دستیار قالیباف: واتس اپ را بستیم، مردم به تلگرام کوچ کردند و قدرت آن بیشتر شد
دستیار قالیباف گفت: در حکمرانی فضای مجازیمان کلی دستگاه مرتبط با حوزه فضای مجازی داریم که دارند کار میکنند، ولی خروجی آنها قبل فیلترینگ و بعد فیلترینگ هر دو ناکارآمد بوده است.
محمد سعید احدیان روزنامه نگار و فعال سیاسی است که همه او را به قرابت با محمدباقر قالیباف می شناسند. او دبیر کل حزب پیشرفت و عدالت ایران اسلامی است و پس از ریاست قالیباف در مجلس شورای اسلامی به عنوان دستیار سیاسی رئیس مجلس منصوب شد. او پیشتر مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری خراسان بود و سالها در عرصه روزنامه نگاری نیز فعالیت کرده است.
مهمترین بخش های گفت و گو با سعید احدیان را در ادامه می خوانید:
ببینید حکمرانی نو باید توضیحش را اینطوری بدهیم که اولاً این موضوع یک موضوع جدیدی که بگویید بعد از اغتشاشات آقای قالیباف راجع به آن صحبت کرده، نیست. اصل حکمرانی نو یک زیربنای فکری قدیمی از سال 1384 دارد که آقای قالیباف با این ادبیات جدید از سال 1396 در مانیفست نو اصولگرایی مطرح شده است یعنی اگر شما در اصولگرایی نگاه کنید همان مبانی که الان من در مورد حکمرانی نو توضیح خواهم داد آنجا کاملاً میبینید.
پس نکته اول که سو تفاهم برای بعضی درست میکند که این عبارت حکمرانی نوین انگار جمله جدیدی است اما اینگونه نیست و این یک بحث قدیمی است. اگر شما در کانال آقای دکتر قالیباف سرچ کنید سابقهاش را کامل در گذشته میبینید یعنی اصلاً جدید نیست.
بحث حکمرانی نو سطح بحث اش در این تیکه نظام حکمرانی است. از چه جهت این توضیح لازم است؟ از این جهت این توضیح لازم است که معلوم باشد حکمرانی نو کاری با ساختار جمهوری اسلامی و به تعبیر دیگر قانون اساسی که برخی جریانهای اصلاح طلب در مورد آن صحبت میکردند ندارد. البته مفهومش این نیست که قانون اساسی نیاز به اصلاح ندارد ممکن است زمانی برسد که قانون اساسی را در حدی که چارچوب نظام سیاسی جمهوری اسلامی حفظ شود لازم داشته باشیم. یک مثالی را خود آقا در مورد نظام پارلمانی و نظام ریاستی گفتند اما الان بحث آقای قالیباف در حکمرانی اصلاً آن نیست. پس حکمرانی نو دارد در ساختار نظام حکمرانی بحث میکند نه در ساختار تحلیل قانون اساسی نه در ساختار نظریه سیاسی.
ما در حکمرانی فضای مجازیمان کلی دستگاه مرتبط با حوزه فضای مجازی داریم که دارند کار میکنند ولی خروجی آنها قبل فیلترینگ و بعد فیلترینگ هر دو ناکارآمد بوده است. یک زمانی میگفتند که به خاطر فیلترینگ مشکلات داریم فیلتر کردیم و چندین ماه هم الان فیلتر بود، فرقی کرد؟ همچنان نرخ ارز را دارند کانالهای تلگرامی پر قدرتتر از قبل بالا پایین میکنند چون ما واتساپ را بستیم و مردم کوچ کردند به تلگرام، برخی به نرمافزارهای داخلی رفتند خداروشکر، اما بخشی هم به تلگرام رفتند و قدرت تلگرام بیشتر شده است. با این حال شما در صحبتهای مسئولین میبینید که میگویند کانالهای تلگرام دارند نرخ ارز تعیین میکنند.
این نظام حکمرانی در حکمرانی فضای مجازی، در حکمرانی اقتصادی، در حکمرانی حوزه فرهنگی و... باید متحول بشوند، منظور بنده همان لایههای میانی نظام هستند.
در حکمرانی فضای مجازیمان کلی دستگاه مرتبط با حوزه فضای مجازی داریم که دارند کار میکنند، ولی خروجی آنها قبل فیلترینگ و بعد فیلترینگ هر دو ناکارآمد بوده است. یک زمانی میگفتند که به خاطر فیلترینگ مشکلات داریم فیلتر کردیم و چندین ماه هم الان فیلتر بود، فرقی کرد؟ همچنان نرخ ارز را دارند کانالهای تلگرامی پر قدرتتر از قبل بالا پایین میکنند، چون ما واتساپ را بستیم و مردم کوچ کردند به تلگرام، برخی به نرمافزارهای داخلی رفتند خداروشکر، اما بخشی هم به تلگرام رفتند و قدرت تلگرام بیشتر شده است. با این حال شما در صحبتهای مسئولین میبینید که میگویند کانالهای تلگرام دارند نرخ ارز تعیین میکنند.
--> اخبار مرتبط- مجلس بهدنبال فیلترینگ نیست
- تنش در مجلس بر سر طرح صیانت / ویسکرمی: استخاره کردم، خوب آمد که بگویم / چرا شهامت انقلابی بودن را از دست دادهایم
- پیشنهاد میکنم حتی توییتر و یوتیوب نیز رفع فیلتر شوند
- فیروزآبادی: در حوزه پیام رسان های داخلی ناموفق بوده ایم
- فیروزآبادی: تلگرام از برخی خواستههای ایران سرپیچی کرده و در مواردی نقش اپوزوسیون حاضر میشد
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.