دانشآموزان بیشفعال تحت پوشش خدمات آموزشی ویژه قرار میگیرند
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: هماکنون شیوع بیشفعالی بهویژه در دوره ابتدایی افزایش یافته است، بر همین اساس ارائه خدمات و آموزشهای لازم به این گروه و خانوادههای آنها در مراکز مشکلات ویژه یادگیری مد نظر است.
مجید هداوند معاون برنامهریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره ارائه خدمات به دانشآموزان بیشفعال اظهار کرد: در جلسه 33 شورای سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، ارائه خدمات به سه گروه از دانشآموزان تصویب شد و بر این اساس دانشآموزان اوتیسم که ارائه خدمات به آنها شروع شده است، دانشآموزان دارای نارسایی توجه یا بیشفعالی و دانشآموزان دارای مشکلات گفتاری و زبانی تحت پوشش خدمات این سازمان قرار میگیرند.
وی درباره ارائه خدمات به دانشآموزان دارای بیشفعالی گفت: هماکنون شیوع بیشفعالی بهویژه در دوره ابتدایی افزایش یافته است و طبق برخی تحقیقات، 5 درصد از دانشآموزان در حال تحصیل دارای این مشکل هستند؛ بر همین اساس ارائه خدمات و آموزشهای لازم به این گروه و خانوادههای آنها در مراکز مشکلات ویژه یادگیری مد نظر است.
معاون برنامهریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درباره هدف از تدوین ساختار آموزش دانشآموزان با نارسایی توجه یا بیشفعالی عنوان کرد: پیشگیری از شکستهای آموزشی و رفتاری، ارائه خدمات و مداخلات بهنگام و طراحی راهبردها و روشهای ارزیابی، آموزشی و توانبخشی دانشآموزان دارای نارسایی توجه یا بیشفعالی از اهداف مدنظر است.
هداوند درباره نشانههای بیشفعالی دانشآموزان مطرح کرد: مجموعهای از نشانههای رفتاری همچون حواسپرتی، عدم توجه پایدار، عدم توجه به جزییات وجود دارد همچنین بیشفعالی دست کم در دو موقعیت یا بیشتر (مثلاً در خانه، مدرسه درجمع دوستان یا خویشاوندان و یا در فعالیتهای دیگر) وجود دارد و منجر به آشفتگی و اختلال در عملکرد مناسب تحصیلی و ارتباطی کودک با سایر همسالان، والدین و معلم میشود.
وی متذکر شد: توجه به دانشآموزان بیشفعال در دوره پیشدبستانی، ابتدایی و متوسطه و ارائه خدمات از طریق مراکز ویژه یادگیری مدنظر است که پس از تصویب ساختار و مراحل قانونی اجرا خواهد شد.
افت تحصیلی رها شده دانشآموزان را تهدید میکند / پیشنهاد 3 برنامه برای جبران افت یادگیری بیتوجهی به 85 درصد دانشآموزان دارای اختلال یادگیری شناسایی مشکلات ویژه یادگیری در طرح سنجش سلامت دانش آموزان بدو ورود به دبستان دانشآموزان دارای اختلال یادگیری چه ویژگیهایی دارند؟ + آدرس مراکز مشکلات یادگیری رصد مشکلات ویژه یادگیری به برنامه "سنجش کلاس اولیها" اضافه شد