دستکم پنج درصد تسهیلات ارزان قیمت به حوزه فرهنگ اختصاص یابد
رئیس جمهور از اختصاص رقم هفتاد و پنجاه هزار میلیارد تومان برای حمایت از صنایع در راستای حفظ فضای کسب و کار، چرخه تولید و فرصتهای شغلی سخن به میان آورد اما این رقم متوجه صنایع شده و محوریت آن به وزارت صمت سپرده شده، حال آنکه انتظار میرود دستکم پنج درصد از این تسهیلات متوجه حوزه فرهنگ شود؛ عرصهای که در چند سال اخیر با بحران مالی مواجه بود و به شکل طبیعی این بحران تشدید میشد و اکنون فعالانش با تنگنای بیسابقهای مواجه هستند.
به گزارش «تابناک»؛ تشدید دشواری فعالیت مطبوعات متاثر از فضای کسب و کار پیش بینی که «تابناک» در طول سال نود و هشت درباره سال جاری بارها انجام داد و راهکارهایی نیز مورد اشاره قرار گرفت که شاید اکنون برای اجرایشان دیر شده باشد. اکنون برخی گزارشها حکایت از آن موج تازه تعدیل روزنامهنگاران حکایت دارد که بر اساس آن، از ابتدای اسفندماه تا امروز دستکم سی خبرنگار و عکاس مطبوعات با خاتمه قرارداد شغلی، کار خود را از دست داده و تعدیل شدهاند.
در سایر بخشها نیز وضعیت بهتری نیست و با وجود آنکه سالنداران هر سال درآمد کلانی دارند، شنیدههای «تابناک» حکایت از آن دارد که برخی صاحبان سالنهای سینما اقدام به تعدیل و یا ارائه مرخصی بیحقوق نمودهاند. اقدام سازمان سینمایی در پرداخت حق بیمه کارکنان سالنهای سینما در این دوره خاص زمانی، اقدام هوشمندانهای برای کاهش احتمال اخراجشان از سوی صاحبان سالنها بود اما وضعیت به مراتب دشوارتر از اینها است. در حوزه تولید نیز تعطیلی پروژهها برای تهیه کنندگان و سرمایه گذاران بیهزینه نخواهد بود.
در عرصه کتاب، مشخص نیست امسال شاهد برگزاری نمایشگاه کتاب پس از ماه رمضان و در خردادماه که بخشی از منابع مالی ناشران را تامین میکرد، قطعی نیست و چه بسا این اتفاق رخ ندهد. هرچند با توجه به افزایش شدید قیمت کاغذ و افزایش هزینههای کلی خانوار، هم خرید نسخ چاپی برای گروه بزرگی دشوار است و هم اساسا کتاب از سبد خرید گروهی از مردم خارج میشود. گروهی این گزینه را با نسخه الکترونیک کتب جایگزین کردهاند که اگرچه اقدامی مقرون به صرفه و در راستای حفظ طبیعت است اما صنایع نشر و چاپ را بیش از پیش تحت فشار قرار خواهد داد.