خیانت به دفاع مقدس با تحریف و روایتگریهای نامعتبر
![خیانت به دفاع مقدس با تحریف و روایتگریهای نامعتبر](https://cdn.isna.ir/d/off/hamedan/2020/09/27/3/61742348.jpg)
هشت سال دفاع مقدس میراث با شکوهی است که پس از گذشت 40 سال نسل به نسل به دست ما رسیده و اگر به 40 سال قبل برگردیم از این گنجینه گرانقدر میتوانیم درس ایثار، تدبر، شجاعت و تقوا بیاموزیم اما آنچه امروز اهمیت دارد حفظ و نگهداری صحیح و انتقال بدون نقص آن به نسلهای بعد است.
امروز به علت هجمه دشمنان و جنگ نرم، لزوم روایتگریهای قوی فرماندهان دوران دفاع مقدس و ثبت خاطرات شفاهی جانبازان و آزادگان جنگ به صورت کتاب، صوتی و تصویری بیش از هر زمان دیگر احساس میشود چراکه وجود منابع معتبر در این حوزه روشنگر و فانوس راه جوانان خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب بارها در فرمایشاتشان به حفظ و توجه ویژه و جلوگیری از تحریف این حماسه جاودان تأکید فرمودهاند همچنین در سخنرانی اخیر خود به صراحت بیان کردند که «ما در باب دفاع مقدس کوتاهی کردیم و احتیاج به کارهای زیادی در این زمینه داریم چرا که تحریف و دستهای تحریفگر در کمین هستند. الان شما فرماندهان و شاهدان جنگ هستید و به این موارد پاسخی میدهید اما 20 سال بعد از این جمعیت عدهای نیستند، 30 سال بعد جمع بزرگتری نیستند؛ پس باید معرفتافزایی را در این زمینه افزایش داد» به همین علت شرایط کنونی حضور هر چه بیشتر و قویتر فرماندهان دفاع مقدس و روایتگران معتبر را میطلبد.
در همین راستا و تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر فعالیت در زمینه جلوگیری از تحریف دوران دفاع مقدس به سراغ مسئول مجمع روایان دفاع مقدس کشور رفتیم و نظر وی را در این باب جویا شدیم.
سردار رضا میرزایی یکی از فرماندهان دوران مقدس است که پس از پایان دوران جنگ به صورت مستمر و ویژه در زمینه حماسه دفاع مقدس مشغول به پژوهش و گردآوری مطالب و منابع معتبر است، از جمله سمتهای کنونی وی محقق و پژوهشگر دفاع مقدس، مسئول مجمع روایان دفاع مقدس کشور، استاد علوم نظامی در دانشگاهها، مشاور و کارشناس ارشد نظامی ستاد مرکزی راهیان نور کشور در امور راویان و یادمانها و همچنین استاد راویان دفاع مقدس و نویسنده و گردآورنده کتاب حماسه نامداران گمنام است که از منابع معتبر حوزه دفاع به شمار می آید.
سردار میرزایی در طول دفاع مقدس پنج بار به درجه جانبازی نائل آمده و در حال حاضر جانباز 75 درصد است همچنین قبل از آغاز رسمی جنگ و نیز مدتها بعد از پایان جنگ تحمیلی به مدت 142 ماه در جبهه و نوار مرزی کشور حضور فعال داشت.
این فرمانده دوران دفاع مقدس در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه باید از جریان تحریف دفاع مقدس جلوگیری به عمل آید، اظهار کرد: 32 سال از پایان جنگ تحمیلی و دفاع مقدس کشور می گذرد و طی این مدت بسیاری از فرماندهان و رزمندگان بر اثر جراحات ناشی از عوارض جنگ شهید و برخی فوت شدهاند همچنین گروهی دیگر توانایی روایتگری و سخنوری خود را به دلایلی همچون افزایش سن، عوارض شیمیایی یا جانبازی از دست دادهاند.
وی افزود: با وجود دلایل مذکور ما باید شاهد کاهش تعداد پیشکسوتان، فرماندهان و مسئولان مرتبط با دفاع مقدس باشیم اما متأسفانه روز به روز تعداد این افراد افزایش یافته است که نشان میدهد بسیاری از کسانی که در حاشیه قرار داشتند، به میدان آمده و مسائلی را بازگو میکنند که گاه سندیت ندارد و یا در تخصص و حیطه وظایف آنها نیست در حالیکه هر رزمندهای تنها باید خاطرات خود را بیان کند.
میرزایی با تأکید بر اینکه نباید از مقام شهدا در جهت مسائل سیاسی و کسب قدرت سوءاستفاده کرد، گفت: شهداء هیچ نیازی به بزرگنمایی ندارند و متأسفانه برخی برای رسیدن به منافع خودشان استفاده میکنند که این امر بزرگترین گناه در حق شهداء است این در حالیست که نباید موضوعات سیاسی و مقام را با شهداء مخلوط کنیم.
