یک‌شنبه 30 دی 1403

خودکفایی آلومینیوم المهدی در تأمین برق

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
خودکفایی آلومینیوم المهدی در تأمین برق

مدیرعامل آلومینیوم المهدی گفت: فاز اول نیروگاه اختصاصی ما با ظرفیت 183 مگاوات در سال گذشته در سفر دور دوم رئیس جمهور شهید افتتاح شد و با راه اندازی سایر فازهای این نیروگاه، نیاز این مجموعه به تامین برق به صورت کامل برطرف می‌شود.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حمید رجب‌پور، مدیرعامل آلومینیوم المهدی، در مراسم آغاز فاز اجرایی و تکمیل پروژه احداث، تجهیز و راه‌اندازی کمپرسورخانه شماره 2 و افتتاح انبار 80 هزار تنی ذخیره پودر آلومینا در شرکت آلومینیوم المهدی، با بیان اینکه این مجموعه وظیفه‌ی تولید شمس با ارزش آلومینیوم را برعهده دارد، اظهار کرد: با افزایش ظرفیت تولید این محصول، المهدی می‌تواند موجب ارزآوری و اشتغال‌زایی بیشتر برای استان و کشور شود.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید این شرکت برای سال جاری به میزان 170 هزار تن برنامه‌ریزی شده است و با اقدامات در حال انجام، این رقم افزایش خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی به افتتاح انبار 80 هزار تنی ذخیره پودر آلومینای این شرکت اشاره کرد و گفت: این انبار نقش بسزایی در جلوگیری از هدر رفت پودر آلومینا دارد و این سالن نگهداری پودر با سرمایه‌گذاری 250 میلیارد تومانی در مدت زمان یک سال ساخته شده است.

رجب پور بیان داشت: تولید هوای فشرده برای تولید آلومینیوم یکی از شروط اساسی است و این واحد تولیدی سالیان سال با مشکل تامین هوای فشرده روبه‌رو بوده است.

وی ابراز کرد: با برنامه‌ریزی و تأمین سرمایه برای این پروژه موفق شدیم فاز اجرایی و تکمیل پروژه احداث، تجهیز و راه اندازی کمپرسورخانه شماره 2 این شرکت را آغاز کنیم.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی هدف از اجرای این پروژه را افزایش ظرفیت تولید هوای فشرده به میزان 30 هزار متر مکعب در ساعت نام برد و عنوان داشت: این پروژه با سرمایه‌گذاری دو میلیون دلار ارزی و 350 میلیارد تومانی ریالی تا پایان سال‌جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

رجب‌پور گفت: برای تامین کمپرسورها قرار داد آن منعقد شده و تا چند ماه آینده وارد سایت می‌شود و سایر اقلام مورد نیاز شامل تابلوهای برق، ترانس‌ها و... در داخل کشور در حال تامین است.

وی به بازدید مسئولان از روند فعالیت نیروگاه اختصاصی سیکل ترکیبی 546 مگاواتی این شرکت اشاره کرد و افزود: یکی از عوامل مهم و بسیار اثرگذار در تولید و بهره‌وری این واحدی تولیدی موضوع تامین برق پایدار است.

مدیرعامل آلومینیوم المهدی ادامه داد: با توجه به برخی محدودیت‌ها در شبکه برق استان و نیاز مبرم صنعت آلومینیوم به تامین برق پایدار به خصوص در فصل تابستان، از این رو این شرکت با سرمایه گذاری 235 میلیون یورویی در مرداد ماه 1401 به منظور افزایش اطمینان از تامین برق پایدار و جلوگیری ازضررهای متعدد ناشی از قطع برق، نیروگاه اختصاصی سیکل ترکیبی 546 مگاواتی را در زمینی به مساحت17 هکتار در محوطه المهدی برنامه ریزی و اجرا نمود که فاز اول این نیروگاه با ظرفیت 183 مگاوات با حضور وزیر صمت در بهمن ماه سال گذشته در سفر دور دوم رئیس جمهور شهید افتتاح شد.

رجب پور در پایان بیان داشت: با راه اندازی سایر فازهای این نیروگاه، نیاز این مجموعه به تامین برق به صورت کامل برطرف می‌شود و حتی مازاد تولید برق هم خواهیم داشت که به شبکه توزیع سراسری بر خواهد گشت و این امر اقدام بزرگی در جهت توسعه این صنعت خواهد بود.

المهدی مسئله برق را در مجموعه خود حل کرد

در ادامه این مراسم، مهدی دوستی استاندار هرمزگان، اظهار داشت: مجموعه المهدی جزو مجموعه‌هایی است که شاهد رشد تولید در آن بوده‌ایم و توانسته است مسئله برق را در مجموعه خود حل کند.

وی افزود: تولیدات صنعتی استان 10 میلیون تن رشد داشته است چنانچه در ابتدای دولت کل تولیدات صنعتی هرمزگان 6 میلیون تن بوده در پایان 1402 به 16 میلیون تن رسیده است و در زنجیره معدن نیز 11 میلیون تن افزایش داشته ایم که اتفاق بزرگی است.

استاندار هرمزگان عنوان کرد: مجموع صادرات استان هرمزگان در ابتدای دولت یک میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است که بخشی از آن مربوط بنزین بود؛ اما طی سال‌های گذشته بنزین از سبد محصولات صادراتی استان حذف شده است که با این وجود در پایان سال 1402 صادرات ما بیش از سه میلیارد رسیده است که رشد 105 درصدی را نشان می‌دهد.

دوستی بیان داشت: مجموع سرمایه‌گذاری‌های استان روی کاغذ 751 هزار میلیارد تومان است که تمام مجوزها برای آن صادر شده و عمدتا پیشرفت آن‌ها زیر 5 درصد است اما 353 هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری آغاز شده با پیشرفت فیزیکی بیش از پنج درصد داریم ضمن اینکه طی دولت سیزدهم 102 هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه کماکان سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار راهبرد اصلی دولت در استان است، گفت: یکی از موضوعات استان ایجاد توسعه در صنعت فولاد است که برای حل محدویت‌های حوزه سنگ آهن مگنتیت، بروی زنجیره هماتیت تمرکز کرده‌ایم و امروز به بیش از 800 میلیون تن ذخایر سنگ آهن هماتیت رسیده‌ایم که می‌تواند چالش تأمین سنگ آهن را به حداقل برساند.

استاندار هرمزگان خاطرنشان‌کرد: با تلاش‌های انجام شده تا سال 1404 مجموع تولیدات استان هرمزگان بر پایه سنگ آهن هماتیت از 1.5 میلیون تن به 3.5 میلیون تن خواهد رسید. ضمن اینکه بهره‌برداری از نیر‌وگاه اتمی 5 هزار مگاواتی سیریک چالش صنعت استان در حوزه تأمین انرژی را مرتفع خواهد کرد.

دوستی با اشاره آغاز اکتشافات معدنی در پهنه‌های امید بخش استان از کشف ذخایر جدید سنگ آهن مگنتیت نیز خبر داد و گفت: خروج مواد معدنی کشف شده در هرمزگان از استان ممنوع شده است چرا که معتقدیم برای اینکه اشتغال و ارزش افزوده محصولات اکتشافی به استان برسد باید فرآوری محصولات در استان انجام شود