دختر وزنه بردار مفقود شده ایرانی را فریب دادند! | دلیل حضور همسر بهداد سلیمی در سفر اسپانیا چه بود؟
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در مورد ناپدید شدن دختر وزنهبردار در اسپانیا اظهار داشت: به برخی از ورزشکاران جوان گاهی پیشنهادات وسوسهانگیزی ارائه میشود که آنها به طور ناخواسته فریب میخورند.
محمد شروین اسبقیان در مورد حواشی پیش آمده برای فدراسیون وزنه برداری و ناپدیدشدن فاطمه کشاورز یکی از ورزشکاران دختر اعزامی به مسابقات جهانی جوانان در اسپانیا، گفت: ورزشکاران ما باید توجه لازم را داشته باشند که بعضا افراد مغرض و زاویه دار با ایران به دنبال این هستند تا مسیر ورزشکاران را با وعده های فریبنده عوض کنند و به همین منظور بر روی ورزشکاران جوان کار میکنند.
وی افزود: ضرورت دارد روسای فدراسیون های ورزشی و نایب رئیس بانوان توجه لازم را به این موضوع داشته باشند و با آگاهی بخشی به موقع ورزشکاران مانع بروز چنین اتفاقاتی شوند. ورزشکاران به لحاظ سن جوانی بعضا پیشنهادات اغواکنندهای به آن ها داده میشود که نادانسته فریب میخورند و بعدا پشیمان می شوند.
اسبقیان تصریح کرد؛ نظام جمهوری اسلامی و وزارت ورزش اعتقاد دارد که این ها فرزندان این مرز و بوم هستند و آغوش ایران و جامعه ورزش همواره برای بازگشت آن ها باز است. حتی وزیر ورزش به صراحت اعلام کردند که اگر ورزشکاران ما مشکلاتی داشته باشند در وزارت ورزش وقت کافی را در اختیار آن ها قرار می دهند تا پای درد و دل آن ها بشینند. اراده وزارت ورزش حل مشکلات پیش روی جوانان در حوزه ورزش براساس منویات رهبر معظم انقلاب است. برنامه ریزی برای حل مشکلات اشتغال، مسکن، ازدواج و معیشت ورزشکاران در دستور کار وزارت ورزش است. به ورزشکاران جوان دختر و پسر عرض می کنم که به ظرفیت ها و پیراهن تیم ملی خود افتخار کنند که در کشوری مستقل، مقتدر و با وجود رهبری فاضل و حکیم زندگی می کنند که رهنمودهای ایشان همواره راهگشای بسیاری از مشکلات ورزشکاران بوده است.
او همچنین در رابطه با لیست پرحاشیهای که فدراسیون وزنهبرداری برای سفر به اسپانیا به شورای برون مرزی ارسال کرده بود، اظهار کرد: همسر بهداد سلیمی به عنوان ماساژور تیم اسمش به شورای برون مرزی رفته بود و این کار را به خاطر این که ویزا بگیرد به این شکل اسمش مطرح شده بود. البته آنها قبل از تیم رفتند و حتی هزینه ها را نیز خودشان پرداخت کردند که در این زمینه فدراسیون وزنه برداری سهل انگاری کرده و کار اشتباهی انجام داده است، وگرنه وزارت ورزش اجازه چنین کاری را به هیچ کسی نمی دهد.
وی با بیان این که تنها 20 نفر عازم اسپانیا شدند، گفت: فدراسیون وزنه برداری یک اشتباهی انجام داد بعد از این که وزارت در جریان چنین موضوعی قرار گرفت توضیحاتی در این خصوص ارائه دادیم و پس از آن 20 نفر به اسپانیا رفتند.
وی خاطرنشان کرد: طی جلسهای که با سجاد انوشیروانی داشتم به من گفت اشتباه کرده و حتی به خاطر این مساله در رسانهها عذرخواهی کرده است، اما با این وجود رسانهها باز هم دست بردار نیستند.
معاون وزیر تاکید کرد: بعد از این قضیه انوشیروانی با من جلسهای داشت و لیست 20 نفر اعزامی را آورد و ما رسانهای کردیم، حتی چند نفری که قرار بود به عنوان خبرنگار و یا همراه اعزام شوند اسم آن ها را خط زدند و تنها 20 نفر اعزام شدند.
