دوشنبه 5 آذر 1403

خواص درمانی روغن سیر

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
خواص درمانی روغن سیر

روغن سیر دارای خواص درمانی بسیاری می‌باشد و مصرف روغن سیر برای سلامت بدن و پوست و مو فوق العاده است، امکان تهیه روغن سیر در خانه نیز وجود دارد.

سیر از نظر علمی با عنوان Allium satvium یاد می‌شود، این گیاه از اعضای خانواده پیاز، عضو گروه گیاه لیلی می‌باشد و یکی از گسترده‌ترین گیاهان مورد استفاده در جهان است. غالباً در مناطق گرمسیری رشد می‌کند. سیر دارای مزایای خوراکی و سلامتی است.

به گزارش نمناک، خواص ضد قارچ، ضد باکتریایی و ضد ویروسی این گیاه آن را به یک ماده درمانی طبیعی تبدیل می‌کند. همچنین ماده‌ای به نام آلیسین تولید می‌کند که از ترکیبات گوگردی است. علاوه بر گوگرد زیاد، سیر حاوی سلنیوم، فلاونوئید‌ها و آمینو اسید آرژنین است که نوعی ترکیبات فیتوشیمیایی محسوب می‌شوند که توسط گیاهان تولید شده و برای سلامتی شما نیز بسیار مناسب هستند.

سیر را می‌توان به اشکال مختلف مصرف کرد و یا حتی آن را به صورت روغن درآورد. می‌توانید روغن سیر را با آسیاب کردن و خیساندن حبه‌های آن، توسط روش تقطیر بخار کرده و به شکل روغن تهیه نمود.

ثابت شده است که روغن سیر با مدیریت کلسترول بالا و فشار خون، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. با این حال، همچنین می‌تواند به عنوان درمانی برای مشکلات روزانه شما استفاده شود. در مطلب زیر مزایای سلامتی شگفت انگیز روغن سیر آورده شده است.

فواید استفاده از روغن سیر

درمان آکنه

روغن سیر به عنوان یک درمان عالی برای پوست‌های ضعیف عمل می‌کند. سیر حاوی آلیسین، سلنیوم، روی، مس و ویتامین C است که همگی برای تقویت سلامتی پوست شما مفید هستند. به ویژه روی، توانایی‌هایی برای تنظیم تولید سبوم دارد که دلیل اصلی آکنه است. خصوصیات ضد التهابی سیر باعث تسکین بیشتر پوست می‌شود. ترکیب دو قطره روغن سیر با یک بسته گل و استفاده از آن به مدت 10 - 15 دقیقه بر روی صورتتان می‌تواند شگفتی‌هایی را برای پوست شما ایجاد کند.

تقویت ایمنی

از آنجا که سیر سرشار از آنتی اکسیدان است، مصرف روزانه یک مقدار روغن آن می‌تواند به سیستم ایمنی بدن شما فواید زیادی برساند. مواد مغذی مانند ویتامین B1، ویتامین C، ویتامین B6، فسفر، آهن و آلیسین همگی مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی هستند که در روغن سیر وجود دارند و برای تقویت سلامت کلی شما ایده آل هستند.

تسکین دندان درد

ترکیب آلیسین جادویی نه تنها در به حداقل رساندن درد و التهاب دندان کمک می‌کند بلکه به کاهش رشد و فعالیت باکتری‌ها نیز کمک می‌کند و همچنین از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک توپ پنبه آغشته به روغن سیر را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

جلوگیری از ریزش مو

روغن سیر حاوی مواد مغذی مختلفی از جمله ویتامین E، گوگرد، ویتامین B1، ویتامین B6 و ویتامین C است که به رشد مو کمک می‌کند و باعث تقویت بافت آن می‌شود. این مواد مغذی همان ماده‌ای هستند که به مبارزه با هرگونه بیماری‌های پوست سر کمک می‌کنند. به سادگی روغن سیر را روی پوست سر خود بمالید و یک شب آن را باقی بگذارید. سپس سر خود را با شامپوی ملایم بشویید.

