دعوت به همکاری مرکز وکلای قوه قضائیه از پژوهشگران
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری فارس، حسن عبدلیان پور، رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه عصر امروز 29 آذرماه 1402 در همایش بررسی تحولات آموزشی و نقش آموزش و پژوهش مرکز به مناسبت هفته پژوهش گفت: اقدامات زیربنایی در مرکز در بحث اموزش و پژوهش صورت گرفته است.
وی با تاکید بر امر پژوهش ادامه داد: توسعه علم و پژوهش برای ارتقای جایگاه علمی کشور، مرهون مطالعه و پژوهش نخبگان، دانشمندان، محققان، دانشگاه ها، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی است. از همین رو در هفته پژوهش که از 25 آذر ماه آغاز می شود و تا 29 آذرادامه دارد هفته ای است که فرصت مناسبی برای توجه و تمرکز روی ابعاد مختلف امر پژوهش را در کشور فراهم می آورد تا برای آینده، برنامه ریزی و اقدامات بهتر و مهم تری را در دستور کار خود قرار دهیم.
عبدلیان پور بیان کرد: بنابراین برگزاری چنین همایش های عظیمی، ضمن ارتقای شأن و جایگاه پژوهش و فعالین این عرصه، بستر سازی مستحکمی را برای ادامه راه تقویت کرده و توسعه پژوهش را به ویژه در زمینه وکالت و کارشناسی که ضامن پیشرفت واقعی کشور و برقراری عدالت است، فراهم می کند.
وی ادامه داد: مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به عنوان نهاد علمی ارائه خدمات حقوقی در کشور همواره در مسیر تحقق ماموریت های خود که همانا تحقق نظام حقوقی عادلانه و توسعه دسترسی مردم به خدمات حقوقی کارآمد بوده، امر آموزش و پژوهش را به عنوان مهمتریم بستر اثرگذار در ارتقا در حرفه ای اعضا و نظام خدمات حقوقی کشور در صدر برنامه ها و اقدامات خود دانسته و به آن اهتمام ورزیده است.
این مقام قضائی بیان کرد: اداره آموزش و پژوهش مرکز وکلا در راستای اهداف خود در مسیر ارتقای نظام حقوقی کشور وظابف هود را در چندین بخش طراحی و دنبال می کند. به قدری به روز و به لحظه هستیم و کارها و پیشرفت ها سریع انجام می شود که طول مدت تولید کلیپ گزارش عملکرد چندین و چند اقدام دیگر انجام می شود و زمان کوتاهی که کلیپ تهیه میشود، قدیمی است و کامل نیست.
عبدلیان پور بیان کرد: این مرکز در نیل به عدالت آموزشی و یکپارچه سازی آن ظرفیت شهرستانها با نگارش دستور العمل آموزش به شروع خوبی در این باب رسیده است. همواره ارتقاء مهارت های حقوقی در ذیل اهداف مرکز وکلا تعریف شده به همین منظور تعیین دوره های کارآمد با عناوین متعدد بهصورت حضوری و آفلاین به اجرا رسیده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع پژوهش در مسیر توسعه نظام حقوقی و کارشناسی کشور و گره خودن وظایف ذاتی مرکز با امر آموزش در راستای تربیت و ارتقاء کارگزاران نظام خدمات حقوقی از جمله و کلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده امری بدیهی به نظر میرسد به همین منظور انتشار کتب با محوریت نظام حقوقی و کارشناسی و همچنین برگزاری نشستهای تخصصی همایشهای آموزشی و رویدادهای ملی) لایحه برتر دورههای مهارت افزایی حقوقی و...) بهصورت سالیانه همواره در دستور کار قرار دارد.
عبدلیان پور گفت: در راستای مصوبات ریاست محترم قوه قضائیه در خصوص بسیاری از چالشهای دستگاه قضا، نهاد وکالت، نهاد کارشناسی و مشاوران خانواده افرادی صاحب نظر، تخصص، علاقهمند به همکاری پژوهشی دعوت کنید. چه عیبی دارد به جای کارآموزی، پروژه تحقیقاتی تعریف کنیم که انجام دهند. تکالیف کارآموزی این ظرفیت و پتانسیل که در مرکز وکلای قوه قضائیه وجود دارد، 480 هیئت علمی جذب شده که این یک ظرفیت ویژه برای مرکز است.
وی گفت: در مقوله ارجاع پرونده های قضائی به کارشناسان نیز بعضا شاهد تفاوت های فاحش در نظریات کارشناسی واصله به قضات هستیم. این از جمله مواری است که ممکن است سبب ایجاد احساس بی عدالتی شود، همچنین این موارد در زمره زمینه های تحقیق و پژوهش هستند و ما از تحقیقات پژوهشگران در این حوزه استقبال می کنیم.
عبدلیان پور در پایان بیان کرد: بسیاری از اتفاقات خوبی که امروز در مرکز وکلای قوه قضائیه در حال انجام است، به واسطه پیشنهادات و نظرات کارآموزان ما آغاز و اجرایی شده است.
پایان پیام /