یک‌شنبه 4 آذر 1403

خوردن لبو در فصل سرما چه خاصیتی دارد؟/ از تقویت سیستم ایمنی تا جلوگیری از پوکی استخوان و آلزایمر

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خوردن لبو در فصل سرما چه خاصیتی دارد؟/ از تقویت سیستم ایمنی تا جلوگیری از پوکی استخوان و آلزایمر

بازار خوردن لبو در فصل پاییز و زمستان در حالی داغ است که این میوه خوش رنگ و لعاب علاوه بر اینکه یک خوراکی دلپذیری به شمار می رود، از آن به عنوان داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز استفاده می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون؛ لبو یکی از میوه های مخصوص فصل سرد است که خوردن آن به ویژه در شب یلدا به صورت های مختلف جزیی از سنت های ایران است. میوه ای مقوی که با شروع فصل سرما در هر خیابانی به ویژه در حوالی پارک ها و بستنی فروشی ها زورشان بر سایر آبمیوه ها و بستنی های رنگارنگ می‌چربد و تا اوایل فصل بهار در اکثر این مغازه‌ها به جای بستنی به فروش می‌رسند. لبوها و چغندرهای پخته در دیگ بزرگی، به سیخ کشیده شده و مرتب از پشت شیشه مغازه‌ها نمایان هستند، بوی مطبوع و بخار گرمی که از آنها بلند می‌شود در سوز سرد پاییز و زمستان، دل رهگذران را با خود می‌برد و وسوسه خرید را به جان می اندازد. امسال در زاهدان لبوی خام از کیلویی 15 تا 20 هزار تومان به فروش می‌رسانند و اگر هم بخواهی در مغازه آنها را میل کنی یک بشقاب کوچک از هرکدام حدود 5 تا 10 هزار تومان است.

این میوه خوش رنگ و لعاب که از روزگاران قدیم تاکنون در فصول سرد سال طرفداران زیادی دارد علاوه بر اینکه خوراکی دلپذیری است به عنوان یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز استفاده می شود. مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیم های غذایی در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه لبو یا چغندر یکی از سالم ترین سبزیجاتی است که مصرف آن بر سلامت فرد اثر مثبت می گذارد، بیان کرد: یکی از مهمترین خواص لبو پخته وجود یک ماده غذایی فیبری است که وظیفه تنظیم دستگاه گوارش را بر عهده دارد، این میوه با کاهش فشار خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و آب آن از لخته شدن خون جلوگیری می کند. وی افزود: برگ چغندر حاوی مقادیر بالای پروتئین، فسفر، روی، فیبر، ویتامینB6، منیزیم، پتاسیم، مس و منگنز بوده و این مهم باعث شده تا از پوکی استخوان پیشگیری و آلزایمر را درمان کند. این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف لبو از سرطان پوست پیشگیری می کند، ادامه داد: لبو باعث کاهش التهاب، پیشگیری ازابتلا به سرطان، بهبود عملکرد ریه و قلب در هنگام ورزش می شود؛ همچنین در تقویت سیستم ایمنی موثر است و پیشگری از ابتلا به بیماری قلبی عروقی را به دنبال دارد. وی با بیان این مطلب که لبو درمان کننده کم خونی و سرشار از آهن است، اضافه کرد: نیترات و سیلیس موجود در لبو برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید بوده؛ افزون بر آن برگ چغندر حاوی ویتامین A و کاروتنوئید است که می‌تواند برای بدن مفید باشد.

به گفته فیروزکوهی؛ لبو علاوه بر درمان اختلالات کبدی مانند زردی و هپاتیت، باعث افزایش گردش خون در مغز می شود. این کارشناس تغذیه اظهار کرد: لبو برای سرماخوردگی بسیار مفید بوده و سرشار از ویتامین C است، خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد و کمک می کند تا فرد بیمار هرچه سریعتر بهبودی یابد. وی تاکید کرد: این میوه برای بیماری نقرس مضر بوده، بنابراین مبتلایان در معرض خطر ابتلا به نقرس در مصرف چغندر و لبو احتیاط کنند. فیروزکوهی خاطر نشان کرد: لبو از جمله میوه هایی است که حاوی پتاسیم بالقوه‌ای بوده و بر این اساس مصرف آن در کنترل فشار خون اثرگذاری بسزایی دارد. انتهای پیام /

خوردن لبو در فصل سرما چه خاصیتی دارد؟/ از تقویت سیستم ایمنی تا جلوگیری از پوکی استخوان و آلزایمر 2
خوردن لبو در فصل سرما چه خاصیتی دارد؟/ از تقویت سیستم ایمنی تا جلوگیری از پوکی استخوان و آلزایمر 3