وی با بیان اینکه جایگاه هر شهید را باید با اقداماتی که انجام داده است، به مردم معرفی کنیم همچنین از اغراق و مبالغهگویی در بیان خاطرات شهداء باید جلوگیری به عمل آید، اذعان کرد: تمام شهداء دارای مقام والایی هستند اما امروز شاهد هستیم گاهی مباحثی درباره برخی شهیدان بیان میشود که قطعا میتوان گفت خودشان نیز از این امر راضی نیستند، بسیاری از شهیدان والامقام ما که اقدامات بسیار بزرگی انجام دادهاند، معرفی نشده و برخی نیز دائم و مستمر از آنها در هر رخدادی نامبرده میشود که حتی خانواده همین شهداء نیز از این امر ناراضی هستند.
مسئول مجمع روایان دفاع مقدس کشور افزود: بسیاری از بزرگان ما به فراموشی سپرده شدهاند که این مسئله همان جریان تحریف دفاع مقدس است، در چنین وضعیتی افرادی که معمولا در رسانهها نفود دارند، مکررا یک شهید را معرفی و وی را برجسته میکنند در صورتی که در جنگ فقط یک گروه خاص جنگ را پیش نبردهاند، از سرباز تا فرمانده همه نقش مؤثر خود را ایفا کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال عدالت در گفتارمان هستیم نباید هیچ شهیدی را فراموش کنیم، در زمینه روایت دفاع مقدس شاهد هستیم بسیاری از افراد غیرنظامی که در امور نظامی و تخصصی ندارند، در برنامههای صداوسیما استراتژی عملیات شرح میدهند که واقعا حیرت انگیز است.
میرزایی با انتقاد به مصاحبه اخیر یکی از نمایندگان مجلس همدان در برنامه «معبر چهلم» اظهار کرد: افراد غیرمتخصص نظامی در راستای جلوگیری از اختلافات و تحریف دفاع مقدس باید از ورود به چنین مسائلی خودداری کنند و تنها به بیان خاطرات شخصی خود و آنچه از آنها خواسته شده، بپردازند.
وی بیان کرد: در این برنامه هدف از عملیات 11 شهریور قراویز سال 60 را انتقام از خون شهیدان رجایی و باهنر دانستند در صورتی که در تمام هشت سال دفاع مقدس ما حتی یک عملیات در راستای انتقام نداشتیم بلکه تنها در جهت حفظ تمامیت ارضی کشور، عقبراندن دشمن، تعقیب و تنبیه متجاوز و دفاع از جان، مال و ناموس کشورمان بوده است.
این فرمانده دوران دفاع مقدس تأکید کرد: بیان چنین مسائلی یعنی خیانت و تحریف دفاع مقدس، بنده به عنوان یکی از فرماندهان عملیات 11 شهریور بیش از 70 شبانه روز برای طراحی این عملیات تلاش کردیم، چطور ممکن است عملیاتی در عرض سه روز پایهریزی و طراحی شود و صورت بگیرد؟
وی با بیان اینکه طراحی و شناسایی و تهیه مهمات و امکانات برای هر عملیات در دوران دفاع مقدس گاهی ماهها طول میکشید و اجرای یک عملیات در عرض سه روز اصلا عقلانی نیست و کسی آن را باور نمیکند، مطرح کرد: اگر در طول دوران دفاع مقدس در راستای انتقام فردی از خون یک شهید بارز یا شخص خاصی عملیات انجام شده باشد خیانت به کشور است، نام عملیات ها ممکن بود به نام شهداء باشد اما به خاطر یک شهید چنین چیزی نداشتهایم بلکه همانطور که ذکر شد هدف اصلی دفاع از کشور بوده است.
میرزایی ادامه داد: از دیگر مباحث بیان شده در این برنامه اثرگذاری تنها چهار تن در عملیات 11 شهریور بوده است که این بیانات بسیار اختلاف برانگیز بود تا جایی که بعد از پخش برنامه از برادران ارتشی با بنده تماس گرفتند و از نادیده گرفتن نقش ارتش در صحبتهای وی بسیار گلهمند بودند.
در جنگ سپاه و ارتش شانه به شانه هم جلو آمدند
این کارشناس ارشد نظامی ستاد مرکزی راهیان نور کشور در امور راویان اظهار کرد: در تمام عملیاتها افراد زیادی وظایفی داشتهاند که هر کدام در جایگاهی نقش خود را ایفا کردند، در همین عملیات چندین فرمانده حضور داشتند و سپاه و ارتش شانه به شانه هم جلو آمدند بنابراین نمیتوان این مسئله را محدود به چند تن کرد.
