پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

دعوت شهروندان به تغذیه سالم در برابر کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دعوت شهروندان به تغذیه سالم در برابر کرونا

یزد - ایرنا - سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: تغذیه سالم و مناسب یکی از راهکارهای مهم حفظ سلامتی شهروندان است که از این طریق می‌توان بیماری‌های مختلف از جمله کرونا را مهار و مانع گسترش آن در جامعه شد.

دکتر آزاده نجارزاده روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله کووید 19 (کرونا) دارد، افزود: برای پیشگیری از بیماری ها باید سیستم ایمنی بدن تقویت شود.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در شبکه ها و فضای مجازی بر مصرف غذاهای گرم برای پیشگیری از کرونا توصیه می شود، اظهارداشت: این باور اشتباه است بلکه مزاج افراد متفاوت است و باید هر فردی متناسب با مزاج خود غداهای مورد نظر را مصرف کند زیرا برخی مزاج ها با غذاهای گرم سازگار نیست و علائمی مثل کهیر و سرفه را برای افراد به دنبال دارد.

نجارزاده با بیان اینکه مهمترین اصل در تغذیه برای داشتن بدنی سالم، رعایت تنوع و تعادل در برنامه های غذایی روزانه است، تصریح کرد: با انجام راهکارهای تغذیه درست و با تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توان تا حدود زیادی از ابتلا به این ویروس جلوگیری کرد.

مصرف سبزی و میوه 

این متخصص تغدیه در ادامه بر مصرف انواع میوه و سبزی از سوی شهروندان تاکید کرد و گفت: مصرف این ماده غذایی به دلیل داشتن مقدار فراوان از ویتامین ها و آنتی اکسیدان‌ها به سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از ابتلا به کرونا کمک می‌کند.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در ادامه گفت و گو با گزارشگر ایرنا، تازه خوری غذاها را در پیشگیری از انواع بیماری ها خصوصا تنفسی مهم دانست و افزود: مردم باید از خوردن غذاهای کنسرو شده و فست فودها (غذا فوری) جدا پرهیز کنند.

فست فودها سیستم ایمنی بدن را تعضیف می کند

نجارزاده با بیان اینکه در برخی شبکه ها و فضای مجازی شعار هرخانه یک فست فود در حال انتشار است، در اینارتباط تاکید کرد: ترویج تهیه و صرف انواع پیتزا و فست فودها که با سوسیس و کالباس که حاوی ترکیبات نگهدارنده هستند تهیه می شود، کاملا اشتباه است و افراد باید از خوردن این نوع غذاها جدا پرهیز کنند زیرا موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.

مصرف شیر و لبنیات فراموش نشود

سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه در برخی فضاهای مجازی پرهیز از مصرف شیر و لبنیات در مقابله با کرونا تبلیغ می شود، افزود: مردم به تبلیغات سوء در این مورد توجه نداشته باشند، این روزها شیر و لبنیات فراموش نشود، زیرا بدن به کلسیم نیاز دارد.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: شیر سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و توانایی بدن را مقابل بیماری ها افزایش می دهد، در واقع، مصرف شیر در کنار مصرف گوشت و تخم مرغ نقش خوبی در افزایش سیستم ایمنی بدن افراد گروه های مختلف سنی به ویژه سالخوردگان و کودکان دارد.

نجارزاده بر مصرف شیر پاستوریزه تاکید کرد: و یادآور شد: شیر تولید شده در کارخانه های لبنیات سراسر کشور توسط مسئولان فنی کارآزموده و معاونت غذا و داروی دانشگاه ها کنترل می شود در حالی که کنترلی بر شیرهایی که به صورت فله در مغازه ها توزیع می شود، وجود ندارد.

تضمین سلامتی با ماندن در خانه

وی اضافه کرد: مردم باید این روزها بیشتر برای «خودمراقبتی» و «دیگر مراقبتی» در خانه ها بمانند و با مصرف غذاهای سالم سلامتی خود و افراد خانواده را تضمین کنند نه اینکه با پخت‌های غذاهای پرچرپ و فست فودها جان افراد خانواده را به خطر اندازند.

اضطراب موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن

این متخصص تغدیه در ادامه افزود: مطالب زیادی در زمینه کرونا در فضاهای مختلف و مجازی منتشر شده است در گام نخست نباید نسبت به این بیماری نگرانی بالایی داشته باشیم و باید مسائل ایمنی را رعایت کنیم، نگرانی و اضطراب بیش از حد به جز اینکه استرس را بالا می برد و در کارکرد ضعیف سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار است، ثمره دیگری ندارد.

به گفته نجاززاده، در زمانی به سر می بریم که باید با بیماری کرونا مبارزه کرد تا به آن دچار نشویم لذا سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح می تواند عامل ابتلای افراد به ویروس کرونا باشد.

توصیه به ورزش

نجارزاده افزود: در شرایط کنونی که امکان ورزش در فضای بیرون از خانه در راستای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا وجود ندارد، مردم حتما در منزل تمرین‌های سبک را انجام دهید.

دکتر نجاززاده دیروز (دوشنبه) به ایرنا گفته بود که سهم من از کرونا و پیشگیری از این ویروس، اطلاع رسانی صحیح در زمینه تغذیه مناسب است.

وی از جمله متخصصان تغدیه استان یزد است که با شروع کرونا با انتشار شماره تلفن همراه خود در شبکه‌های اجتماعی از شهروندان خواست اگر سووالی در زمینه تغدیه دارند پیامک و پاسخ خود را دریافت کنند.

وی اظهار داشت: در این برهه سهم ما به عنوان متخصصان تغذیه این است که مردم در این زمینه سردرگم هستند، اطلاعات درست را در اختیار آنها قرار دهیم.

تعداد فوتی‌های شیوع کرونا در استان یزد تاکنون به 37 نفر رسید و هزار و 514 نفر با علایم تنفسی در بیمارستان های استان بستری شدند که از این تعداد نمونه 850 نفر برای تایید نهایی به آزمایشگاه ارسال شد که در حال حاضر 377 نفر به کرونا مبتلا شدند.

از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون 789(52.11 درصد) نفر بهبود یافتند و با نظر پزشک معالج از بیمارستان ترخیص شدند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*