افزایش رشد مو‌ها

بیشتر مردم علاقه‌مند به داشتن مو‌های بلند و مستحکم هستند. روغن سیر با دارا بودن خواص سیر مانند آهن، مواد معدنی و انواع ویتامین‌ها، در رشد سریع مو‌ها کمک بسیاری می‌کند. مس موجود در سیر از رشد کند مو‌ها پیشگیری می‌کند. همچنین سیر، با تامین کلسیم لازم برای اجزای اصلی تشکیل دهنده مو‌ها، باعث تقویت و استحکام لازم مو‌ها می‌شود.

رفع شوره سر

اگر شوره سر زندگی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بهتر است روغن سیر را در شامپو اضافه کرده و از مخلوط آن استفاده کنید. سیر دارای خاصیت ضد قارچی است که می‌تواند با عفونت که راه را برای شوره سر هموار می‌کند، مبارزه کند. روغن آن همچنین حاوی گوگردی است که به بهبود پوست‌های تحریک شده و ملتهب کمک می‌کند و از این طریق از خارش معمولی ناشی از شوره سر خلاص می‌شوید.

تقویت جریان خون در کف سر

سیر با تامین ویتامین‌های لازم مانند C، B2 و B1 در تقویت مو‌ها بسیار موثر است. این ویتامین‌ها باعث بهبود جریان خون در کف سر می‌شود. همچنین علاوه بر کمک به رشد مو‌های سالم، از ریزش مو‌ها و در نتیجه طاسی جلوگیری می‌کند.

نرم کردن مو‌ها

برای سلامت تار‌های مو، منگنز ماده‌ای ضروری است که سیر به اندازه کافی حاوی آن است. منگنز با جذب تمام مواد مغذی لازم برای سلامت مو‌ها، مانند یک نرم کننده خوب عمل می‌کند.

انواع روش‌های تهیه روغن سیر برای رشد مجدد مو

در احترام به درخواست برخی از شما کاربران در زمینه روش تهیه و استفاده از روغن سیر برای تقویت مو‌های سر چندین روش را در این بخش از سلامت پوست و موی نمناک آورده‌ای که شامل:

روش اول:

در این روش، ترکیبی از روغن‌های ضروری برای رشد مجدد مو استفاده می‌شود که مزایای بیشتری نیز برای رشد مجدد مو‌ها دارد.

مواد لازم برای تهیه روغن ترکیبی:

روغن سیر:5 قاشق غذاخوری

روغن نارگیل:1 قاشق غذا خوری

روغن کرچک:1 قاشق غذا خوری؛ روغن کرچک برای رشد مو‌ها بسیار مفید می‌باشد

اسانس رزماری:1/2 قاشق چای خوری؛ از روغن‌های ضروری برای تقویت مو‌ها

روغن درخت چای:10 قطره

همه مواد را با یکدیگر به خوبی ترکیب کرده و درون یک ظرف شیشه‌ای تیره و در یخچال نگهداری کنید.

روش دوم:

مواد لازم برای تهیه روغن سیر:

سیر

روغن زیتون

روغن سیر به تنهایی نیز برای رشد مجدد مو‌ها استفاده می‌شود. برای تهیه آن باید سیر را رنده کرده و در روغن زیتون گرم و نه داغ بریزید. در صورت داغ بودن روغن، سیر‌ها سرخ می‌شوند و خواص خود را از دست می‌دهند که داغ باشد سیر سرخ شده و خواص خود را از دست می‌دهد. به ازای هر قاشق غذا خوری روغن یک حبه سیر استفاده کنید.

برای نگهداری از روغن سیر، هماند روش بالا باید از یک ظرف شیشه‌ای تیره استفاده کنید و روغن را در یخچال نگهداری نمایید. ماندگاری این روغن در یخچال یک الی دو هفته است.

