در پیک پنجم کرونا ابتلای فردی وجود ندارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم قدرت سرایت بالای این ویروس را یادآور شد و بیان کرد: در پیک پنجم ابتلای فردی معنایی ندارد و درگیری یک نفر معادل درگیری یک خانواده، کل افراد یک اداره و اجتماع است اما به دلیل شبکه بهداشت قوی در کشور هیچ کس پشت دربیمارستان نمانده است.
دکتر محمدرضا قدیر در گفت و گو اختصاصی با ایسنا بیان کرد: مدیریت کرونا صرفا به عهده دانشگاه علوم پزشکی نیست چرا که اساسا کرونا یک معضل صرفا بهداشتی نیست، بلکه ابعاد بسیار مختلفی دارد که مقابله با آن در گرو کمک تمام سازمان های کشور است.
وی ضمن تاکید بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تصریح کرد: انتظار می رود برای انتقال زنجیره شیوع این ویروس در جهت کاهش حداقلی تجمعات و رعایت فاصله گذاری ها اصناف و سازمان تبلیغات نیز حمایت های لازم را انجام دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه رفتار ویروس کرونا بسیار پیچیده است، افزود: این ویروس از ابتدای شیوع تا کنون حدود 400 نوع تغییر شکل داشته و مدام در حال تغییر شکل است که پیش بینی ها را مخدوش کرده است.
قدیر همچنین تصریح کرد: با وجود عدم پیش بینی دقیق در خصوص زمان از بین رفتن کامل این ویروس، باتوجه به روندهای موجود می توان گفت احتمالا تا چند سال دیگر نیز با این ویروس درگیر خواهیم بود.
وی تنها راه مقابله با این ویروس را واکسیناسیون عمومی دانست و خاطر نشان کرد: با وجود اینکه پیک پنجم شدید ترین پیک شیوع ویروس کرونا بود، اما در استان قم به دلیل واکسیناسیون کادر درمان حتی یک نفر از کادر درمان بستری نشدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، ضمن تاکید بر اثر بخشی فراوان واکسن برای مقابله با کرونا، گفت: بیش از 90 درصد از افرادی که در بیمارستان ها بستری می شوند، جزو آن دسته از افرادی هستند که واکسن نزده اند.
قدیر ضمن تاکید بر حفظ سلامتی مردم و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی، سلامت معنوی و روحی مردم را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: برای رسیدن به این مهم باید سایر سازمان و ارگان ها نیز حمایت های لازم را انجام دهند.
وی قدرت سرایت بالای این ویروس را یادآور شد و بیان کرد: در پیک پنجم ابتلای فردی معنایی ندارد و درگیری یک نفر معادل درگیری یک خانواده، کل افراد یک اداره و اجتماع است اما به دلیل شبکه بهداشت قوی در کشور هیچ کس پشت دربیمارستان نمانده است.
وی از بستری حقیقی روزانه 2500 نفر خبر داد و گفت: افرادی که دارو دریافت می کنند و طول درمان خود را در منزل سپری می کنند نیز جزو آمار بستری ها قرار می گیرند و باید توجه داشت که در این پیک میزان مصرف اکسیژن دوبرابر پیک های قبلی است.
وی با اشاره به وضعیت صرم در استان قم خاطر نشان کرد: به دلیل بستری های موقت و دائمی مصرف در استان بسیار بالا رفته بود که خداروشکر با رسیدن چند محموله سرم و توزیع مناسب الان وضعیت بهتری را شاهد هستیم.
انتهای پیام