وی اضافه کرد: افراد غیرمسئول و شخصی نباید به این صورت یک عملیات و حماسه را بهم بریزند و خدمات همه را نادیده بگیرند، یک عملیات فراتر از چهار نفر است، صداوسیما و خبرنگاران نیز باید قبل از مصاحبه اطلاعات کافی جمعآوری کرده و از هر گونه تحریف دفاع مقدس جلوگیری کنند.
وی یکی از راههای جلوگیری از تحریف دفاع مقدس را عملکرد درست رسانهها در شناخت راویان دانست و تصریح کرد: رسانهها و خبرنگاران برای اینکه عملیاتها به انحراف کشیده نشود، باید جایگاه فرد مصاحبه شوند را بشناسند و شرعا باید چهار موضوع را مدنظر قرار داده و از رزمنده سوال کنند. در عملیات حضور داشته یا نه؟ چه مدت حضور داشته؟ مسئولیت شما چه بوده است؟ فرمانده شما چه کسی بوده است؟ و از پاسخ همین سوالات واقعیت مشخص میشود و از انحراف جنگ توسط افراد غیرمتخصص جلوگیری به عمل میآید.
مسئول مجمع روایان دفاع مقدس کشور ضمن گله از علمکرد اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان بیان کرد: این اداره متولی کنترل بر روی روایتگریها، چاپ کتب و فعالیت راویان است اما به نظر میرسد این مسئله در استان رها شده است، هر کسی میتواند به روایتگری بپردازد، مدیرکل حفظ آثار استان هم باید به صورت فعالانه وارد عمل شود و از فرماندهان جنگ برای روایتگریها استفاده کند.
افزایش چاپ بدون نظارت کتابهای دوران دفاع مقدس
وی با اشاره به چاپ بدون نظارت و کنترل کتاب های مرتبط با حوزه دفاع مقدس و افزایش این کتابها، به خبرنگار ایسنا گفت: به نظر میرسد محتوای این کتابها کنترل نمیشوند چراکه دارای صدها مورد نقص هستند، برخی نویسندگان نیز موضوعاتی غیرواقعی و تصورات ذهنی و هیجانی خود را وارد کتاب میکنند و واقعیتها را کنار میگذارند که این مسئله برای دفاع مقدس فاجعه و مصیبت است.
میرزایی خاطرنشان کرد: نویسندگان باید امانتدار باشند، مباحث را راستی آزمایی کرده و از فرماندهان جنگ تأییده بگیرند و از رنگ و لعاب دادنهای غیرواقعی به متن خودداری کنند. برخی مؤسسات نیز بازار گرمی کرده و به فکر اصل نوشته نیستند، در بحث دفاع مقدس چنین مباحثی باید کنار گذاشته شود وگرنه تحریف صورت میگیرد.
فرماندهان جنگ هنوز زنده هستند
این فرمانده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه متولیان حفظ آثار دفاع مقدس تمام تلاش خود را در حفظ آثار به کار ببرند و برای آنها برنامه داشته و اجازه ندهند هر کس هر طور که دوست دارد، جنگ را روایتگری کند، تأکید کرد: در برخی کتابها واقعیت در غیرواقعیت گمشده است در صورتی که فرماندهان جنگ هنوز زنده هستند و میتوانند برای حل این مشکلات گام بردارند.
وی اذعان کرد: به عنوان یک کارشناس ارشد نظامی و پژوهشگر دوران دفاع مقدس از دیدن چنین مسائلی واقعا زجر میکشم، متولیان این امر باید به خود بیایند در غیراین صورت همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند «دشمن وارد عمل میشود و برای ما کتاب خواهد نوشت».
میرزایی در ادامه با بیان اینکه هدفم از این مصاحبه تنها عمل به دستور مقام معظم رهبری است چراکه ایشان آرزومندند دفاع مقدس تحریف نشود و واقعیتها را برای نسلهای آینده بیان کنیم، اضافه کرد: این مسئله تنها مربوط به استان همدان نیست بلکه همه استانهای سراسر کشور دچار این آفت شدهاند، حتی بسیاری از استانها وضعیتی بدتر از استان همدان دارند.
وی در پایان مطرح کرد: به بنده این اختیار داده شده است که در صورت بروز خطا و تحریف دفاع مقدس آن را رسانهای کنم، تخصص من دفاع مقدس است، اگر تخصص نداشتم چنین اختیاری به من داده نمیشد همچنین آمادگی رفع ایرادات کتابهای مرتبط با دفاع مقدس با استفاده از اسناد معتبر جنگی هستم.
انتهای پیام