مقابله با عفونت

آلیسین، یک ترکیب فعال است که در روغن سیر یافت می‌شود و دارای خاصیت ضد میکروبی است که به مبارزه با بسیاری از انگل ها، باکتری ها، ویروس‌ها و قارچ‌هایی مانند کاندیدیا آلبیکنز، اشرشیای کلای و گاردیا لامبیلا کمک می‌کند.

رفع عفونت گوش

روغن سیر، درمانی قدیمی برای عفونت‌های گوش است. این روغن با فعالیت باکتریایی عامل عفونت گوش مقابله کرده و درد ناشی از عفونت را نیز کاهش می‌دهد.

درمان اختلالات متابولیک

بسیاری از افراد از روغن سیر برای درمان سندرم متابولیک استفاده می‌کنند، که به همراه آن قند خون، چاقی، کلسترول بالا و فشار خون بالا نیز درمان می‌شوند. آنتی اکسیدان‌های موجود در این روغن می‌توانند به طور مستقیم بر این سندرم تأثیر بگذارند، همه عوامل خطرزا را کاهش داده و فعالیت سوخت و ساز بدن را به حداکثر می‌رسانند.

تسکین سردرد

شواهد تأیید می‌کنند که استفاده از مقادیر کمی روغن سیر به طور مستقیم در سر شما، یا مصرف مقدار کم و حل نشده آن روغن می‌تواند التهاب در مویرگ‌ها و عروق را بسیار سریع تسکین دهد. این روغن ممکن است بروز سردرد و میگرن را به حداقل برساند.

کنترل دیابت

ماهیت هیپوگلیسمی روغن سیر می‌تواند به شما در مدیریت مصرف انرژی و تولید انسولین توسط بدن کمک کند. این روغن برای به حداکثر رساندن فعالیت متابولیک مناسب است، بنابراین می‌تواند به خنثی سازی افزیش قند خون و کاهش گلوکز در بیماران مبتلا به دیابت کمک کند.

تثبیت سلامت سیستم تنفسی

استنشاق روغن سیر درست مانند مصرف سیر می‌تواند راه‌های بینی و سینوس‌ها را به سرعت پاک کرده و فشار را نیز تسکین دهد. علاوه بر این، روغن همچنین می‌تواند حساسیت آلرژیک را کم کند و به کاهش حملات آسم و رفع انسداد کمک نماید.

جلوگیری از چاقی

روغن سیر علاوه بر توانایی هایش در کاهش کلسترول، برای شروع سوخت و ساز بدن که برابر با سوختن چربی غیرفعال است، عالی می‌باشد. سیر همچنین می‌تواند به رفع مشکلات گرسنگی کمک کند در حالی که ترکیبات سولفید به شما کمک می‌کنند تا مدت طولانی تری احساس سلامتی کنید، در نتیجه باعث کاهش خوردن بیش از حد و میان وعده‌های غذایی ناشی از گرسنگی می‌شوید.

سرشار از آنتی اکسیدان‌ها

آلیسین نه تنها یکی از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌های شناخته شده است، بلکه در روغن سیر نیز به مقدار فراوان یافت می‌شود. اگر می‌خواهید استرس اکسیداتیو بدن را کاهش دهید و از پیری زودرس جلوگیری کنید یا از بدن خود در برابر رشد سلول‌های سرطانی محافظت کنید، پس استفاده از روغن سیر برای شما بسیار توصیه می‌شود.

افزایش سلامت استخوان در زنان

بسیاری از خانم‌ها از بعد از یک سن مشخص از مشکل ضعیف شدن استخوان ها، رنج می‌برند. به ویژه خانم‌هایی که عمل برداشتن تخمدان را انجام داده اند. روغن سیر می‌تواند از تحلیل رفتن استخوان‌ها با انجام کاهش تراکم استخوان جلوگیری کند.

افزایش توانایی در ورزش

روغن سیر تحمل ورزش شما را تا میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. مثلا افرادری که مشکل قلبی دارند و پزشک بر روی انجام ورزش تاکید می‌کند، مصرف روغن سیر به کاهش ضربان قلب در اوج ورزش کمک می‌کند و باعث افزایش تحمل ورزش در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری می‌شود.