اسبقیان در خصوص واکنش وزارت ورزش به این موضوع گفت: وزارت ورزش قبل از این که این موضوع رسانهای شود اسامی را خط زد. البته شورای برون مرزی در این زمینه خطایی انجام نداده است. افراد حاضر در شورا از کارشناسان صاحب نظر در حوزه ورزش بوده که سه نفر از روسای فدراسیون ها از جمله هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو، پورسلمان رئیس فدراسیون شمشیربازی و داوری رئیس فدراسیون بسکتبال، دو نفر از معاونین وزیر و نماینده امور خارجه، مدیر کل بین الملل وزارت ورزش، نماینده حراست، مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیون ها و... اعضای اصلی این شورا را تشکیل می دهند. این به آن معنی نیست که هر درخواستی را بدون بررسی مورد تایید قرار دهند. وقتی متوجه شدیم موضوع این ماساژور چیست به فدراسیون تذکر دادیم و اسم او را خط زدیم. حتی خود سجاد انوشیروانی نیز همراه تیم به اسپانیا نرفت و گفت وقتی بهداد سلیمی آن جاست من برای چه بروم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خود فدراسیون این مجوز را دارد که برای فردی با هزینه ی شخصی ویزا بگیرد، افزود: نه چنین مجوزی را ندارند و این که چنین فردی را به شورای برون مرزی معرفی کردند، گفته شده ماساژور تیم است. مگر این که شرایط خاصی وجود داشته باشد و دلایل گرفتن مجوز را مطرح کنند، وگرنه شورای برون مرزی تحت هیچ شرایطی به خانواده ورزشکار و روسای فدراسیون ها مجوز گرفتن ویزا نمیدهد مگر این که ورزشکار نونهال یا نوجوانی باشد و بخواهند دلیل قانع کنندهای بیاورند که حتما والدینش باید کنار او باشند تا در این صورت شورای برون مرزی مجوز بدهد. تا امروز هم شورای برون مرزی به همین راحتی برای کسی مجوز صادر نکرده است و اگر خلاف این باشد قطعا جلوی آن را می گیریم همان طور که برای وزنهبرداری این کار را انجام دادیم.
معاون وزیر در پاسخ به این پرسش که سهلانگاری فدراسیون وزنه برداری سبب شد تا تست دوپینگ 6 وزنه بردار جوان به موقع انجام نشود و از مسابقات جهانی حذف شوند، نظر شما در این خصوص چیست؟ تصریح کرد: طی جلسهای که در این زمینه با روسای فدراسیون پزشکی و وزنهبرداری داشتیم این موضوع را مطرح کردیم و متوجه شدیم که در زیر مجموعه این فدراسیون سهل انگاری شده و انوشیروانی نیز پذیرفت و قول داد که با زیر مجموعه که قطعا اشتباه کرده برخورد کند تا دیگر اشتباهی صورت نگیرد. فدراسیون پزشکی در این خصوص قصوری نداشته و مکاتبات خود را انجام داده بود. فدراسیون ها باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشند. چنین مسائلی به ورزشکاران جوان آسیب میزند. البته وزارت ورزش به عنوان ناظر بر عملکرد فدراسیون ها تذکرات لازم را در صورت نیاز خواهد داد و نباید چنین اتفاقاتی دوباره تکرار شود. ما تذکرات لازم را به فدراسیون دادیم.
معاون وزیر در پاسخ به این پرسش که آیا تغییراتی در معاونین وزارت ورزش و جوانان انجام خواهد شد یا خیر؟ گفت: بنا بر تصمیم مقام عالی وزارت او هر تصمیمی بگیرد ما به عنوان سربازان ولایت و نظام خدمتگزاریم. من کارمند وزارت ورزش هستم و همواره در حال پیگیری امور کارها میباشم.
وی در خصوص برنامه وزارت ورزش و فدراسیونها برای رشته های جدید المپیکی از جمله چوگان، اسکواش و فلگ فوتبال (زیرمجموعه راگبی) گفت: فدراسیون راگبی زیر مجموعه انجمن فدراسیون های ورزشی فعالیت خود را پیگیری می کند و اگر سهمیه بگیرد و در رنکینگ امتیاز لازم را کسب کند، دیگر مشکلی وجود ندارد. به دنبال تشکیل ستاد المپیک 2028 به ریاست دنیامالی هستیم که با هماهنگی کمیته ملی المپیک تمام مسائل در آن جا مطرح خواهد شد. دنیامالی توجه زیادی به این موضوع دارد. گام اول حضور موفقیتآمیز در بازی های آسیایی ناگویا ژاپن است و گام دوم برنامه ریزی دقیق و منسجم برای موفقیت در المپیک 2028 لس آنجلس خواهد بود.