سه‌شنبه 6 آذر 1403

دارنده سهمیه پارالمپیک توکیو: در شرایط تمرینی نابرابر، انتظار مدال منصفانه نیست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دارنده سهمیه پارالمپیک توکیو: در شرایط تمرینی نابرابر، انتظار مدال منصفانه نیست

تهران - ایرنا - دارنده سهمیه پارالمپیک توکیو گفت: امروزه میادین ورزشی به ویژه المپیک و پارالمپیک میادین رویارویی و جنگ غیرمستقیم است و انتظار مدال از ورزشکارانی که با شرایط نابرابر یا ضعیف‌تر از حریفانشان در این میادین حاضر شده‌اند، انتظاری غیرمنصفانه است.

اصغر زارعی‌نژاد روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تمامی ورزشکاران ایرانی غیر از ورزشکاران رشته‌های پولساز، نسبت به حریفان خود در سایر کشورها در شرایط نابرابر رقابت می‌کنند.

دارنده مدال برنز پرتاب وزنه پارالمپیک 2004 آتن گفت: اما با تمام این شرایط و با وجود کرونا در جهان تمام تلاشم را خواهم کرد تا در توکیو مدالی با بهترین رنگ برای شادی دل مردم کشورم کسب کنم و سرباز خوبی در برافراشتن پرچم ایران سرافرازمان باشم.

این پاراکماندار 38 ساله کشورمان گفت: آخرین مسابقه‌ای که در آن شرکت کردیم مسابقات جهانی 2019 هلند بود که موفق به کسب سهمیه پارالمپیک شدیم و پس از چند مرحله اردو که آخرین مرحله آن بهمن‌ماه سال گذشته در کیش بود، حدود 8 ماه اردویی برای آماده‌سازی نداشتیم.

زارعی نژاد با بیان اینکه نخستین اردوی آماده سازی پاراکمانداران از 19 مهرماه آغاز شد، گفت: متاسفانه علی رغم اینکه پیش از شروع اردو تست کرونا از تک تک کمانداران گرفته شده بود و کمانداران خوابگاه اختصاصی داشتند و هر نفر در اتاق مجزا استراحت می‌کرد، به دلیل موج جدید ویروس اردو نیمه کار تعطیل شد.

وی که از 19 سالگی فعالیت ورزشی خود را در رشته دوومیدانی آغاز و پس 15 سال فعالیت و کسب یک مدال پارالمپیک و سه مدال طلای جهانی وارد رشته تیراندازی با کمان شده است، افزود: نمی‌دانیم کمیته ملی پارالمپیک چه برنامه‌ای برای آماده سازی کمانداران دارد اما امیدوارم با توجه به اینکه این رشته انفرادی بوده و از سویی برخورد فیزیکی بین ورزشکاران وجود ندارد هرچه سریعتر اردوها از سر گرفته شود تا پاراکمانداران با آمادگی بالا در توکیو به مصاف حریفان بروند.

وی در پاسخ به اینکه چه خواسته‌هایی است مسوولان ورزشی و کمیته ملی پارالمپیک دارید، گفت: هم سپاسگزاریم و هم گلایه‌مند؛ از سال گذشته تاکنون حقوق آنچنانی دریافت نکرده‌ایم کما اینکه من یک راننده اسنپ هستم و خرج خودم را از این طریق به دست می‌آورم و تامین هزینه‌ها برای فعالیت ورزشی و تمرین برایم بسیار سخت است.

وی با بیان اینکه به دلیل تعطیلی به صورت شخصی تمریناتش را پیگیری می‌کند، افزود: کمیته ملی پارالمپیک سال گذشته براساس یک رده بندی برای حضور در اردوها به ورزشکاران حقوق پرداخت می‌کرد و با توجه به اینکه پاراکمانداران در رده بندی سه قرار داشتند، اعلام شد که برای حضور در اردو حدود یک تا یک میلیون و 200 هزار تومان به آنان پرداخت شود، که البته همین مبلغ هم نصفه و نیمه پرداخت شد.

دارنده 3 مدال طلای مسابقات جهانی 2003 نیوزلند در رشته دوومیدانی، اضافه کرد: مسوولین وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی پارالمپیک می‌دانند و همانطور که رهبر معظم انقلاب گفته‌اند، ما باید در عرصه ورزشی اقتدارمان را نشان دهیم و مدال‌آور باشیم.

زارعی نژاد ادامه داد: همه می‌دانند حضور در میادین المپیک و پارالمپیک نیازمند ورزشکاران حرفه‌ای است و یک ورزشکار حرفه‌ای نباید در بحث معیشتی و تجهیزات با مشکل مواجه باشد و این درحالی است که تک تک ما برای تامین حداقل تجهیزات‌مان در مضیقه هستیم.

دارنده سهمیه پاراتیروکمان کمان توکیو گفت: در حال حاضر خرید یک بسته تیر برای ورزشکار حرفه‌ای که باید روزی 200 تا 300 تیر و در طول سال بین 15 تا 20 هزار تیر بزند، با توجه به نوع سرتیر و شفت و نوسان بازار بین 450 تا 650 دلار هزینه دارد و حالا تصور تامین این هزینه برای فردی چون من که با یک پراید در اسنپ فعالیت می‌کنم و امرار و معاشم از این راه است چگونه خواهد بود.

به گفته این ورزشکار با توجه به مستهلک شدن تیرها در 6 ماه تا یک سال، خرید یک بسته جدید تیر با قیمت دلار امروز بین 15 تا 18 میلیون تومان هزینه در بر دارد و برای ورزشکاری مثل من مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

وی گفت: جوایزی که در پایان المپیک یا پارالمپیک به ورزشکاران داده می‌شود باید در حدی باشد که زحمات چهارسال آنان را پوشش دهد زیرا یک ورزشکار خانواده‌اش در این مدت سختی و محدودیت های زیاد را متحمل و خود را برای حضور در المپیک یا پارالمپیک آماده می‌کند.

دارنده سهمیه پارالمپیک توکیو تصریح کرد: توجه و حمایت از ورزشکاران انگیزه آنان را برای مبارزه‌ای سخت‌تر و امید به پیروزی در برابر حریفانشان با تمام نابرابری‌ها در روند آماده سازی را افزایش می‌دهد.

اصغر زارعی نژاد متولد 1360 است که از سال 79 به شکل حرفه‌ای در رشته پارا دوومیدانی فعالیت خود را آغاز کرد و پس از 15 سال فعالیت در این رشته و کسب 3 مدال طلای مسابقات جهانی 2003 نیوزلند در مواد پرتابی و کسب مدال برنز پرتاب وزنه در پارالمپیک 2004 آتن، از سال 95 فعالیت در رشته پاراتیروکمان را آغاز کرد. وی بیش از 2 سال است که عضو تیم پاراتیروکمان ایران بوده و سال گذشته در جریان مسابقات جهانی هلند توانست سهمیه المپیک توکیو را نیز کسب کند.

*س_برچسب‌ها_س*