دور کننده پشه‌ها

بسیاری از افراد مستعد پشه گزیدگی هستند و به همین دلیل هنگام رفتن به فضای آزاد، همیشه نگران پشه گزیدگی می‌باشند. ماساژ پوست با روغن سیر یک راه حل موثر است. زیرا روغن سیر، یک دافع حشره طبیعی است که هم مصرف خوراکی دارد و هم به صورت موضعی استفاده می‌شود. همچنین می‌توان برای دور نگه داشتن حشرات، آن را به اطراف اسپری کرد.

درمان تبخال

همانطور که گفته شد روغن سیر، خواص ضد باکتری و ضد قارچی بسیاری دارد که می‌تواند از پیشرفت و رشد ویروس در پوست جلوگیری کند. آنزیم‌های موجود در روغن سیر، موجب بهبود سریع تبخال می‌شوند. اما به دلیل اسیدی بودن، ممکن است باعث حس سوزش در پوست شود.

بهبود فرآیند گوارش

با توجه به ماهیت تحریک کننده و محتوای آنتی اکسیدانی زیاد روغن سیر، این روغن می‌تواند یک راه حل عالی برای التهاب روده و یبوست باشد. این روغن می‌تواند به بهبود هضم غذا کمک کند و همچنین باعث تحریک حرکت کرمی و همچنین کاهش سرطان‌های مختلف دستگاه گوارش می‌شود.

درمان عفونت گوش

روغن سیر یک روش درمانی باستانی برای گوش و عفونت آن است. این روغن نه تنها با فعالیت باکتریایی ایجاد شده در عفونت مبارزه می‌کند بلکه درد ناشی از عفونت را نیز تسکین می‌دهد. این همه به لطف خاصیت ضد باکتری، ضد عفونی کننده و ضد ویروسی سیر است.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که خرد، نارگیل یا روغن زیتون را با چند قطره روغن سیر مخلوط کنید. بعد، آن را روی حرارت کم گرم کنید و بگذارید خنک شود. یک توپ پنبه را در محلول خیس کنید و آن را در محل دارای عفونت بمالید.

درمان زخم‌ها

روغن سیر به دلیل خاصیت ضد التهابی آن گزینه خوبی برای درمان زخم‌ها می‌باشد. به کمک یک توپ پنبه ای، روغن را روی قسمت‌های آسیب دیده بمالید تا تورم کاهش یافته و سریع تسکین یابد. مکمل‌های سیر ممکن است به سرعت بخشیدن به روند بهبودی نیز کمک کند.

حفاظت از سلامت قلب

دریافته شده است که روغن سیر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. مؤلفه فعال آن، دیالدی دی سولفید، مسئول اثرات ضد آترواسکلروتیک آن است که فعالیت فیبرینولیتیک را افزایش می‌دهد (از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند).

روغن سیر همچنین باعث افزایش خاصیت ارتجاعی رگ‌های خونی و گردش خون می‌شود. از این رو، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

بهبود عفونت قارچی

روغن سیر می‌تواند به غشای اندامک‌های قارچی نفوذ کند. مشاهدات میکروسکوپی نشان داده است که چگونه روغن سیر به میتوکندری قارچی و ساختار آن آسیب می‌رساند. این روغن برخی از ژن‌های اساسی که در عملکرد‌های اساسی و بیماری زایی قارچ‌ها دخیل هستند را تغییر می‌دهد.

داروی موثر برای بیماری‌های پوستی و زخم‌ها

از بروز بیماری‌های عصبی جلوگیری کرده و سلامت مغز را بهبود می‌بخشد. روغن سیر مقطر حاوی ترکیبات گوگرد مختلفی همچون دیالیدیسولفید (DADS) و دیالیلتریزولفید (DAT) است. این ترکیبات آلی از اکسیداسیون و تجمع کلسترول جلوگیری می‌کنند.

