درخواست ویژه محسن هاشمی از حسن روحانی / اجتماع عوامل باند مهدی هاشمی در تهران!
روزنامه اعتماد خبر داده که در تهران همایشی با عنوان اندیشهها و آرای منتظری توسط عناصر باقیمانده از باند هدفیها (معدوم مهدی هاشمی) برگزار شده است.
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
***********
روزنامههای امروز شنبه دوم دی ماه در حالی چاپ و منتشر شد که سیگنال ضد ایرانی با محوریت روسی - عربی، گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از وضعیت بحرانی آب و گزارشها از سفر استانی دولت به استان گلستان در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
اوایل مهرماه سال جاری اعضای کمیته سیاسی حزب کارگزاران با حسن روحانی رئیسجمهور سابق در دفتر وی دیدار داشتند؛ سید افضل موسوی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتوگویی که بعد از این دیدار با تسنیم داشت درباره جزئیات آن گفته بود که توصیه روحانی به مشارکت در انتخابات بود و مشخصاً به آنها گفته است که شرکت کردن بهتر از شرکت نکردن است.
روزنامه شرق با انتشار این روایت از اختلاف اصلاحطلبان رادیکال با اعتدالیون برای شرکت یا تحریم انتخابات پرده برداشته و نوشته است:
مجله آگاهی نو که مدیریت آن را محمد قوچانی عضو شورای مرکزی کارگزاران برعهده دارد، در شماره جدید این مجله جزئیاتی از دیدار اخیر کارگزاران با روحانی را بازگو کرده است؛ در این دیدار محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی این حزب از روحانی خواسته که جبهه اصلاحات را از انفعال خارج کند. محسن هاشمی با انتقاد از بزرگان جریان اصلاحطلبی به روحانی گفته است که فقط حلقه خاصی میان او، خاتمی، ناطق نوری و اسحاق جهانگیری برپا شده که خروجی خاصی ندارد.
در ادامه این خبر آمده است:
وی از تفوق طیف منفعل جریان اصلاحات بر طیف فعال گفته و متذکر شده است: «تا زمانی که شما سران ابتکار عملی نداشته باشید تحولی رخ نمیدهد. ابتکاری مانند سال 1392 که آقای هاشمی به آقای خاتمی پیشنهاد نامزدی کرد که یا رئیسجمهور میشد یا رئیسجمهورساز اما آقای خاتمی از این کار خودداری کرد و آقای هاشمی خود این مسئولیت را برعهده گرفت.» تنها خبر از جبهه اصلاحات این است که سید محمد خاتمی به حسن روحانی گفته است که اگر در حوزه انتخابیهای نامزد مقبول اصلاح طلبان تأیید صلاحیت شود، جبهه اصلاحات درباره حمایت از او تصمیم خواهد گرفت!
روزنامه آرمان ملی نیز از آمادگی خاص روحانی برای شرکت در انتخابات خبر داده و مینویسد:
به شکل نامفهومی بحث تحریم انتخابات از سوی برخی اصلاحطلبان به روحانی نسبت داده شده است و این در حالی است که روحانی بارها تاکید بر مشارکت در انتخابات کرده است مانند آنچه روز 29 آذر به نقل از روحانی منتشر شد: بر اهمیت پشتوانه آرای مردمی خبرگان در انتخاب رهبری با اختیارات وسیع تاکید کرد، اما رسانههای اصولگرا به تحریف آن پرداختند.
برخی رسانههای اصلاحطلب قائل به مشارکت در انتخابات طیف تحریمی های جریان اصلاحات را مورد خطاب قرار داده و با اذعان به فقدان ایده برای حل مشکلات از سوی آنان تاکید می کنند حضور در قدرت نه تنها مذموم بلکه امر مبارکی است.
این رسانه ها با طرح این پرسش که «سود تحریم انتخابات برای ما مردم چه بود؟»، تصریح می کنند، اگر برخی فکر میکنند که با تحریم میتوانند کاری کنند که خالصسازیها یکباره پایان یابد، چنین اتفاقی رخ نخواهد داد، اینجاست که گروههای تحولخواه و اصلاحطلب نباید تاریخ را تکرار کنند و زمینه برگزاری یک انتخابات ضعیف را فراهم کنند. اتفاقا باید از ظرفیتهای موجودی که وجود دارد با تمام قدرت استفاده کنند تا مجلس یازدهم و دولت سیزدهم تکرار نشود!
باندهدفیها در تهران کنگره برگزار کرد!
روزنامه اعتماد خبر داده است که در تهران همایشی با عنوان اندیشهها و آرای منتظری برگزار شده و افرادی چون میراحمدی، حبیبالله پیمان، محمدحسن ضیاییفر محمد حکیمپور، بهرام شجاعی، هادی قابل ارتباط فقه و حقوق بشر از منظر منتظری را بررسی کردند، حضور برخی از عناصر نزدیک به مهدی هاشمی معدوم در این نشست دو روزه قابل توجه و بحث است.
اعتماد در اینباره طی گزارشی که در صفحه اول نیز آمده نوشته است:
ارتباط میان فقه و حقوق بشر از جمله مناسباتی است که در دوران جدید بحثها و تبادل نظرهای فراوانی در خصوص آن مطرح شده است؛ گروهی از تحلیلگران اساس یک چنین ارتباطی را زیر سوال برده و با تکیه به برخیآرای خاص در نظریات اسلامی، این نوع ارتباط را زیر سوال میبرند و آن را انکار میکنند. اما گروه دیگری از فعالان حوزه اندیشه و نظریهپردازان و فقها نیز وجود دارند که با تکیه بر آرای اندیشمندان اسلامی و متون دینی، حلقه ارتباطی تنگاتنگی میان حقوق بشر و فقه اسلامی استخراج میکنند. ارتباطی که با تکیه بر آن میتوان مفهوم حقوق بشر در جامعه اسلامی و حاکمیتهای مبتنی بر فقه تشریح و تعریف کرد.
توجه روزنامه اعتماد که ارگان اصلاحطلبان ساختاری است به این همایش نشان میدهد که اصلاح طلبان با تاکید بر حقوق بشری شدن گفتمان اصلاحات تاکید دارند این گفتمان یگانه راه گذار جامعه ایرانی از «رعیت مکلف» به «شهروند محق» بوده و در ارتباطی وثیق و تنگاتنگ با سبک زندگی می باشد.
نکته مهمتر حضور عناصر منتسب به گروهک نهضت آزادی و ملی - مذهبی در این نشست است که این روزها جای خالی باندمهدی هاشمی معدوم را در میان اصلاحطلبان پر کرده است، گروهک نهضتآزادی پس از انقلاب همواره حیاتش در گروی نزدیکی به جریانهای داخلیِ منتقد بوده؛ که به آن «استراتژی نزدیکی خزنده» نیز میگویند، در این استراتژی، نهضت با فراموشی اختلافات گذشته بلافاصله خود را به منتقد نزدیک و او را تبدیل به معارض میکند.
امری که بار نخست با نزدیکشدن به منتظری آغاز شد و او را تا رویارویی با انقلاب پیش بردند. منتظری که پس از اعدام مهدی هاشمی، مواضعی منتقدانه داشت، بستر مناسبی برای نهضت شد تا به او نزدیک شدخ بلافاصله با او ارتباط پنهانی برقرار کردند و به او القاء کنند که اعدام قاتلی چون مهدی هاشمی امری ضد حقوق بشری است، امام از این فتنه بزرگ آگاه بود.