در تابستان بدون ضرورت حجامت نکنید / جوانان بیشتر در خطر گرمازدگی هستند
عبدالله کشاورزگفت: در فصل تابستان که مزاج گرم و خشک حاکم است مردم باید از خوردن مواد غذایی که مزاج گرم و خشک دارند پرهیز کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین، این روزها که با افزایش روزافزون دما مواجه هستیم و بسیاری از افراد با توجه به شرایط شغلی که دارند باید ساعاتی را خارج از خانه باشند، مسئله گرمازدگی با علائمی مانند ضعف، سرگیجه، سردرد، حالت تهوع، خستگی و گرفتگی عضلات بیش از پیش خود را نشان میدهد و افراد را با مشکل مواجه میکند.
باید توجه داشت که گرمازدگی در موارد بسیار شدید حتی میتواند منجر به مرگ شود پس باید با رعایت مواردی از وقوع آن پیشگیری کرد.
عبدالله کشاورز در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین اظهار کرد: براساس مبانی طب سنتی ایرانی همه موجوداتی که در کره زمین زندگی میکنند دارای مزاج هستند.
وی با بیان اینکه هر یک از فصلهای چهارگانه مزاج مختص خود را دارند، اذعان کرد: فصل تابستان که ما اکنون در آن قرار گرفتهایم دارای مزاج گرم و خشک است یعنی شدت گرما حداکثری است.
جوانان بیشتر در خطر گرمازدگی هستند
متخصص طب سنتی ایرانی ادامه داد: گرمای شدید در تابستان باعث کاهش رطوبت در بدن انسان میشود و رطوبت محیط را هم به حداقل میرساند به همین دلیل مزاج فصل تابستان را گرم و خشک عنوان میکنیم.
کشاورز افزود: در نتیجه افرادی که مزاج گرم و خشک دارند به خصوص افرادی که در سن جوانی هستند در فصل تابستان اگر رعایت نکنند ممکن است بیشتر تحت تاثیر قرار بگیرند و دچار عارضه شوند.
وی با بیان اینکه مردم باید با توجه به مزاج فصل و مزاج فرد به تغذیه توجه داشته باشند، گفت: در فصل تابستان که مزاج گرم و خشک حاکم است مردم باید از مصرف موادغذایی که مزاج گرم و خشک دارند پرهیز کنند برای مثال مصرف غذاهایی که بسیار تند، شور یا شیرین هستند را به حداقل برسانند.
در فصل تابستان از غذاهای زود هضم استفاده شود
متخصص طب سنتی با توضیح اینکه در فصل گرم سال به تدریج هر چه هوا گرمتر می شود قدرت هاضمه افراد هم کمتر و ضعیفتر میشود، عنوان کرد: در فصل گرما معده ما غذاهای دیر هضم و بد هضم را نمیتواند هضم کند بنابراین باید از مصرف غذاهای سنگین و دیر هضم خودداری کرد.
کشاورز افزود: غذاهایی مانند آشهایی که رشته دارند، کلهپاچه، آبگوشت، حلیم، فسنجان و غذاهای خمیری مانند ماکارانی، لازانیا، پنیر پیتزا ازغذاهای دیرهضم محسوب میشوند و همچنین کبابها هم باتوجه به این که از گوشت تشکیل شدهاند، سنگین و دیرهضم هستند پس باید مصرف آنها را به حداقل برسانیم.
وی در معرفی غذاهایی که در این فصل توصیه میشود، اظهار کرد: افراد بیشتر از غذاهای زود هضم و اصطلاحا لطیف استفاده کنند، مانند آشهایی که رقیق باشند و گوشت و حبوبات کم داشته باشند و از چاشنیهایی که کمی ترش باشند مانند آلو بخارا، دانه انار یا غوره استفاده کنند.
کاهو و سکنجبین نعنایی را حلی برای پیشگیری و درمان گرمازدگی
متخصص طب سنتی در بیان مواد غذایی که میتوانند باعث کاهش حرارت بدن شوند چه برای پیشگیری و چه درمان گرما زدگی، گفت: یکی از خوراکیهای مناسب کاهو است که هم باعث کاهش حرارت بدن و هم باعث کاهش خشکی بدن می شود و تشنگی را هم کاهش میدهد و توصیه میشود مردم کاهو را به همراه یک مصلح مانند سکنجبین نعنایی مصرف کنند.
کشاورز ادامه داد: از میان شربتها هم شربتهایی که ترکیبی از ترشی داشته باشند مانند شریت لیمو، شربت سکنجبین، شربت تمرهندی، شربت انار، شربت نارنج توصیه میشود اما در مصرف شربتها افرادی که بیماری قند دارند باید میزان شیرینی آن را به نسبت قند خود کنترل کنند.
وی افزود: ترکیب هندوانه و سکنجبین یا ترکیب خیار و سکنجبین هم از گزینههای مناسب برای این فصل است. همچنین مصرف میوههای ملس، میوههایی که تری دارند مانند هندوانه و طالبی، آلو، زردآلو، هلو، مناسب هستند و در سبزیجات هم سبزیجاتی مثل کدو و خیار توصیه میشوند.
در تابستان بدون ضرورت حجامت نکنید
متخصص طب سنتی در بیان گوشتهای مناسب برای این فصل اذعان کرد: ماهی قزل آلا و ماهی کولی که با روغن کنجد سرخ شود مناسب هستند، مرغ و گوشت قرمز خیلی توصیه نمیشود اما اگر هم افراد میخواهند مرغ استفاده کنند مرغهای کوچک با چاشنیهای مناسب استفاده کنند.
کشاورز با اشاره به اینکه افراد در فصل تابستان نباید بدون ضرورت اقدام به حجامت کنند، بیان کرد: افراد باید به یبوست هم توجه داشته باشند اگر این مشکل را دارند از ملینهای مناسب مانند انجیر و آبمیوهها استفاده کنند.
وی افزود: در این فصل فعالیتهای سنگین بدنی به هیچ عنوان توصیه نمیشود و افرادی که ورزش میکنند در زمان اوج گرما نباید ورزش کنند و باید ورزش را به صبح زود یا شبها که شدت گرما کمتر است موکول کنند.
متخصص طب سنتی در پایان گفت: مردم سعی کنند در این فصل از لباسهایی که طبع خنکی دارند مانند کتان، پنبه و نخ استفاده کنند و از پوشیدن البسه پلاستیکی خودداری کنند. انتهای پیام /