکار شدند و به این علت هزینه های بسیاری بر ما تحمیل شد.

بهرامی عنوان کرد: گلایه ما نسبت به نگاه دوگانه مسئولان به حوزه گردشگری است، اگر قرار است قرنطینه اجرا شود و همه در منازل خود بمانند، این قانون شامل حال همه شود نه اینکه پروازها 100 درصد انجام شود اما مراکز گردشگری تعطیل باشند.

وی یادآور شد: همه کسب و کارها آغاز به کار کرده اند و ادرات با همه ظرفیت خود مشغول خدمت رسانی هستند اما متاسفانه تنها قشری که همچنان متاثر از شیوع کرونا متضرر است و به تعطیلی خود ادامه می دهد، صنعت گردشگری است.

رئیس اتحادیه صنف هتل و رستوران داران کرمان عنوان کرد: دولت اگر واقعا بر این اعتقاد است که صنعت گردشگری و فعالان این حوزه که از این طریق ارتزاق می کنند، جزئی از ملت محسوب می شوند، تکلیف را مشخص کند تا ما به فکر کسب و کار دیگری باشیم.

*س_ اتخاذ تصمیمات نادرست آینده صنعت گردشگری را نابود می کند_س*

بهرامی گفت: مسئولان باید نگاه خود را تغییر داده و همچون سایر کسب و کارها با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی اجازه از سرگیری فعالیت این مراکز را صادر کنند.

وی تصریح کرد: فعالان حوزه گردشگری بیشترین آسیب ناشی از شیوع کرونا را درکشور متحمل شدند، با توجه به اینکه صنعت گردشگری در کشور ما قدرت چندانی ندارد در صورتی که تمهیدات لازم برای بهبود وضعیت اندیشیده نشود این صنعت در سال های آتی شرایط رو به افولی را سپری می کند.

رئیس اتحادیه صنف هتل و رستوران داران کرمان ادامه داد: در 2 ماه گذشته 180 میلیارد تومان به هتل های استان خسارت وارد شده در حالیکه تالارهای استان حدود 40 میلیارد تومان در دوران شیوع کرونا متضرر شدند.

بهرامی ابراز کرد: خسارت های وارد آمده به بخش گردشگری در این مدت قابل جبران نیست چرا که اتاق خالی مانند فروش کالا نیست، فرصت های از دست رفته و دیگر قابل بازگشت نیستند.

*س_ نگاه ویژه دولت راهکار عبور صنعت گردشگری از بحران کرونا است_س*

وی گفت: انتظار می رود دولت نگاه ویژه ای به صنعت گردشگری کشور داشته باشد تا حداقل بتوانیم از این بحران عبور کنیم، بخشش در مالیات و عوارض شهرداری می تواند کمک خوبی به فعالان این صنعت کند.

رئیس اتحادیه صنف هتل و رستوران داران کرمان در پایان خاطرنشان کرد: از ابتدای اسفندماه ستاد کرونا دستور تعطیلی تالارها را صادر کرده و بیش از 2 ماه است که حقوق کارگرانی مشمول بیمه بیکاری پرداخت نشده است.

به گزارش راه آرمان، آغاز به کار برخی مشاغل ممکن است سبب گسترش شیوع بیماری کرونا شود اما این مسئله باید در نظر گرفته شود که افراد زیادی در این بخش ها مشغول به فعالیت هستند و برای گذران زندگی خود نیاز به درآمد دارند.

حال آنکه بسیاری از این افراد کارگرانی هستند که نزدیک به 3 ماه است بیمه بیکاری دریافت نکرده اند، از سوی دیگر نیز کارفرمایان به علت بسته بودن مرکز خدماتی و متوقف شدن درآمدزایی قادر به پرداخت حقوق به آن ها نیستند.

انتهای پیام /