در درگیری عوامل صداوسیما، چه کسی حقیقت را میگفت؟!
با گذشت نزدیک به بیست روز، این ماجرای جنجالی نیز همچون دیگر حواشی سازمان صداوسیما مسکوت ماند و نه خبری از سرنوشت پیگیری قضایی طرفین این دعوا شد و نه اثری از حاصل این کشمکش.
درگیری داخلی که قریب به بیست روز پیش رخ داد، همچون بسیاری از حواشی این سازمان به همان سرعتی که آغاز شده بود، با همان سرعت فروکش کرد؛ اما در آن ماجرای جنجالی که روابط عمومی صداوسیما از سوی برنامه سازان رسانه ملی، متهم به تخریب برخی برنامهها با صرف بودجه شده بود و این ادعا تکذیب و حتی وعده تعقیب قضایی مدعیان داده شده بود، حق با کدام سوی میدان بود و در نهایت پیگیریهای طرفین به کجا رسید؟!
به گزارش «تابناک»؛ سازمان صداوسیما جزو مجموعههایی است که برای سالهای طولانی حواشیاش را در خود حل میکرد و ظهور و بروز بیرونی نداشت یا آنچنان با تاخیر به بیرون درز میکرد که جنبه تاریخی یافته بود. از دوره ریاست محمد سرافراز که با دوره گسترش شبکههای اجتماعی همزمان شده بود بازی تغییر کرد و بسیاری از حواشی این سازمان به بیرون درز نمود که از قضا عامل درز اغلب این حواشی مستقیم یا غیرمستقیم عوامل مرتبط با این سازمان عریض و طویل بود.
غالب این حواشی به سرعت مدیریت و به فراموشی سپرده شده که شاید مهمترین آنها دستکاری در آرای مردمی برای انتخاب برترین برنامه صداوسیما بود؛ رسوایی که انتظار میرفت آمران و عاملانش علنی معرفی شود؛ اما در نهایت هیچکس نفهمید در آن ماجرا چه اتفاقی رخ داد. سرنوشت دیگر حواشی سازمان صداوسیما نیز مشابه بود و آخرین آنها ادعاهای طیف خاصی از برنامه سازان صداوسیما علیه روابط عمومی این سازمان بود که با یک دعوای آنلاین میان طرفین منجر شد و در نهایت یکباره طرفین سکوت کردند!
وحید یامینپور، یکی از مجریان برنامه جهانآرا که چند ماهی است پخش آن ظاهرا به دلیل مخالفت عوامل ساخت این برنامه با پخش ضبطی برنامه متوقف شده، قریب به بیست روز قبل در دو توییت به همراه یک تصویر نوشته بود: «چندی پیش کانال «صرفا جهت اطلاع» آنچنانکه در تصویر میبینید، ضمن حذف خبر توهینآمیز و کذبش علیه [برنامه] #جهان_آرا و #ثریا و عذرخواهی، با شکایت ما شماره کارت پرداختکننده پول را در اختیارمان قرار داد. کارت متعلق به خانم آرزو. ش یکی از کارکنان آقای رنجبران، مسئول روابطعمومی صداوسیما بود. تمام اطلاعات در اختیار حراست سازمان قرار داده شده، ولی هنوز معلوم نیست رنجبران با کدام مجوز برای انتشار اخبار کذب به کانالها و پیجهای زرد اینستاگرام پول پرداخت کرده. نه از ما عذرخواهی و نه مسئول خاطی صداوسیما برکنار شده!»
بلافاصله محمدحسین رنجبران، مسئول روابطعمومی صداسیما و مجری برنامه دستخط واکنش نشان داد و توییت یامینپور را به ناکامیاش در ورود به مجلس ربط داد و نوشت: «جناب یامینپور، بعد از گذشت ماهها از جریانسازیهایی که پیشزمینه تلاش ناکام برای فتح مجلس بود، چه اهداف جدیدی شما را ترغیب به تحرکات تازه با توسل به دستاویزهای رنگ و رو رفته هفت ماه پیش کرده است؟ همه فعالان عرصه خبر میدانند وقتی پایگاههای رسانهای رقیب، خبر در له شما درج میکنند آنهم در آستانه یک رخداد انتخاباتی مهم قطعا پای دلسوزی و ترحم در میان نیست! (هنوز از آن ایام که جنابعالی و دوستانتان #تیتر یک سایتهایی چون «انتخاب» و... شدید، خیلی دور نشدهایم) واقعیتی چنین روشن، چه نیاز به خبرسازی روابط عمومی #صداوسیما داشته است؟
بسیار روشن است که هدف شما از طرح این اتهام مضحک علیه روابطعمومی صداوسیما، عوض کردن جایگاه شاکی و متهم از یک سو و خروج از انزوای خبری از سوی دیگر است. بار دیگر جهت تنویر افکار عمومی، در پاسخ به تکرار اتهامزنی و جریانسازی شما و دوستانتان تأکید میکنم: هیچ فشاری برای تعطیلی برنامههای #جهانآرا و #ثریا وجود نداشته و توقف تولید آن به خواست و اراده دوستانتان بوده است که با برخوردی غیرحرفهای، ابلاغ سازمانی را برای تغییر شیوه پخش از زنده به تولیدی برنتافتند.
