سه‌شنبه 7 اسفند 1403

در «اکسپو دوبی» چه می‌گذرد؟

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
در «اکسپو دوبی» چه می‌گذرد؟

نمایشگاه «اکسپو 2020» پس از مدت‌ها تاخیر از چند روز پیش در امارات متحده عربی آغاز به کار کرده تا کشورهای مختلف جهان با غرفه‌ها و طراحی‌های منحصربه‌فرد فرصت قدرت‌نمایی پیدا کنند.

به گزارش ایسنا، «اکسپوهای جهانی» رویدادهای بزرگی به شمار می‌روند که میلیون‌ها بازدیدکننده از سراسر جهان را جذب می‌کنند و آن‌ها را از طریق غرفه‌ها و طراحی‌های معماری به تجربه جهان از نگاه هویت‌ها و ملیت‌های مختلف دعوت می‌کنند.

فعالیت «اکسپو 2020 دوبی» از روز جمعه، یکم اکتبر آغاز شد تا انتظار برای برپایی این نمایشگاه بزرگ که به دلیل همه‌گیری کرونا به تعویق افتاده بود به پایان برسد. این رویداد تا 31 مارس سال 2022 یعنی به مدت شش ماه با حضور بیش از 190 کشور از جمله ایران ادامه خواهد داشت.

در سال 2013، امارات متحده عربی توانست میزبانی «اکسپو 2020» را در رقابت با «سائوپائولو» در برزیل و «یکاترینبورگ» در روسیه از آن خود کند.

امارات متحده عربی که یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان به شمار می‌رود به امید جذب گردشگران و سرمایه‌گذاران برای این رویداد بیش از 7 میلیارد دلار هزینه کرده و برای برپایی آن، یک فضای 438 هکتاری در جنوب غربی «دوبی» در نزدیکی فرودگاه «آل مکتوم» اختصاص داده است. این فضا به سه بخش که هر یک برای نمایش سه مضمون اصلی این رویداد طراحی شده‌اند، تقسیم می‌شوند.

حالا می‌توان از «اکسپو 2020» به عنوان بزرگ‌ترین رویداد حضوری جهان از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون نام برد. انتظار می‌رود پیش از به پایان رسیدن این نمایشگاه حدود 25 میلیون نفر از آن بازدید کنند.

هم‌اکنون فعالیت غرفه‌های گوناگونی در این رویداد آغاز شده است که در ادامه به چند مورد از قابل‌توجه‌ترین آن‌ها نگاهی داریم.

پاویون بریتانیا (پاویون شعر)

این پاویون طبقه‌طبقه نماینده بریتانیا در «اکسپو 2020 در دوبی» است. طراحی این پاویون با هدف خلق ساختاری صورت گرفته که نمایانگر هویت بریتانیا در قالب ملتی که فرهنگ‌های گوناگونی را در خود جای داده است، باشد. این پاویون نتیجه تعامل این اندیشه‌های گوناگون و تلفیق آن با تکنولوژی را به تصویر می‌کشد. بر روی نمای بیرونی این پاویون شعرهایی به نمایش گذاشته می‌شود که فضای خارجی پاویون را به یک نمایشگاه بدل می‌کند.

پاویون کانادا (نشانه‌ها)

پاویون کانادا در «اکسپو 2020 دوبی» طوری طراحی شده است تا پلی باشد میان فرهنگ‌های کانادا و امارات متحده عربی. به عبارت دیگر، این پاویون مناظر کانادا را از طریق مشخصه‌های بارز معماری امارات متحده عربی به نمایش می‌گذارد. نمای مشبک و چوبی این پاویون با الهام از شناشیل‌های سنتی معماری اسلامی ساخته شده است.

پاویون بلژیک (معماری سبز)

پاویون بلژیک شهرهای سبز را مرکز توجه قرار داده است و ساختاری قوس‌دار، سبز و گلدار را به نمایش می‌گذارد. این پاویون که 500 مترمربع فضا در اختیار دارد درحقیقت نمایانگر چشم‌انداز بلژیک برای آینده است.

پاویون امارات متحده عربی

نمای این پاویون را می‌توان تجسمی از «تفسیر نمادین جریان حرکت» در نظر گرفت که با وجود ویژگی‌هایی همچون فضاهای سبز، سازه‌های شبیه به بال و طاق‌های مختلف از پیشرفت و ابتکارهای امارات متحده عربی سخن می‌گوید.

پاویون سنگاپور (طبیعت، پرورش، آینده)

این پاویون نماینده سنگاپور در «اکسپو 2020 دوبی» است و بیانگر چشم‌انداز سنگاپور برای آینده‌ای سبز و پایدار است که با ادغام فرهنگ، معماری، طبیعت و فناوری حاصل می‌شود. این پاویون در حقیقت نمونه‌ای از محیط شهری سنگاپور است. در ساختار این پاویون، 170 نوع مختلف از گیاهان از نقاط گوناگون سنگاپور به نمایش گذاشته شده‌اند.

پاویون مراکش

پاویون مراکش در «اکسپو 2020 دوبی» نشان می‌دهد چطور تکنیک‌های طراحی و ساخت و ساز سنتی مراکش می‌توانند در طراحی‌های معاصر و ساخت و سازهای شهری نمود پیدا کنند.

انتهای پیام

در «اکسپو دوبی» چه می‌گذرد؟ 2
در «اکسپو دوبی» چه می‌گذرد؟ 3
در «اکسپو دوبی» چه می‌گذرد؟ 4
در «اکسپو دوبی» چه می‌گذرد؟ 5
در «اکسپو دوبی» چه می‌گذرد؟ 6
در «اکسپو دوبی» چه می‌گذرد؟ 7