درسهایی از جنگ 12 روزه

جنگ 12 روزه، بهعنوان یک رویداد تاریخی و مهم، نهتنها نشاندهندهی قدرت و ارادهی ملت ایران است، بلکه درسهای فراوانی را برای ما به ارمغان آورده است.
جنگ 12 روزه، بهعنوان یک رویداد تاریخی و مهم، نهتنها نشاندهندهی قدرت و ارادهی ملت ایران است، بلکه درسهای فراوانی را برای ما به ارمغان آورده است.
خبرگزاری مهر- گروه سیاست - افشین ملایی: در دنیای پیچیده و پرچالش امروز، تحلیل و بررسی پدیدهها بهعنوان ابزاری کلیدی برای یادگیری و پیشرفت شناخته میشود. جنگ 12 روزه، بهعنوان یک رویداد تاریخی و مهم، نهتنها نشاندهندهی قدرت و ارادهی ملت ایران است، بلکه درسهای فراوانی را برای ما به ارمغان آورده است. این جنگ، که در شرایط بحرانی و تحت فشارهای داخلی و خارجی رخ داد، بهخوبی نشان داد که چگونه یک ملت میتواند با بصیرت و شجاعت، در برابر تهدیدات ایستادگی کند. در این راستا، بررسی نکات کلیدی و درسهای آموختهشده از این واقعه میتواند به ما کمک کند تا در مواجهه با چالشهای آینده، تصمیمات بهتری اتخاذ کنیم و از تجربیات گذشته بهرهبرداری کنیم. در ادامه، به مهمترین درسهایی که از این جنگ میتوان گرفت، خواهیم پرداخت.
1- ملت ایران، ملتی با بصیرت، شرافتمند و بالغ است. 2- ایران کشوری است با تاب اوری اجتماعی بی نظیر. 3- رهبر ایران، رهبری است دشمن شناس و شجاع. 4- نیروهای مسلح در بدترین شرایط از ثبات و پتانسیل بالایی برخوردار هستند. 5- دولت ایران در بحران به وظایف خود بخوبی عمل نمود. 6- دفاع هشت ساله، علیرغم خسارت وارده، زیر ساخت ایران مقتدر را فراهم آورده است. 7- مردان سیاسی ایران با دیدگاههای مختلف، موقعیت شناس و آگاه هستند. 8- داشتن عمق راهبردی برای ایران، نعمتی بزرگ و بی بدیل از سوی خداوند است. 9- ایران هیچ متحد راهبردی جز ملت خود، ندارد. 10- در روابط بین الملل، کشورها خصوصاً کشورهای بزرگ فقط حافظ منافع خود میباشند. 11- سرمایه گذاری ایران بر تقویت سیستم دفاع موشکی وپیشرفت مداوم آن یک امر حیاتی بوده و خواهد بود. 12- برای استقرار پایدار امنیت ملی، راهی جز قوی شدن در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و البته نظامی وجود ندارد. 13- پروژه نفوذ در ارکان نظام ایران، واقعی، مهلک و جدی است. 14- ایران نیازمند بهره گیری از توان نظامی با هدف بازدارندگی موثر میباشد. 15- عضویت در مجامع از جمله NPT تاکنون دستاورد ارزشمندی برای کشور به ارمغان نیاورده و نیازمند بازبینی جدی است. 16- برای تحقق و حفظ ایران اسلامی، باید حاکمیت به افزایش سرمایه اجتماعی خود با اصلاح ساختارها و نهادهای تصمیم ساز توجه جدی و آنی داشته باشد.
17- بشرط بهره گیری از درسهای این روزها، بحرانها برای کشور تجارب ارزشمندی به ارمغان می اورند.
18- در یک راهبرد کلان ملی، نیازمند پرهیز از جنگ و افزایش سرعت علمی کشور با اولویت در حیطههای مورد نیاز مردم هستیم.
19- فقدان نگرش آینده پژوهی در ارکان حاکمیت مشهود است. 20- آموزش منابع انسانی بر اساس متد علمی با هدف توانمند سازی مدیران آتی و اموزش های غیر مستقیم برای افزایش توانائیهای عمومی مردم در مقابل بحرانها، یک ضرورت انکار ناپذیر میباشد.