روابط عمومی #صداوسیما هیچ نقش و منفعتی در این مسیر نداشته و تنها بر اساس وظیفه ذاتی خود به برخی ابهامات ایجاد شده در این زمینه پاسخ گفته است و شخصا معتقدم استمرار چنین برنامههایی، البته در چارچوب ضوابط رسانه ملی ضرورت دارد. اداره کل روابطعمومی کارمندی به نام (آرزو. ش) نداشته و ندارد و هزینهای برای خبرسازی علیه یا له هیچ فرد یا افرادی پرداخت نکرده و نخواهد کرد. با توجه به اینکه نتیجه سعه صدر در برابر رفتار و ادعاهای خلاف واقع شما، موجب این تلقی اشتباه شده که مکررا میتوانید برای رسیدن به اهدافتان از این دستاویز استفاده کنید، حتما #شکایت رسمی در این خصوص، در مراجع ذیصلاح طرح و پیگیری میشود».
بعد از این رشته توییت، یامینپور توییت محسن مقصودی، دیگر مجری برنامه ثریا را تحت عنوان هشدار بازنشر داد. مقصودی نوشته بود: «هفت ماه پیش و پس از تعطیلی پخش زنده ثریا و جهانآرا، جریانی در... با خبرسازی و هزینه کردن علیه این دو برنامه و خانوادههای شهدا مرزهای بداخلاقی را جابهجا کردند. بنا بر دلایلی حقیر تاکنون نسب به پشت صحنه این جریان سکوت کردهام تا روال قانونی شکایت ما به دادگاه و حراست سازمان به نتیجه برسد. هنوز هم قصد ندارم از کسی اسم ببرم! مجرمین خودشان میدانند با جعل خبر و پرداخت هزینه به کانالهای زرد فضای مجازی، چه کار کثیفی علیه این دو برنامه انقلابی کردهاند و لذا همان موقع پس از شکایت ما و ارسال احضاریه دادسرا برای عامل خود، بهسرعت افراد معروفی را واسطه کردهاند تا ما از شکایتمان صرفنظر کنیم.
جالب آنکه حالا به جای عذرخواهی مدعی هم شدهاند. نمیخواستم کار به اینجا برسد، اما اگر صبرمان لبریز شود، همه مدارک و شواهد ماجرا را با رعایت مسائل حقوقی منتشر میکنم. از جمله صوت مکالمه درخواست واسطهها را که خیلی ماجرا را شفاف میکند! اتفاقا صدای یکی از واسطهها خیلی هم برای مردم مشهور است! امیدوارم حراست سازمان صداوسیما (مرکز صیانت) و سایر مراجع ذیصلاح قبل از آنکه دیر بشود، با بررسی دقیق ماجرا با افراد خاطی در هر پست و جایگاهی که هستند، سریعتر برخورد کنند. بارها گفتهام ما تخلف یک فرد یا مدیر را در یک سازمان، به حساب همه آن سازمان و مجموعه نمیگذاریم، به شرط آنکه آن سازمان در برخورد با آن نیروی متخلف مماشات نکند و ملاحظه جایگاهش را نکند» و انتهای توییتش را هم با هشتگ #رسانه_ملی به پایان برده بود.
ماجرا زمانی وسعت بیشتری یافت که یامینپور در توییت دیگری خبر از حذف آرشیو برنامهای داده بود که خودش زمانی مجری آن بود: «آقای علی عسکری دقیقا با چه چیزی دشمنی دارد؟! این چندصد قسمت به اذعان خود صداوسیما پربینندهترین گفتوگوهای سیاسی - فرهنگی چند سال اخیر بودهاند. حذف آنها حتی از آرشیو تلوبیون برای جلوگیری از دانلود و دیدهشدن مجدد به چه دلیل اتفاق افتاده است؟!».
یامین پور توییت امیرحسین ثابتی، از مجریان این برنامه را بازنشر کرده بود که در آن به این اشاره شده بود: «بعد از گزارش روزنامه فرهیختگان مبنی بر اینکه بر اساس آمار تلوبیون، #جهان_آرا پربینندهترین برنامه سیاسی صداوسیما بوده، تمام آرشیو 300قسمتی این برنامه که مهمترین مجموعه گفتوگوهای سیاسی چند سال اخیر رسانه ملی بود، از سایت تلوبیون حذف شد!» و البته مدتی بعد نوشت: «یکی از معاونان سازمان صداوسیما تماس گرفت و گفت در حذف آرشیو #جهان_آرا از تلوبیون هیچ عمد و غرضی در کار نبوده است. قول داد آرشیو بار دیگر بارگذاری خواهد شد. انصاف حکم میکرد به احترام پاسخگوبودنشان، توضیحاتشان را منتشر کنم.»
با گذشت نزدیک به بیست روز، این ماجرای جنجالی نیز همچون دیگر حواشی سازمان صداوسیما مسکوت ماند و نه خبری از سرنوشت پیگیری قضایی طرفین این دعوا شد و نه اثری از حاصل این کشمکش. شاید بهتر باشد دستکم یک بار شاهد مشخص شدن سرنوشت یکی از حواشی باشیم و در درگیری عوامل صداوسیما، ببینیم چه کسی حقیقت را میگفت؟! آیا این پرسش با پاسخ مشخصی همراه میشود؟ بعید به نظر میرسد!