دوشنبه 1 بهمن 1403

حجت الاسلام خسروپناه: دانشگاه‌ها موتور محرکه پیشرفت کشور در حوزه فناوری‌های نوین باشند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
حجت الاسلام خسروپناه: دانشگاه‌ها موتور محرکه پیشرفت کشور در حوزه فناوری‌های نوین باشند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این جلسه با اشاره به اهمیت فناوری‌های نوین در توسعه و پیشرفت کشور، بر لزوم حرکت دانشگاه‌ها به سمت فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، سلول‌درمانی، ژن‌درمانی، نانو، گیاهان دارویی و صنایع دستی تأکید کرد. وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید به مثابه موتور محرک پیشرفت کشور در این حوزه‌ها عمل کنند، از...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این جلسه با اشاره به اهمیت فناوری‌های نوین در توسعه و پیشرفت کشور، بر لزوم حرکت دانشگاه‌ها به سمت فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، سلول‌درمانی، ژن‌درمانی، نانو، گیاهان دارویی و صنایع دستی تأکید کرد.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید به مثابه موتور محرک پیشرفت کشور در این حوزه‌ها عمل کنند، از وجود اسناد بالادستی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و از دانشگاه‌ها خواست تا با بهره‌گیری از این اسناد، مسیر توسعه این فناوری‌ها را هموار سازند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شورا در سطح راهبری و رفع موانع ورود می‌کند، گفت: بار‌ها شده که با وزرا و استانداران جلساتی داشته‌ایم و مسائل را حل کرده‌ایم. وی همچنین بر لزوم پیگیری و رفع موانع در فرآیند‌های اداری تأکید کرد و گفت: باید از موقعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی برای باز کردن گره‌های استان استفاده کنیم.

استاد خسروپناه با اشاره به مشکلات دانشگاه پیام نور، گفت: در دولت شهید رئیسی به دنبال حل مشکلات دانشگاه پیام‌نور بودیم، معنا ندارد دانشگاهی که این همه رشد کرده، تضعیف شود، درست است خارج از اساسنامه کار‌هایی انجام داده، اما این اساسنامه را باید بازنگری کنیم، اساتید دانشگاه حقوقی دارند که باید برآورده شود، با سرپرست جدید دانشگاه در تعامل هستیم که مشکلات برطرف شود.

کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بحث کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی گفت: این مسئله در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است و دوستان می‌توانند کرسی آزاداندیشی راه بیندازند که در آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی نیز به این موضوع اشاره کردیم و امتیاز برایش گذاشتیم.

استاد خسروپناه ادامه داد: با تمام دستگاه‌های نظارتی و امنیتی نیز هماهنگ شده که به کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها ورود نکنند. در ده سال اخیر نزدیک نه هزار کرسی ترویجی و نظریه‌پردازی برگزار شده است، این نوع کرسی‌ها دیگر فرآیند تصویب نمی‌خواهد، این یک همت اجرایی می‌خواهد، باید بنشینند اجرا کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیشنهاد حمایت از دانشکده هنر، گفت: اگر شرایط ایجاد رشته‌های جدید وجود دارد و استاد لازم وجود دارد پیگیری لازم صورت گیرد تا این رشته‌ها ایجاد شود. در این زمینه باید با وزیر علوم و معاون آموزشی و شورای گسترش هماهنگی لازم صورت گیرد تا این رشته‌ها در دانشکده هنر بیاید. همچنین با توجه به اهمیت صنایع دستی و موسیقی در استان کردستان، لازم است شورای گسترش و برنامه‌ریزی از این حوزه پشتیبانی کنند.

وی با اشاره به سند گیاهان دارویی گفت: استان کردستان در حوزه گیاهان دارویی پتانسیل خوبی دارد، فعالان این حوزه می‌توانند با استفاده از سند گیاهان دارویی این حوزه را در استان کردستان ارتقا دهند. مجری اجرای این سند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و بودجه مناسبی برای اجرایی سازی این سند در اختیار دارد.

استاد خسروپناه با اشاره به سند فناوری کوانتوم و مواد پیشرفته، گفت: سند فناوری کوانتوم در حال تدوین است، اساتید دانشگاه‌ها در این زمینه مشارکت داشته باشند. برخی از ظرفیت‌های این سند در حال تدوین استفاده کرده‌اند مابقی دانشگاه‌ها نیز می‌توانند از این ظرفیت بهره ببرند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند درمان‌های نوین و نانوتکنولوژی، گفت: سند درمان‌های نوین سلول‌درمانی، ژن‌درمانی، اینها بحث بسیار هم پرهزینه، هم درآمدزاست. یعنی بسیاری از کشور‌های منطقه می‌توانند بیایند اینجا درمان کنند با هزینه کمی که اینجا هست.

استاد خسروپناه در پایان سخنان خود با تأکید بر لزوم شناسایی نیاز‌های جامعه، گفت: باید جامعه را بشناسیم که نیاز‌های جامعه را برطرف کنیم. در این مسیر می‌توانید از اسناد استفاده کنید که درآمدزا نیز هستند.

وی با مثال زدن از سند صنایع دستی، سند امنیت غذایی، سند شهرسازی و معماری، سند هوش مصنوعی، سند مواد پیشرفته و سند موسیقی، گفت: همه این اسناد درآمدزاست و هر کسی این اسناد را اجرا کند، درآمد دارد بنابراین نباید منتظر بودجه دولت باشیم، اگر می‌خواهید منتظر بمانید که دولت به شما پول بدهد باید بدانید که دولت بودجه کافی ندارد.