ثابت شده است که پراکسیداسیون لیپید‌ها یکی از عوامل مهم پیر شدن است. کلسترول اضافی / لیپید‌ها می‌توانند اکسیده شوند و پلاک‌های آمیلوئید یا لخته‌هایی در مغز، قلب و جریان خون ایجاد کنند.

پلاک‌های آمیلوئید می‌تواند رگ‌های خونی را باریک کرده و باعث لخته شدن خون شوند، که در نهایت ممکن است باعث تخریب نورون‌ها شود. مرگ سریع سلول عصبی منجر به از دست رفتن حافظه یا زوال عقل می‌شود. در مراحل بعدی، چنین زوال عقلی می‌تواند منجر به بیماری آلزایمر (AD)، دمانس عروقی و تصلب شرائین شود.

آیا روغن سیر اثرات جانبی دارد؟

گرچه تحقیقات زیادی در مورد عوارض جانبی سیر انجام شده است، اما در مورد مضرات استفاده از روغن سیر هنوز نوشته یا مطالعه‌ای انجام نشده است. مطمئناً نمی‌توانیم تصور کنیم که برای ما کاملاً بی خطر است. زیرا روغن سیر حاوی فیتوشیمیایی مانند آلیسین می‌باشد که در دوز‌های زیاد برای کبد شما مضر است.

شواهد، اثرات مضر برای سلامت انسان ناشی از این ترکیبات فعال زیستی را نشان می‌دهد. برخی از علائم شامل موارد زیر است:

درماتیت

بوی بد دهان

آسم

اختلال انعقادی

بیماری قلبی عروقی یا ناراحتی

اختلال عملکرد دستگاه گوارش

اگزما

تحریک برای باز کردن زخم‌ها

مصرف کامل سیر نیز ممکن است باعث چنین عوارض جانبی شود.

با این حال، روغن سیر یا عصاره سیر به عنوان مواد غیر سمیبرای انسان طبقه بندی می‌شوند. همچنین، روغن سیر و عصاره سیر توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) به عنوان ماده سرطان زا شناخته نمی‌شوند که نشان می‌دهد همه ما می‌توانیم از روغن سیر استفاده کنیم.

چگونه از روغن سیر استفاده کنیم؟ چه مقدار از آن توصیه می‌شود؟

برای استفاده از روغن سیر هیچ مجموعه مشخص یا دوز خاصی توصیه نشده است. امن‌ترین گزینه، مشاوره با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی است.

در مورد اینکه چرا مایل به استفاده از این روغن هستید بحث کنید، مزایا و خطرات را پیش بینی کنید و سپس برای دریافت بهترین نتایج، دوز تعیین شده توسط پزشک را دنبال کنید.

روغن سیر خالص محصولی از تقطیر بخار سیر است. اگرچه خوراکی است، اما یک ماده غیر مطبوع تلقی می‌شود و بوی تند آن را فراموش نکنید!

با وجود همه اینها، اگر مایل به استفاده از روغن سیر هستید، می‌توانید یک بطری از آن را تهیه کنید. کپسول‌های روغن سیر نیز گزینه‌ای بدون دردسر و بدون بو است. آن‌ها کاربری مورد پسند و کارآمدی دارند.

روغن سیر را می‌توانید به راحتی در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه روغن سیر در خانه

چهار حبه سیر را مستقیماً در یک قابلمه گرم خرد کنید.

نصف فنجان (120 میلی لیتر) روغن زیتون بریزید.

حبه سیر را از طریق یک ملاقه به طور مستقیم درون تابه فشار دهید. (شما لازم نیست سیر را قبل از فشار دادن پوست بگیرید. لایه برداری در هنگام فشار آن باقی می‌ماند.)

سیر و روغن زیتون را با هم ترکیب کنید تا سیر به طور مساوی در تابه پخش شود.

مخلوط را روی حرارت متوسط کم به مدت 3 تا 5 دقیقه گرم کنید.

