خوش به حال حجاج شد / رونمایی از تسهیلات جدید
تعداد 87 هزار حاجی ایرانی توانستند با بیمهی درمانی، بیمهی عمر، بیمهی حادثه و بیمهی مسئولیت، تحت پوشش قرار بگیرند.
در سال جاری، 87 هزار زائر از ایران به سمت خانه خدا اعزام خواهند شد و همه آنها تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتهاند.
پوشش بیمه گروهی درمان، عمر، حادثه و مسئولیت بار حجاج ایرانی در حج تمتع سال 1403، بر اساس قانون بیمه مصوب سال 1316 و شرایط عمومی بیمهنامههای درمان، عمر، حادثه و مسئولیت بار و آئیننامههای شورای عالی بیمه و شرایط اختصاصی مورد نظر بیمهگذار انجام شده است.
بر این اساس، تمامی حجاج ایرانی و عوامل اجرایی و ستادی بدون در نظر گرفتن سقف سنی در طول مدت این فضیلت الهی و در صورت بروز بیماری یا وقوع حادثه منجر به فوت یا نقص عضو و از کار افتادگی دائم، یا بروز خسارت به بار تحت پوشش بیمه خواهند بود و هزینه درمان یا غرامت تعیین شده از طرف بیمه میهن به عنوان شرکت بیمه گذار حجاج، به فرد یا بازماندگان پرداخت خواهد شد.
گفتنی است عملیات اعزام حجاج ایرانی از روز 24 اردیبهشت ماه آغاز و تا 18 خردادماه ادامه خواهد داشت.
خبر مهم برای بیمه شدگان تامین اجتماعی
عدم اشتغال به کار فرزندان بیمه شده متوفی برای بهره مندی از مزایای مستمری مربوطه از ضروریات است. دریافت مستمری فرزندان بازمانده همزمان با اشتغال و بیمه پردازی آنان ممنوع است و سازمان تامین اجتماعی برای جلوگیری از تضییع حقوق بیمه شدگان و مستمری بگیران، شرایط احراز برخورداری فرزندان بازمانده از مستمری را بررسی و پس از تایید احراز شرایط قانونی نسبت به پرداخت مستمری به این گروه از افراد اقدام می کند.
بنابراین دختران بازمانده تا زمانی که همسر و شغلی نداشته باشند، میتوانند مستمری بیمهشده یا مستمریبگیر مرحوم را دریافت کنند. لازم است که این گروه از مستمریبگیران (دختران بازمانده) سالیانه به بخش مربوط به مستمریبگیران در سامانه خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی مراجعه و فرم تعهدنامه فرزندان اناث را تکمیل و مشخصات و نشانی خود را در این فرم قید کنند و متعهد شوند که به سبب نداشتن همسر و شغل شرایط دریافت مستمری را دارند تا پرداخت مستمری آنها ادامه داشته باشد.
سازمان تامین اجتماعی به برخی سوالات پرتکرار در این باره پاسخ داده است:
مدارک و شرایط احراز هویت
مرورگر شما از ویدیو پلیر HTML پشتیبانی نمیکند:(
میخوای زانو دردت رو بدون قرص برای همیشه خوب کنی؟ (شمارتو وارد کن!)
مشاوره بگیر!
1- چه مدارکی برای احراز هویت فرزندان اناث لازم است؟
مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی
2- احراز هویت سالانه مستمری بگیران اناث به چه صورت انجام میگیرد؟
جهت احراز هویت سالانه (پایش دوره ای) مستمری بگیران اناث باید هر شش ماه در سایت www.es.tamin.ir وارد پروفایل خود شده و در قسمت مستمری بگیران مستمری بازمانده تعهدنامه فرزند دختر را تکمیل کنند.
3- برای ارائه مدارک برای برقراری مستمری به کدام شعبه مراجعه شود؟
باید به آخرین شعبه بیمه پردازی متوفی مراجعه شود.
4- فرزندان اناث برای دریافت مستمری پدر باید چه شرایطی را داشته باشند؟
بیمه شده متوفی به شرط نداشتن شوهر و شغل می توانند از مستمری بازماندگان بهره مند شوند.
5- زمان برقراری مستمری بازمانده برای فرزندان اناث به چه صورت است؟
برقراری مستمری بازماندگان جهت فرزندان اناثی که حینالفوت دارای شرایط
دریافت مستمری باشند «از تاریخ فوت» و در خصوص آن عده از فرزندان اناثی که بدلیل ازدواج و اشتغال در زمان فوت متوفی در ردیف افراد تحت پوشش قرار نگرفتند و یا از ردیف خارج شده باشند در صورت احراز شرایط مجدد (نداشتن شوهر و عدم اشتغال بکار) "از تاریخ ثبت تقاضا" در دبیرخانه واحد اجرایی ذیربط، پس از مشاهده اصل شناسنامه فرزند و تکمیل تعهدنامه مربوطه امکان پذیر خواهد بود.
6- احراز شرایط فرزندان اناث به چه صورت است؟
ادعای نداشتن شغل (درآمد ناشی از اشتغال) و شوهر با رویت اصل شناسنامه متقاضی و اعلام کتبی فرزندان اناث پس از ثبت در دفتر واحد اجرائی مربوطه طبق فرم پیوست شماره 2 و تایید توسط بازرس فنی شعبه پذیرفته میشود و تعیین صحت و سقم ادعای مزبور در هر شعبه با تائید رئیس شعبه و مسئول امور فنی مستمریها خواهد بود.
شرایط و مدارک برقراری کفالت فرزندان اناث مستمری بگیر
8- چرا مستمری فرزندان اناث قطع شده است؟ چنانچه فرزند ایشان ازدواج نکرده باشد به کجا باید اعلام کند، سایت یا شعبه؟
در صورت دارا بودن شغل یا شوهر قطع می شود. در حال حاضر با عنایت به عدم ساخت نرم افزار مربوطه در سامانه خدمات غیر حضوری از طریق مراجعه حضوری به شعبه مربوطه امکانپذیر است.
9- با وارد کردن کد ملی متوفی سیستم، اقدامی جهت ادامه مراحل انجام نمیدهد، چه باید کرد؟
این خدمت برای فوتیهایی که شماره تأمین اجتماعی دارند تعبیه شده است و علت عدم امکان ادامه مراحل یا عدم ثبت فوت در ثبت احوال یا عدم تخصیص شماره تأمین اجتماعی ssn به متوفی است.
10- در صورتی که سیستم فرزند اناث را شناسایی نکند چه باید کرد؟
این خدمت برای فرزندان اناثی طراحی شده است که دارای اطلاعات معتبر در نام نویسی متمرکز سازمان باشند. به عبارتی در صورتی که سیستم قابلیت شناسایی را نداشته باشد پیغامی با عنوان «اطلاعات فرم کامل نمی باشد» نمایش داده میشود که نشاندهنده عدم وجود نامنویسی متمرکز فرزند اناث به عنوان فرد تبعی مرحوم است و باید به متقاضی اعلام شود که ابتدا باید جزء افراد تبعی مرحوم قرار گرفته باشید و دارای نامنویسی متمرکز فعال باشید.
پروسه ثبتنام به دلیل عدم وجود نامنویسی متمرکز غیرحضوری برای افراد تبعی بازماندگان در حال حاضر در واحدهای نامنویسی شعب سازمان به صورت حضوری صورت میپذیرد.