چهارشنبه 7 آذر 1403

دانشجویان علوم پزشکی به عرصه خدمات مناطق محروم وارد شوند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دانشجویان علوم پزشکی به عرصه خدمات مناطق محروم وارد شوند

وزیر بهداشت تاکید کرد: دانشجویان علوم پزشکی به عرصه خدمات مناطق محروم وارد شوند و باید زمینه این کار در دانشگاه ها ایجاد شود.

وزیر بهداشت تاکید کرد: دانشجویان علوم پزشکی به عرصه خدمات مناطق محروم وارد شوند و باید زمینه این کار در دانشگاه ها ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهرام عین اللهی امروز در مراسم افتتاحیه طرح های دانشجویی و فرهنگی 20 دانشگاه علوم پزشکی در کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: دانشجویان به عنوان امید آینده کشور باید مورد توجه باشند.

وی گفت: عدم اطلاع نسل جوان از تاریخ پرافتخار انقلاب اسلامی موجب می شود دشمن جرات کند و به انحای مختلف مطالب کذایی را عنوان کند. از همین رو باید تاریخ را دوباره برای نسل جوان بازگو کنیم.

وزیر بهداشت افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی حوزه سلامت است. اینکه برخی نیروهای سلامت در خارج از ایران جذب می شوند نشان از کیفیت نیروی انسانی حوزه سلامت دارد.

وی دفاع مقدس را یکی از برترین عرصه های نمود توانمندی نیروهای حوزه سلامت برشمرد و گفت: وقتی در دفاع مقدس دشمن حمله شیمیایی کرد هیچ کس درس آن را نخوانده بود ولی نیروهای جوان گروه پزشکی در آن زمان رفتند جستجو کردند و مطالب پزشکی را کندوکاو کردند تا جایی که اکنون در درمان جانبازان شیمیایی ایران یکی از مهمترین رفرنس ها است.

عین اللهی خاطرنشان کرد: کسانی که در عرصه دفاع مقدس نقش آفرینی می کردند جوانان بودند و حماسه آن دانشجویان را می توانیم در چهره هایی مانند شهید علم الهدی، شهید رهنمون و سایر شهدا ببینیم.

وی گفت: در این 43 سال همواره در فشار و تحریم و تهدید نظامی بوده ایم ولی هیچ کس یک قدم عقب ننشست و اکنون هیچ رشته ای از کاردانی تا فلوشیپ در جهان نیست که در دانشگاه های علوم پزشکی تدریس نشود.

وزیر بهداشت یادآور شد: نیروهای انسانی خوب و توانمند سلامت با همه بی مهری ها در حال تلاش هستند.

وی گفت: آموزش دو مولفه مهم استاد و دانشجو را دارد. امروز به استاد دانشمند، متعهد، معتقد به نظام به عنوان یک استاد واقعی نیاز داریم. استاد باید پیوست هایی داشته باشد که بتواند به پیشرفت علم و دانش دانشگاه باشد نه اینکه فقط به فکر منافع خودش باشد.

عین اللهی با بیان اینکه تمام امید ما به دانشجویان است، گفت: مملکتی که با خون هزاران شهید آبیاری شده نیاز به نسل جدیدی از مدیران دارد که مسئولیت را برعهده بگیرند.

وی گفت: مهمترین کار دانشجو کار علمی است و ما از پژوهش های دانشجویی به طور جدی حمایت می کنیم. بیش از 850 مرکز تحقیقاتی داریم که دانشجویان باید در آنها حضور یابند و نسل قدیم آموخته های خود را به آنها بگویند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه دانشجویان باید برای خود برنامه داشته باشند، تاکید کرد: مسئولان باید دانشجویان را همچون فرزندان خود بدانند و اگر دانشجویی مشکلی دارد همانند یک فرزند به آن رسیدگی کنند.

وی افزود: در فضای امروز و غلبه فضای مجازی، ما بیش از پیش به اساتید راهنمای واقعی نیاز داریم، نه استادی که تبلیغات غرب را بکند یا دانشجو را به رفتن خارج ترغیب کند.

عین اللهی با تاکید بر لزوم اجرای برنامه های فرهنگی برای دانشجویان گفت: راهیان نور از جمله برنامه های مفید برای دانشجویان بود. ضمن اینکه مناسب ها فرصت مناسبی برای اجرای برنامه های فرهنگی بخصوص در خوابگاه ها است.

وی گفت: حضور در میدان خدمت را به دانشجویان توصیه می کنم. اگر دانشجو بیگانه از مردم باشد نمی تواند درد مردم را بداند. باید زمینه ای در دانشگاه ها ایجاد شود که دانشجو در عرصه خدمت به خصوص مناطق محروم وارد شود.

وزیر بهداشت افزود: آشنایی با روش های جدید و فراگیر آموزشی و مشارکت دانشجویان در تصمیم سازی دانشگاه ها از ملزومات است. به همه روسای دانشگاه ها توصیه شده که از میان دستیاران و دانشجویان مشاور جوان داشته باشند.

وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست مالیات سیگار را وضع کنند و گفت: از نمایندگان می خواهم از موضوع مالیات سیگار کوتاه نیایند. کشورهای دیگر بالاترین مالیات را برای سیگار وضع کرده اند. 13 درصد مرگ و میر در کشور از سیگار و عوارض آن است. با وجود مالیات سیگار دیگر سیگار ارزان در اختیار مردم نیست، سیگار ارزان برای جامعه مضر است.

عین اللهی افزود: از خیرین که وارد حوزه ساخت دانشگاه و خوابگاه شده اند نیز تشکر می کنیم.