درخشش جوانان ایرانی درتولید سازهای موسیقی ایرانی

به گفته عظیمی ارزش سازی همچون تار، کندن و تراش دادن با مقار است و جای کنده کاریها بر این ساز، به سان خطاطی با قلم است که هر هنرمند، ارزش هنرِ دستِ خود را بر روی آن هک میکرده و باقی میگذارد.
حضور حسین علیزاده در نمایشگاه سازخانه - این نمایشگاه جایی برای ارائهی سازهای تولیدیِ موسیقی ایرانی است
این سازنده تار و سنتور از توفیق بسیار خوب هنرمندان ایران در ساخت ساز سخن گفت و افزود: جوانان در این زمینه سازهای بسیار خوبی تولید میکنند و اگر درشتگویی نباشد، شخصا از سازِ تولیدی دیگران استفاده میکنم.
وی دلیل رشد سریع هنرمندانِ تولیدگرِ ساز را در چند مورد برشمرد و گفت: دلیل اول این است که در سالهای اولیه انقلاب به اساتید موسیقی دسترسی نداشتیم و همه چیز برهم ریخته بود و کسی نبود که ما را راهنمایی کند. در این بین جوانان دسترسی خوبی به علمِ این هنر داشته و دارند و بسیاری اساتید، جوانترها را بی هیچ چشم داشتی راهنمایی کردند. همچنین اساتیدی بودند که شاگردانی بسیار زبده تربیت کردند که امروز به استادکارانِ موسیقی بدل شدهاند.تصویری از نمایشگاه سازخانه - داریوش پیرنیاکان مشغول نواختن با سازِ تاری است که در این نمایشگاه ارائه شده است. علیاکبر شکارچی و حمیدرضا نوربخش هم در تصویر دیده میشوند.
عظیمی ادامه داد: در بخشِ ساختِ ساز در میراث فرهنگی استاد زنده یاد قنبری شاگردان بسیاری را تربیت کرد که امروز به استادکارانی قابل، بدل شده و در سطوح بین المللی، مطرح هستند.
حضور علیاکبر شکارچی در نمایشگاه سازخانه - این نمایشگاه جایی برای ارائهی سازهای تولیدیِ موسیقی ایرانی است
وی گفت: امروز هیچ تارِ «نافرمی» در دست نوازندگان دیده نمیشود که قرینگی و زیبایی توأمان در ساخت آن رعایت نشده باشد. این تولیدات صنعت و صدای بسیار خوبی دارند و به لحاظ کمی و کیفی در سطح بسیار قابل قبولی هستند.
حضور داوود گنجهای در نمایشگاه سازخانه - این نمایشگاه جایی برای ارائهی سازهای تولیدیِ موسیقی ایرانی است
این نوازنده تار و سنتور در مصاحبه با رادیو گفتوگو، در رابطه با چرایی افزایش کمی سازندگان ساز، گفت: پس از اعمال محدودیتها - که در بالا گفته شد - فعالان این رشته سعی کردند تولیداتی ماندگار ارائه دهند؛ درست به سانِ ساختههای موسیقیایی که در حافظه هنری ما ماندگار شدهاند و نمیتوان برای آن زمان و محدوده تعریف کرد.