مخلوط را بپزید، گاهی اوقات آن را هم بزنید تا سیر قهوه‌ای روشن و کمی ترد شود.

نگذارید روغن به جوش بیاید. مقداری حرارت کافی است. (از خوردن سیر خودداری کنید. اگر خیلی تیره شد، یعنی زمان پخت آن طولانی شده و روغن آن تلخ می‌شود.)

ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و مخلوط را درون یک ظرف بریزید.

بگذارید مخلوط کاملاً خنک شود.

اگر تکه‌های سیر در روغن را نمی‌خواهید، مخلوط را از طریق یک غربال صاف کنید. گذاشتن قطعات سیر در روغن باعث طعم قوی تری خواهد شد، زیرا با گذشت زمان طعم دهی آن ادامه می‌یابد.

محتویات را درون یک ظرف بسته انتقال داده و محکم آن را مهر و موم کنید.

روغن را تا 5 روز در یخچال نگه دارید.

حالا ظرف را تکان دهید و بعد هم بزنید تا ترکیبات را با هم مخلوط کنید.

همچنین می‌توانید روغن سیر را بدون پخت و پز / برشته کردن آماده کنید که کمی زمان بیشتری را باید صرف کنید. برای انجام آن شما باید:

8-10 حبه سیر با اندازه متوسط را با پشت چاقوی خود خرد کنید.

تکه‌های خرد شده را پوست بگیرید. از دستان خود برای این کار استفاده کنید تا میزان به هدر رفتن روغن سیر به حداقل برسد.

تکه‌های های خرد شده را به یک شیشه شیشه‌ای 0.5 تا 1 لیتری با یک درب مهر و موم شده منتقل کنید.

حدود دو فنجان (450-500 میلی لیتر) روغن زیتون اضافه کنید. (می توانید روغن زیتون را با روغن مورد نظر خود جایگزین کنید. همچنین می‌توانید گیاهانی مانند رزماری، آویشن و جعفری را به همراه حبه سیر برای معطر شدن اضافه کنید.)

شیشه را محکم ببندید و به مدت 2-5 روز در یخچال نگهداری کنید.

این روش باعث می‌شود که روغن گیاهی با سیر ترکیب شود!

احتیاط!

تا زمانی که از بی خطر بودن روغن سیر اطمینان پیدا نکرده اید از آن استفاده نکنید. روغن سیر خانگی را بعد از پنج روز دور بریزید.

اگر می‌خواهید ماندگاری آن بیشتر طول بکشد، روغن سیر را تا یک سال فریز کنید.

هرگز روغن سیر را در دمای اتاق نگهداری نکنید، زیرا باعث ایجاد بوتولیسم، نوعی سم کشنده در مواد غذایی می‌شود.

سیر و گیاهان را در اسید سیتریک و در دمای اتاق به مدت 24 ساعت خیس کنید. به این ترتیب، اسید به طور کامل به داخل مواد نفوذ می‌کند و محیط نامناسبی را برای رشد باکتری‌های بوتولیسم ایجاد می‌کند.

نحوه ذخیره روغن سیر

تمام روغن‌های گیاهی در دمای سرد و به دور از نور، کیفیت بهتری را حفظ می‌کنند.

روغن‌های آغشته به گیاهان مانند ریحان، سیر، پونه کوهی و رزماری را می‌توان با خیال راحت در دمای اتاق نگهداری کرد. اما، اگر آن را در یخچال یا فریزر ذخیره کنید، طعم روغن برای مدت زمان طولانی تری حفظ می‌شود.

همچنین بهتر است از نگهداری روغن‌های گیاهی در برابر نور خودداری کنید. آن‌ها را در بطری‌های تیره نگه دارید و از تمیز بودن بطری‌ها اطمینان حاصل کنید.

از دست ندهید

پودینگ با سس آلبالو، یک دسر مجلسی و خوشمزه

چرا انجام چند کار برای مغز شما مضر است؟

روغن کرچک و خواص بی‌نظیر آن

آموزش بیسکو بستنی در منزل با روشی آسان